yo9hrb Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Iata ce am gasit pe spatele unui QSL: o schita de antena. Nu prea o inteleg. Ce rol are cablul coaxial din dreapta? Cel care merge, dupa cum am inteles, la o impamantare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Din schita se pare ca are rol de capacitate la planul de masa. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 18, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2009 Asta m-am prins, George. Dar n-am mai vazut genul asta de antena. Ar fi un dipol (foarte lung, ce-i drept), ale carui capete: unul e legat la pamant, iar celalalt printr-o capacitate la pamant. Nu inteleg care-i smecheria. Sau utilitatea.Oricum, e primul QSL pe care vad detalii tehnice de genul asta. Link spre comentariu
Golem Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 E o antena cu capacitate terminala, care foloseste un segment de 7 metri de coaxial pe post de capacitate.Avand capacitate proprie mare, pierderile pe fider sunt reduse. Link spre comentariu
Vizitator legea electronici Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 daca stam bime si ne gandim la cel care a facut schita de mai sus ne vom da seama ca pe timpul ala nu erau paratrasnete cam asta ar fi explicatia pe care am inteleso din schita Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum