Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie alternativa - ceva concret

Vizitator comerciant

Postări Recomandate

Vizitator Vasiliu Gheorghe

Ca tot vorbiti de energie alternativa zilele trecute cautand cateva informati despre, am gasit un site interesant. Cei care au pus bazele inventiei se bazeaza pe procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosite la producerea energiei electrice - turbina gravitationala.

Turbina Gravitationala

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

5

• pusttiu

4

• florint

4

• harman37arun

3

Top autori în acest subiect

Halal proiect. S-a mai discutat despre bășcălii din astea. Daca s-ar cunoaste cateva principii elementare de fizica clasica, s-ar stii ca povestile de genul asta nici nu merita atentia.Animatia e frumoasa, functioneaza in medii virtuale lipsite de frecare, si cam atat.

Link spre comentariu

Halal proiect. S-a mai discutat despre bășcălii din astea. Daca s-ar cunoaste cateva principii elementare de fizica clasica, s-ar stii ca povestile de genul asta nici nu merita atentia.Animatia e frumoasa, functioneaza in medii virtuale lipsite de frecare, si cam atat.

lipsite de frecare ..si fara degajare de caldura :da
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Kustic
:jytuiyu sunt un mare noob, poate cei cu mari cunostinte de electronica se vor simti oripilati de urmatoarea mea intrebare: ar putea functiona un sistem compus din baterie sa zicem 12V 9800 mah, un invertor de la 12vcc la 220vca (1kw), si de la 220 vca sa alimentez inapoi acumulatorul cu un transformator, ceva de genul perpetum mobile, dar bineinteles sa mai existe si alti consumatori din invertor la 220v ?
Link spre comentariu
Vizitator Kustic

Daca pana si tu pomenesti despre perpetuum mobile, atunci de ce mai si posteziasemenea minuni ?Si mai vrei si randament >1, adica niscaiva consumatori ! :ras:

doar am spus ca sunt noob, :nas: si am spus "gen perpetum mobile" care nu prea este, doar exista in circuit o sursa de energie, am postat poate cineva ma va lumina si pe mine...
Link spre comentariu

Pai eu ce ziceam... ? :rade: Nu este un perpetuum mobile... este un superperpetuum mobile, pentru ca nu va esteindeajuns ca sistemul sa nu se opreasca, dar mai vreti sa obtineti si energie in plus !De aceea v-am scris de randament supraunitar !Observati ca singura sursa de energie din sistemul descris este acel prapadit de acumulator...De unde vreti nu numai sa si-o conserve (pierderi zero, randament de 100 %), dar sa mai si produca in plus ?!!(randament peste 100 %) :ras:

Link spre comentariu

:jytuiyu sunt un mare noob, poate cei cu mari cunostinte de electronica se vor simti oripilati de urmatoarea mea intrebare: ar putea functiona un sistem compus din baterie sa zicem 12V 9800 mah, un invertor de la 12vcc la 220vca (1kw), si de la 220 vca sa alimentez inapoi acumulatorul cu un transformator, ceva de genul perpetum mobile, dar bineinteles sa mai existe si alti consumatori din invertor la 220v ?

pe scurt, NU.lung şi detaliat: NNNNNNNNNNNNNNNNUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!lămurit??? :rade:
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai Mifty, v-ati molipsit toti constantenii de la Mazarache ala al vostru: rai! da' rai, nu asa!Eu il trimeteam pe simpaticul coleg din Buzau sa "ceara banii inapoi" la profesorul de fizica din liceu....Hai ca m-as fi distrat, daca aveam chef!....

Link spre comentariu

dacă tot v-aţi dilit pe-aici, de-a ajuns bodega 2 (vasile, mai durează cu permisiunile alea, să fac toată treaba odată!!!), eu de ce să fac opinie separată???nu profului de fizică trebuie să-i ceară banii înapoi, ci ăluia de logică, dacă o fi făcut asta!!!că mi se pare că io am fost ultima generaţie care a avut materia asta în a 8-a, alături de limba latină...după aia, pauză, nici una, nici alta...

Link spre comentariu

celor care cauta randament supraunitar: problema e ca privim problema dintr-un unghi gresit. decat sa obtii randament supraunitar mai bine v-ati orienta imaginatia spre a obtine randament cat de mic din energii irosite. imaginativa ca stai la parter intr-un bloc turn... pe coloana de apa sunt 20 de apartamente. toti platesc la fel ca apa sa urce pana la etajul 10, dar cine plateste ca apa sa coboare? nimeni. care e durerea si mai mare? ca un procent bun din acea apa are si o temperatura utila (20-50 grade peste temperatura aerului). unde se duce toata treaba? erodeaza un canal in loc sa invarta o turbina si incalzeste subsolurile in loc sa incalzeasca apartamentele sau macar sa preincalzeasca apa rece ce urmeaza a fi incalzita. acu ca poate am starnit curiozitatea cuiva poate vine unu mai destept ca mine sa si faca niste calcule sa estimeze cati bani se pot economisi realmente pentru cineva care gaseste o solutie sa recupereze energia. eu am dat doar un exemplu banal... cu siguranta exista cu sutele. problema e ca toti vrem panouri fotovoltaice si masini hibride.

Link spre comentariu

Problema cu apa care cade pe teava este ca daca se defecteaza "morisca", din cauza "proiectilelor constipate", cine o s-o repare? Asta inseamna ca trebuie un mecanism care sa separe "gloantele" de apa normala (cazand de la aproape 60 metri "chestiile" alea au o viteza destul de mare si la impact "explodeaza", transformandu-se in parti mai mici usor de antrenat de apa). Daca s-ar incerca sa se recupereze acea energie este posibil ca sa nu se mai poata antrena resturile depuse pe teava si astfel curatarea tevilor. Pe scurt costurile de intretinere depasesesc pretul obtinut prin recuperarea acelei energii la nivel de scara.

Link spre comentariu

pentru energie termica: cu un recipient tampon poti separa relativ usor apa reziduala calda de aia rece si o poti dirija spre un schimbator de caldura pana isi transfera mare parte din caldura dupa care se intoarce la scurgere.pentru energie cinetica: se poate face un rezervor cu centrul de greutate sub axul de prindere cand este gol si deasupra axului de prindere cand este plin. astfel practic cand se umple rezervorul se revarsa si produce si putintel lucru mecanic ce poate fi folosit la sperararea rezidurilor utile de cele imputite. cele utile merg intr-un rezervor tampon care cand se umple se dreneaza punand in miscare un mic generator cu acumulare si dupa ce trec de generator sunt folosite pentru "spalarea" rezidurilor nefolositoare.aceasta a fost varianta cu rezervor tampon dar se poate face si o moara cu 3 cupe. dezavantajul ar fi pierderi mai mari dar avantajul ar consta in fiabilitate si intretinere mai usoara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări