Vizitator crizti Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Salut!Intre timp am mai invatat ceva electronica si m-am gandit ca pentru inceput ar trebuii sa fac ceva simplu si dupa aia sa urc.....si m-am gandit ca ar fi frumos daca as gasi o schema simpla de circuit ce sa produca catvea scantei...Am dat un search pe google si am gasit o schema usoara dar nu stiu daca functioneaza Link spre comentariu
tranzistor Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Mda,pare a fii un fel de bobina de inductie, de la automobile,cred ca o sa mearga Link spre comentariu
teslina Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Iata o schema mai simpla a carei componente se gasesc in comert: http://classictesla.com/hot-streamer/greg/cararc.htm Toate componentele sunt accesibile (variator de putere de 600-1000 W, condensator de 1.4 microF la 400-600 V si o bobina de inductie) iar rezultatele sunt foarte bune. Am construit si eu o schema asemanatoare, dar cu doua bobine in serie si am obtinut scantei de pana la 16 cm: http://www.geocities.com/teslina/dualicpage.html Este mult mai dificil sa construiesti tu bobina (izolatie, nr mare de spire in secundar, etc). Mai bine folosesti una deja construita gata. Succes! Link spre comentariu
Vizitator crizti Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Da, dar nu preaq vreau sa fie alimentat montajul de la priza ,as vrea de la baterii. Am doi acumulatori de 1.2 v si 5000 mAh n-ar fii buni? Link spre comentariu
teslina Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Sunt buni, dar datorita voltajului scazut de alimentare si scanteia va fi mica. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 tensiuni mari poti obtine folosind acelasi principiu care e si la aparatele de "paralizat electice" , avand acelasi principiu de functionare ca o bobina tesla .Folosesti un convertor care sa ridice de la 5v la vreo 300-400 v apoi redresezi tensiunea , o filtrezi cu un cond MKT ,apoi te apuci sa construiesti circuitul de "rezonanta" iei un sparkgap si o bobina pe care le inseriezi si la conectezi la sursa de 400v .Bobina este practic un traf fara miez , primaru fiind format din 5-6 spire din sarma/tabla de Cu boinate pe un tub pvc de 2cmm diametru, apoi te apuci de secundar , asta il bobinezi cu sarma subtire ,cat mai multe spire puse pe straturi izolate intre ele .....secundarul sa fie pana in 1.8cm diametru pt a putea intra in bobina primara.Apoi introduci circuitul intro capsula de medicamente si il umpli cu ulei de transformator ......o sa ai arcuri foarte lungi 4-5 cm lungime , astea in cazul in care reusesti sa faci izolatia sa reziste la tensiunea aia .... Link spre comentariu
Mix Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 sau ceva mai ieftin cu care m-am jucat si eu... este sa te duci la magazine "38" si iti iei un aprinzator electric. Poti folosi bobina de acolo daca vrei sa faci alt circuit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum