Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ulei in praguri

cristinel_bm

Postări Recomandate

Vreau si eu sa va cer parerea in problema bagatului de ulei +vazelina fierbinte prin praguri ...sau mai stiu eu ce zone care ar suferi din cauza apei. Ideea este ca si masina mea este atacata de rugina in zone care nu pot fi curatate si va intreb...oare este util sa facem aceasta operatie? Ma gandesc ca probabil uleiul respectiv ar intra in porii formati de rugina si pur teoretic ar avea o anume protectie....Astept pareri. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulicuta2000

2

• ionut20

1

• Blind

1

• cristinel_bm

1

Le tai si pui altele, degeaba aplici protectie daca tabla a inceput sa fie halita de rugina. Mult, putin...tot a inceput sa fie halita iar asta face inutile orice metode de protectie.

Link spre comentariu

daca pui praguri noi atunci are rost sa pui de la inceput ulei in ele. Si acum poti pune, dar rugina a mancat deja in tabla.In usi se recomanda sa se puna vaselina intinsa si pe suprafata usii si pe fundul usi calumea. Trebuie sa ai si gaurile de scurgere a apei desfundate. Rugina se formeaza de obicei pentru ca ai scurgerile infundate si sta apa multe zile in usa sau in prag si incepe sa atace tabla.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pe tablele noi,dupa grund e bine sa se dea cu vaselina cerata(sau ceva de genu)vaselina simpla fie curge de pe tabla(in cazul usii) fie crapa si lasa loc apei pe alocuri;in combinatie cu ceara sta pe tabla multa vremeam vazut intr-un magazin la un momentdat spray cu vaselina cerata(wax grease parca scria pe dansul) si e bun de dat,sau in orice alta varianta...in praguri daca pui,e bine sa pui mai multa vaselina si mai putin ulei,incalzite bine ca sa nu fie nici prea gros stratul "protector"mare atentie,uleiul ars nu protejeaza,uleiul are proprietati acide dupa ce a trecut prin motor...de asta daca vreti sa bagati cumparati un ulei ieftin,dar sa fie nou...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

off topic: La un service dacia am aflat ca se pot injecta pragurile cu cearaon topic: cred ca e o idee mai buna sa injectezi ceara speciala decat sa bagi ulei... intereseaza-te si de varianta asta.. pare mult mai buna decat uleiul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări