Reynolds Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 am terminat modulu cu 2n3055 cel din tehnium l-am alim la 29V nu am avut conz de 50 am pus de 47 conz de 200 am pus de 220 cel final de 1500 conzi toti pe 50V trz bc177 rezistente 0,33 nu am avut am pus de 1 ohm/1W rezistori unde am avut am pus de 1/4 sau 1/2 W pot de 100 am pus de 250 ohmi nu stiu conz c12 eu vad ca e polarizat iar in schema de mai jos nu e(C7) e asa? merge foarte prost nu are inalte si baga mai mult distorsiuni decat sunet util care sa fie problema? Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Rezistentele de 1ohm sunt prea mari, pune de 0.22, 0,47ohmi acolo, sau pune cate 2 de 1ohm in paralelEste o schema foarte veche, nu stiu de ce te-ai orientat tocmai la acesta Link spre comentariu
zal Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Asta-i schema, astea-s rezultatele. Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 20, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2009 am vazut ca mai sunt useri care au facut acest amplif am vreo 6 trz 2n3055hn-aveam ce face cu ei Link spre comentariu
Vizitator ener Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Am construit si eu dupa schema aia,se auzea bine.Ce nu imi placea la el se cam incalzeau finalii aia de fierbeai apa cu ei,cu toate ca curentul de mers in gol era reglat bine. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Iulie 22, 2009 Partajează Postat Iulie 22, 2009 Am construit si eu dupa schema aia,se auzea bine.Ce nu imi placea la el se cam incalzeau finalii aia de fierbeai apa cu ei,cu toate ca curentul de mers in gol era reglat bine.Din cauza tens prea mari de alimentare, mai ales daca tranzistoarele erau facute de IPRS si nu respectau datele de catalog Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Am construit si eu dupa schema aia,se auzea bine.Ce nu imi placea la el se cam incalzeau finalii aia de fierbeai apa cu ei,cu toate ca curentul de mers in gol era reglat bine.conteaza foarte mult radiatorul folosit, atat suprafata cat si profilul in sine.incearca o racire activa sau un radiator mai mare. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Trz 2N3055 erau foarte buni, cei de IPRS, m?car s? se mai fac? ?i acum unii asem?n?tori. Problema poate fi radiatorul prea mic sau prost a?ezat ?i ''...curentul de mers in gol era reglat bine.'' Reglajul dup? curentului de repaos, e imprecis, se regleaz? tensiunea de polarizare a trz finale, la 500...550mVb-e ptr fiecare trz, f?r? semnal ?i vor merge reci.Înc? o dat?: e o schem? primitiv?, de anii 60, e greu s? g?si?i altele moderne? Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 23, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2009 am schimbat rez cu 0,22 ohmi/1Wface la felse aude foarte prostnu am inalte delocdecat bas foarte puternic Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Ai ceva in bucla de reactie negativa!Verifica R22, R25 (Masoara-le scoase din montaj!) si schimba C17 cu unul nou, de buna calitate (220u/63V). Mai mult, eu as folosi acolo valori mai mari: R25=8K2 si R22=390ohm. C17 poate fi atunci si 100u/63.II Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2009 Multumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Multumesc mult pentru ajutor.salutareacest amplificator este din almanahul Tehnium 1984,este o schema care nu pune probleme ,daca se folosesc componente noiam realizato de cel putin 15 ori,cu diferite tipuri de tranzistoare,cu tipurile care sunt publicate este cam la limita de functionare,aproape de prajealabuba este c19 220pf,probabil nu ai citit bine pe cel montat in amplificatorr25,r22,c17 sunt componentele care regleaza amplificarea montajului,daca c17 nu erea bun ,ex valoare mica ,nu avea bastie i ti taie inaltele c19 care impiedica oscilatia amplificatorului,are valoare mare ,probabil 22nfrecomand inlocuirea diodelor din circuitul care regleaza curentul de repaus cu un circuit superdioda cu bd139 montat pe radiatorul tranzistorilor finaliam vazut o varianta de cablaj imprimat foarte estetica dar extrem de prost conceputa,diodele din circuitul de repaus sunt montate pe cablaj in loc sa fie montate pe radiatorul finalilor,cum se face compensarea termica?? poate stie proiectantul lui!aceasi schema o avea si kitul de 15w,de pe vremea lui ceasca,valorile componentelor ereau altele ,se modifica si la 50v ajungeai cam la 45w galagie Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Ai ceva in bucla de reactie negativa!Verifica R22, R25 (Masoara-le scoase din montaj!) si schimba C17 cu unul nou, de buna calitate (220u/63V). Mai mult, eu as folosi acolo valori mai mari: R25=8K2 si R22=390ohm. C17 poate fi atunci si 100u/63.IIunde este reactia?cum influenteaza valoarea lui c17 banda de frecventa redata de amplificator?daca se maresc valorile lui r25,r22 cu ce se imbunatateste schema? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Valoarea acelui condensator afecteaza zona de frecv f joase creand un filtru trece-sus. Totusi marirea rezistentelor de pe reactie nu e deloc o idee buna! Acest amplificator are reactie de impedanta joasa in emitorul trz de pe intrare, de se comporta intr-un sens ca un amplficator cu reactie in curent. Link spre comentariu
Reynolds Postat Iulie 25, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2009 asa eranu citisem bine pe piesa era pus unu de 220nacum are inaltemai am o problema cu curentul de mers in goll-am reglat la 60 mAfara semnal am un bazait puternic in boxa (pe 8 ohmi) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum