Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu internetu

micu_Ovi

Postări Recomandate

ai nevoie de router. daca folosesti switch, atunci unul din PC-uri va juca rol de router si ceilalti de statii din subreteaua router-ului. daca folosesti router hardware nu mai trebuie sa folosesti PC-ul cu rol de router si deci vor avea toate PC-urile net cand PC-ul router e stins (din cazul I). Dar daca nu ma insel modemurile clicknet din ziua de azi sunt modemuri ADSL cu capabilitati de router (2 subnet-uri). Daca e asa cum spun (trebuie verificat modelul modemului) atunci ei iti dau si routeru si atunci e suficient switch-ul ca sa poti lega fizic la router cate PC-uri ai. Evident verifica cate PC-uri suporta modemu/routeru... daca iti sunt suficiente nu mai ai stress. Deasemenea gandeste-te si la retea wireless...merge mai prost dar e mai putina munca fizica si mai multa ordine. depinde pentru ce ai nevoie de retea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• micu_Ovi

12

• yo9gcc

3

• Dr4g0n

2

• srdjan

2

Top autori în acest subiect

modemul e MT882 . Im trebuie pt doua pc care le folosesc in casa unu la parter si unu la etaj. M-am gandit la reteaua wireless ,dar nici unu din pc-uri nu are wireless incorporat. Modemu are 2 iesiri una usb si una enternet Daca iau un router dintrun magazin online si il leg , am sanse sa nu merga?

Link spre comentariu

sincer nu prea ai sanse sa nimeresti unu care sa nu mearga. singura diferenta daca folosesti un al 2-lea router e sa setezi ruteru modemului pe modul bridge (modemu tau suporta asa ceva). cel mai ieftin ar fi intr-adevar cu switch (cu vreo 10-20 ron mai ieftin ca routeru - ma refer la chestii destinate utilizarii acasa.)

daca folosesti switch atunci routeru din modem nu tre sa fie bridge ci router (default)

oricum inainte sa cumperi ceva incearca sa vezi daca nu poti conecta un comp pe USB si celalalt pe RJ45... nu-mi dau seama daca se exclud reciproc conexiunile de aceea iti recomand sa incerci sa vezi ce iese. :da

pentru 2 coampe n-are sens sa investesti in 2 placi de retea wireless (cca 70-80 ron bucata) deoarece iesi mai scump si viteza de tranfer e simtitor mai mica.

LE:

astia zic ca se poate ce ziceam eu (USB si LAN concomitent)

http://www.indiabroadband.net/bsnl-broa ... 882-a.html

Link spre comentariu

aha nu inteleg multa engleza da trebe sa incerc , trag maine cablu RJ45 si incerc sa vad ce iesenustiu cum il instalez io pa al 2 lea pc ca si pa asta mi lo facut cineva ?sper sa nu fac ceva sa nu mai mearga deloc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări