Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kituri cu tda7294

eddy_knnabis

Postări Recomandate

salutare...sper ca am postat la sectiunea corespunzatoare...daca nu rog un moderator sa mute acest topic unde trebuie.asa...dupa cum spune si titlul topicului am cateva intrebari legate de kiturile cu tda7294: am 2 radiatoare...nu prea mari si nu stiu daca sunt potrivite pentru acest integrat...am atasat mai jos poza sa vedeti despre ce radiatoare este vorba si v-as ruga sa va spuneti parerea.mentionez ca peste aceste radiatoare voi pune cate un cooler de 12 sau 6 cm...urmeaza sa le aleg.a 2-a nelamurire tine de alimentare..si anume..detin un traf 2x28v care dupa redresare ar da cam 39v(cazul ideal).intrebarea mea este..suporta acest integrat tensiunea asta de aproximativ 39v...avand in vedere ca Umax=40v?v-as ruga sa nu ma luati la misto..probabil sunt intrebari prostesti pentru unii dintre voi...dar sunt incepator...este primul meu amplificator.multumescPoze radiatoare(pachetul de tigari este pus pt a va face o parere despre marimea acestor radiatoare):

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eddy_knnabis

34

• tranzistor

16

• djlove

11

• jonutzu

11

Top autori în acest subiect

Radiatorul este prea mic, chiar daca ii pui un ventilator, iar transformatorul are o tensiune cam mare, avand in vedere ca se gasesc mai mult integrate chinezesti, pe care nu prea te poti baza.

Link spre comentariu

bun..cu radiatoarele am inteles...de cumparat nu mai am bani sa cumpar...daca pun radiatoare de procesor?...rezolv ceva? am cateva radiatoare..unele cu pastila de cupru..altele fara...deci?...ar fi bune?cu transformatoru ce sa fac?..scot spire din el sau fac cum m'a invatat cel care mi'a dat traful..adica..inseriez cateva diode?

Link spre comentariu

Din cate imi aduc aminte,un producator de kituri din astea recomanda pt un modul stereo un radiator cu suprafata totala de 200cm^2(cred ca nu ma inseala memoria).Cu un cooler bun, o cutie inchisa si o asezare optima a radiatorului fata de cooler nu poti suplinii,zic eu, decat 50-80cm^2,pentru o functionare nestanjenita,la putere maxima si o perioada indelungata.Mai e de mentionat ca integratu are protectie termica,dar nu te lasa in seama ei.In legatura cu traful,cel mai sigur e sa mai scoti din spire.

Link spre comentariu

merge cu acel traf, eu am testat la 2x42 V si merg perfect(kit-uri de 20 ron)si radiatoarele merg foarte bine , cate unul pt fiecar modul, cu ventilator de 12 cm de preferat

Link spre comentariu

Dac? ai integrate mai scumpe, c? pot trece de 20 lei/bucata, fa?? de f?c?turi care sînt la 5 lei, ar trebui s? ?in? la tensiunea aia, pe sarcin? strict? de 8 Ohmi. Trebuie s? verifici ce fluctua?ie are sursa, care ar fi tensiunea ei maxim?. În pdf-ul integratului sînt date ni?te m?sur?tori la +/-38V ptr 8 Ohmi.

Link spre comentariu

m'ati bagat in ceata toti :))...luati'ma mai usor ca sunt incepator...deci pana la urma ce fac?..sunt bune radiatoarele alea cu ventilator de 12 pe ele? traful este bun?...as zice de unde am luat kitu dar nu imi este permis..in orice caz nu de la firma care incepe cu "a". deci ce fac cu trafu?..scot spire sau nu..eu am calculat si mi'ar da cam 39v in kit..asta pe foaie..in realitate e mai putin.

Link spre comentariu

acum nu am idee dl.zal cat de bune au dost integratele, dar am dat 20 ron pe kit, si dupa aceea am inlocuit un integat (pe care l-am ars de fraier ce sunt) a functionat perfect la acea tensiunesi integratul a fost vreo 7 roneu consider ca un radiator dintr-acela e perfect pe un modul cu cooler bineintelesfolosesc radiatorul nr 6 de aici viewtopic.php?f=59&t=28334 pt 2 module fara cooler si a mers de cateva ori cate 4-5 ore la maxim si n-a facut problemeacum,ca tarfuri folosesc ceva pe masura, cate unul de cam 130 W/canal 2x24 Vca respectiv 4x24 Vca (e redresare cu 2 diode aici)mai demult foloseam un traf de cam 150 W pt amandoua modulele si cu acea tensiune de 2x42V, dar nu aveam putere prea mare, asa ca am facut upgrade la trafuri

Link spre comentariu

montajele nu le fac eu...le cumpar..am dat comanda pentru ele si trebuie sa vina saptamana viitoare...singurul lucru pe care il fac este carcasa. si inca o chestie..statia o voi folosi in casa..deci nu voi merge la petreceri cu ea...si la maxim nu cred ca va merge niciodata...doar la inceput pentru proba...sincer nici nu stiu de ce fac amplificatoru asta..poate doar din curiozitate..sau sa mai invat cate ceva...ca de folosit nu stiu cat o sa fie folosita...deci?..raman la cele radiatoare? ca dimensiuni au 10.5 cu 6(cm)

Link spre comentariu

hai sa va mai spun una...e 2 noaptea si am desfacut un monitor vechi care nu prea mai mere si surpriza...am gasit in el 2 radiatoare ceva mai marisoare...20 cu 6cm...dar au lamele cam scurte(2cm)..astea sunt mai bune?..sa stiu daca demontez monitorul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări