Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor urgent cu un circuit cu uC

Vizitator Savage

Postări Recomandate

Vizitator Savage

am facut un circuit in care un pc trimite un caracter si un pic 16f877 il receptioneaza prin UART si in functi de asta aprinde 4 leduri. problemame ca nu merge. programul de pe pic foloseste intreruperi si delay-uri ( 420ms)in proteus l-am simulat si pare ca merge ok. am limitat curentul foarte mult (<50mA) incat nu se mai aprind continuu led-urile, ci doar palpaie. atunci pare sa palpaie exact cat tin apasata o tasta de pe calculator (cu toate ca ar trebui cu 420ms peste de la delay, dar chiar si asa e bun).dar cand cresc curentul si ii las cat are nevoie, nu vrea sa mearga. 2 porturi raman in aceeasi stare, adica am apasat stanga, ramane in stanga, chiar daca am luat degetul de pe tasta, alte 2 porturi se misca haotic, apas inainte, dupa un timp merge inapoi, apoi merge inainte si in stanga, etc. este ciudat fiindca merge in proteus, deci ori e microcontrollerul rau, ori circuitul e.sunt incepator, asa ca e foarte posbil sa fi facut greseli elementare (cu toate ca MCLR e legat la 5v, quartz este +condensatoare, condensatoare sunt si la 7805). nu cred ca e vreo greseala de legare a firelor catre leduri fiindca se aprind si se sting, altfel ar fi ramas aprinse.deci ce ar putea fi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

2

• wbg_1000

1

Poti incepe rpin a simplifica programul sa vezi daca e ceva in neregula cu montajul. Aprinde si tu ledurile intr'o bucla (fara nici o legatura cu uartul) si vezi daca merge.

Link spre comentariu
Vizitator Savage

am scapat de proiect. oricum, problema inca nu a fost rezolvata; de transmis transmitea fiindca mergea cand apasam; rau, dar mergeaam observat ca atunci cand il programam, mergea continuu, adica fara intreruperi, dar bine [ce tasta apasam mergea, ca si cand nu s-ar fi activat intreruperea RCIF]. dupa un timp de joaca incepea sa mearga haotic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări