Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena (schita pe un qsl)

yo9hrb

Postări Recomandate

Iata ce am gasit pe spatele unui QSL: o schita de antena. Nu prea o inteleg. Ce rol are cablul coaxial din dreapta? Cel care merge, dupa cum am inteles, la o impamantare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

2

• Golem

1

Top autori în acest subiect

Asta m-am prins, George. Dar n-am mai vazut genul asta de antena. Ar fi un dipol (foarte lung, ce-i drept), ale carui capete: unul e legat la pamant, iar celalalt printr-o capacitate la pamant. Nu inteleg care-i smecheria. Sau utilitatea.Oricum, e primul QSL pe care vad detalii tehnice de genul asta.

Link spre comentariu

E o antena cu capacitate terminala, care foloseste un segment de 7 metri de coaxial pe post de capacitate.Avand capacitate proprie mare, pierderile pe fider sunt reduse.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator legea electronici

daca stam bime si ne gandim la cel care a facut schita de mai sus ne vom da seama ca pe timpul ala nu erau paratrasnete cam asta ar fi explicatia pe care am inteleso din schita :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări