Vizitator vanjulet Postat Iulie 16, 2009 Partajează Postat Iulie 16, 2009 Salutare tuturor.Am ?i eu o nel?murire. La motoarele de ca monofazate sau trifazate, e permis s? ai tensiune în carcasa motorului la alimentare?Concret, dup? ce alimentezi motorul ?i acesta func?ioneaz?, dac? dai cu lampa de control cu neon pe carcas? aceasta se aprinde.E permis a?a ceva?Trebuie s? spun c? motorul a fost ars ?i e rebobinat. S? merg cu el înapoi la bobinator? ?i în func?ionare în gol se ?i înc?lze?te carcasa a?a cam la 30-40 de grade la un timp de 5 minute. Link spre comentariu
nelu57 Postat Iulie 16, 2009 Partajează Postat Iulie 16, 2009 Nu este permis s? ai pierderi, sc?p?ri de curent datorit? unei realiz?ri, rebobin?ri, izol?ri defectuoase între spire sau a leg?turilor la cutia de borne, etc..Mergi ?i remediaz? problema. Link spre comentariu
Vizitator pinochio Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 Daca nu te curenteaza e bine, lampa se poate aprinde din cauza inductiei ,de incalzit se incalzesc in gol fara sarcina mai ales monofazicele la 30 grade e bine. Salutare tuturor.Am ?i eu o nel?murire. La motoarele de ca monofazate sau trifazate, e permis s? ai tensiune în carcasa motorului la alimentare?Concret, dup? ce alimentezi motorul ?i acesta func?ioneaz?, dac? dai cu lampa de control cu neon pe carcas? aceasta se aprinde.E permis a?a ceva?Trebuie s? spun c? motorul a fost ars ?i e rebobinat. S? merg cu el înapoi la bobinator? ?i în func?ionare în gol se ?i înc?lze?te carcasa a?a cam la 30-40 de grade la un timp de 5 minute. Link spre comentariu
nelu57 Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 ...lampa se poate aprinde din cauza inductiei... Cum se mai poate aprinde un bec cu neon ...??? !!! ??? ... când de obicei carcasa motorului trebuie legat?, obligatoriu la mas? ( centura de împ?mântare !!! ).... ....altfel ''mergi ''pe riscul ?i via?a ta...sau a altora !... :cry: Link spre comentariu
gcom61 Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Verifica cu un aparat de masura (megaohmetru)rezistenta intra bobinaj si carcasa.Daca motorul este uscat ar trebuii sa fie peste 50-100 megaohmi >motor ok.Daca este sub 50 M verifica legaturile si toate punctele fara izolatie sa nu fie umede,cu praf,etc.La orice utilaj cu carcasa metalica este indicat sa se foloseasca impamantarea (legarea la pamant) Link spre comentariu
Vizitator GIGIP Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Unu la mana :carcasa trebuie obligatoriu legata la pamant.Doi la picior :nu trebuie sa ai nici o tensiune pe carcasa.Alte variante nu sunt valabile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum