Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

leduri cu 2 intensitati

Vizitator Boje

Postări Recomandate

Vizitator Boje

Salut,Am nevoie de niste leduri galbene de 3 mm, pt un dispozitiv care le tine aprinse permanent (intensitate scazuta) iar cand semnalizeaza se aprind tare. In starea de veghe lumina e slaba , cand semnalizeaza se aprind tare.Stie cineva unde se gasesc?multam.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

deci tu cauti doar ledurile galbene?pai vezi ca sunt multe magazine de electronice,fizice pe maica domnului si online,ale caror adrese le gasesti pe forum

Link spre comentariu

nu exista leduri cu 2 intensitati , stimate domn... :rade: ceea ce doriti dvs se face astfel....se construiesc 2 circuite simple , formate din sursa de alimentare , rezistor de limitare , intrerupator si led...ambele circuite serie sint independente , dar au in comun 2 lucruri si anume...sursa de alimentare si ledul---exact acela galben care va intereseaza pe dvs...pe circuitul nr 1 , valoarea lui r1 se calculeaza sa fie mai mare....astfel incit curentul prin led sa fie mai mic , si automat ledul sa se aprinda mai slab...iar pe circuitul nr2 , valoarea lui r2 se deduce tinindu-se cont ca , practic...daca se inchide si contactul k2 , r1 este in paralel cu r2....rezistenta echivalenta va fi r1 x r2 / r1 plus r2 ....si ea se alege incit aceasta rezistenta echivalenta sa fie mica si ledul cel galben sa se aprinda puternic...se face o ecuatie simpla de gradul 1....si cu asta basta...il deduceti pe r2...!am facut manevre din astea cum vreti dvs cu leduri rosii super-bright pentru a fi montate in stopurile de la masina...se aprind slab pentru pozitie si super tare atunci cind se apasa frina... :da

Link spre comentariu
Vizitator Boje

Am inteles. Multumesc.Dupa cum v-ati dat seama nu sunt de meserie, aveam nevoie de aceasta informatie pentru a schimba 2 leduri mov cu unele galbene de pe un dispozitiv. Prin urmare nu led-urile lumineaza in doua trepte, ci curentul care intra in ele face asta. Deci e suficient sa pun ledurile galbene si gata.

Link spre comentariu
:speriat nicidecum...sa nu faceti asta...!principiul teoretic este cel pe care vi l-am spus eu mai devreme... realizarea insa mai tine cont de ceva ...ledurile mov se aprind la o tensiune superioara , din experientele mele am vazut ca...in general peste 3 volti...am avut unele superbright care se aprindeau frumos chiar la 4,5 volti...ledurile galbene se aprind la o tensiune mica...incepind cu 1,6 volti ,parca...si ajung maxim pe la 2,5 volti...automat...rezistentele de limitare a curentului ---care sint inseriate cu ledurile ....AU CU TOTUL ALTE VALORI , in functie de culoarea si de tipul ledului folosit...in concluzie , calculul corect se face folosind legea a doua a lui kirchoff ....o sursa variabila de tensiune continua , un ampermetru de preferat digital , foaie , pix si calculator... :da daca veti pune ledurile galbene in locul celor mov , fara sa modificati si valoarea rezistentelor de limitare....se vor arde instantaneu...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări