Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FILTRU PT. TWEETER

Vizitator CAMATARU

Postări Recomandate

Vizitator CAMATARU

Am terminat doua incinte satelit cu un dif de bas si un tweeter no name cica de 50w.Nu vreau sa investesc intr-un filtru...si va intreb daca pot sa pun la tweeter inserie un condensator si daca da de care.Mersi de ajutor :?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bujor Stefan

2

• Sharky

2

• LUCI

2

• adi_0106

1

Top autori în acest subiect

Inseriezi cu tweeterul un condensator NEPOLARIZAT de aprox 1 microF.Cel mai bine ar fi sa-ti cumperi un MKT sau un nepolarizat.Daca vrei sa te joci, inseriezi 2 condesatoare polarizate + la + sau - la -La inseriere, tine cont ca noul condesator rezultat va avea capacitatea la jumatate fata de cat are un singur condensator din montaj.

Link spre comentariu

Simplu, pui 2,2 microFOmul a zis ca vrea ceva simplu.Mai simplu de ordinul 1 (6db/octava) nu existaSi daca nu depasesti puterea pe tweeter si nu bagi distorsiuni din amplificator, poate sa tina mult si bine doar cu un condensator filtru.

Link spre comentariu

depinde ce impedanta are tweeterul..daca e de 4 ohmi pune 2.2u(maxim 3u) la 8 pune 1u(max 2.2)..e bine sa pui sus ca panta e mica...6dB/oct..altfel poate il arzi

Link spre comentariu

depinde ce impedanta are tweeterul..daca e de 4 ohmi pune 2.2u(maxim 3u) la 8 pune 1u(max 2.2)..e bine sa pui sus ca panta e mica...6dB/oct..altfel poate il arzi

Si la alea cu buzer .... ce ii pun ??? :?
Link spre comentariu

ce cu buzzer?Piezo? la alea le ajunge un rezistor si un condensator.Alea din cate stiu le strici daca depasesti tensiunea maxima, sau daca le aplici c.c.

Link spre comentariu

salut

Eu iti sugerez sa faci urmatorul filtru:

Rezistenta de 10 ohmi pe 5w (ca un fel de protectie pt Tweeter) inseriata cu un cond. de 1 la 5 mF(microfarazi )nepolarizat ***si normal tweeterul

***COnd il pui tu facand probe ..cum crezi tu ca se aude mai bine :d ...ca sa prinzi si tu experienta :wink:

si un site :

http://www.electronica.ro/filtreboxe.shtml

Scuze de offtopic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări