norad Postat Iulie 17, 2009 Partajează Postat Iulie 17, 2009 Buna ziua,Ce inductanta (in Henry) are un drosel pentru tub fluorescent de 20 sau 40W ?Vreau raspunsuri concrete (masuratori), nu formule, aproximari , etc.Eventual, daca a gasit cineva, inductanta mentionata pe drosel.Multumesc. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 Ca sa nu poluez inutil... Si, totusi, poate raspunde cineva la cerinta de mai sus. Alta cerinta: ce inductanta are bobina din poza? Ma intereseaza ordinul de marime. Nu ma ajuta cu nimic sfaturi de a cumpara sau construi nu-stiu-ce montaje de a determina inductanta. Vreau doar ordinul de marime (in Henry). Condensatorul din imagine lucreaza la tensiunea de 200V? Link spre comentariu
nascadorel Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Cred ca ar trebui sa aplelezi la "Mama Omida"....., nu cred ca se ocupa cineva pe aici cu ghicitul. Bafta Link spre comentariu
norad Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 Cred ca ar trebui sa aplelezi la "Mama Omida"....., nu cred ca se ocupa cineva pe aici cu ghicitul.BaftaStimate domn,In premisa in care nu stiati, electronica are la baza legi ale fiziicii, iar fizica este o stiinta exacta.Afirmatia dumneavoastra este cel putin puerila.Pe acest forum posteaza suficiente persoane cu o vasta experienta in electronica, astfel incat, cel putin o parte din ei au cunostinta despre componentele postate.Bobina din imagine are o anumita dimensiune si are un numar de spire.Cum nu cunosc formula (formulele) de calcul a inductantei acestui tip de bobina, am postat aici. Am cerut o opinie, adica o valoare aproximativa (pico, nano, micro Henry) si nu o valoare exacta care rezulta din niste masuratori.Acest tip de bobina este des intalnit in varii montaje, astfel incat nu vad de ce nu s-ar cunoaste valoarea inductantei acesteia.Va rog sa postati in acest topic doar daca puteti raspunde pertinent si nu doar pentru sporirea numarului de postari.Torul (presupun ca este din ferita) are diametrul de 2cm si adancimea de 0.8cm; fiecare bobina numara 45 spire CuEm 0.6mm. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Puteti incerca sa aproximati valoare cu unul din calulatoarele de aici Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Torul bobinei este dintr-un material feritic care este (in general) marcat (in clar sau cu un cod) si reprezinta permeabilitatea initiala. Ea are valori cuprinse intre 9...6000 ! Stiind numarul de spire si dimensiunea fizica a bobinei, se poate calcula foarte usor inductanta acelei bobine. Spune ce permeabilitate initiala are materialul din care e confectionat torul. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 Toroidul are culoarea verde inchis, iar din ce am gasit eu, dupa codul culorii are permeabilitatea 22 (presupun ca e H/m). Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Sau se poate măsura cu un L-metru. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Cam 1H imi amintesc ca au , mai demult am masurat . Link spre comentariu
norad Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 Cam 1H imi amintesc ca au , mai demult am masurat . Multumesc Depanatoru'. Presupun ca de drosel e vorba si nu din bobina din poza. Pentru unul din calulatoarele de aici Nu m-am prins cum se calculeaza cu ce ati indicat acolo. Poate dati un exemplu concret. Pentru Sau se poate măsura cu un L-metru. Am spus ca n-am asa ceva si nici nu se justifica sa cumpar asa ceva. Daca as fi avut acces la L-metru acest post ar fi fost superfluu si nu l-as mai fi creat. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Fă-ţi unul, e simplu: http://sound.westhost.com/project121.htm Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Da , drosel pentru tub fluorescent , o sa incerc sa masor azi unul ca sa fie clar .Bobina aia din poza are vreo 200 - 300 uH dupa cum o apreciez eu cu ochiul , deci incomparabil mai putin . Link spre comentariu
Vizitator dr00py2nd Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 mama Omida Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Dupa ce am masurat si construit macar cateva zeci de bobine asemanatoare cam stiu aproximativ ce inductanta au . Pentru tine e mama omida .Am masurat un drosel romanesc " BIF40" ,pentru neon de 40W si are 0,9H . Am mai masurat unul pe care nu scrie nimic , dar banuit de mine ca e pentru 40W si are 0,8H . Deocamdata nu am la indemana pentru 20W , logic are inductanta mai mare pentru a limita curentul la o valoare mai mica . Link spre comentariu
norad Postat Februarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2010 Dupa ce am masurat si construit macar cateva zeci de bobine asemanatoare cam stiu aproximativ ce inductanta au . Pentru tine e mama omida .Am masurat un drosel romanesc " BIF40" ,pentru neon de 40W si are 0,9H . Am mai masurat unul pe care nu scrie nimic , dar banuit de mine ca e pentru 40W si are 0,8H . Deocamdata nu am la indemana pentru 20W , logic are inductanta mai mare pentru a limita curentul la o valoare mai mica .Multumesc. Raspuns profesional.Din pacate, pentru noi, exista si indivizi care nu au ce face si polueaza inutil...mama omida... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum