Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor de ca, tensiune în carcasă

Vizitator vanjulet

Postări Recomandate

Vizitator vanjulet

Salutare tuturor.Am ?i eu o nel?murire. La motoarele de ca monofazate sau trifazate, e permis s? ai tensiune în carcasa motorului la alimentare?Concret, dup? ce alimentezi motorul ?i acesta func?ioneaz?, dac? dai cu lampa de control cu neon pe carcas? aceasta se aprinde.E permis a?a ceva?Trebuie s? spun c? motorul a fost ars ?i e rebobinat. S? merg cu el înapoi la bobinator? ?i în func?ionare în gol se ?i înc?lze?te carcasa a?a cam la 30-40 de grade la un timp de 5 minute.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu57

2

• gcom61

1

Nu este permis s? ai pierderi, sc?p?ri de curent datorit? unei realiz?ri, rebobin?ri, izol?ri defectuoase între spire sau a leg?turilor la cutia de borne, etc..Mergi ?i remediaz? problema.

Link spre comentariu
Vizitator pinochio

Daca nu te curenteaza e bine, lampa se poate aprinde din cauza inductiei ,de incalzit se incalzesc in gol fara sarcina mai ales monofazicele la 30 grade e bine.

Salutare tuturor.Am ?i eu o nel?murire. La motoarele de ca monofazate sau trifazate, e permis s? ai tensiune în carcasa motorului la alimentare?Concret, dup? ce alimentezi motorul ?i acesta func?ioneaz?, dac? dai cu lampa de control cu neon pe carcas? aceasta se aprinde.E permis a?a ceva?Trebuie s? spun c? motorul a fost ars ?i e rebobinat. S? merg cu el înapoi la bobinator? ?i în func?ionare în gol se ?i înc?lze?te carcasa a?a cam la 30-40 de grade la un timp de 5 minute.

Link spre comentariu

...lampa se poate aprinde din cauza inductiei...

Cum se mai poate aprinde un bec cu neon ...??? :rade: !!! ??? :nas: ... când de obicei carcasa motorului trebuie legat?, obligatoriu la mas? ( centura de împ?mântare !!! ).... :freaza: ....altfel ''mergi ''pe riscul ?i via?a ta...sau a altora !... :cry:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Verifica cu un aparat de masura (megaohmetru)rezistenta intra bobinaj si carcasa.Daca motorul este uscat ar trebuii sa fie peste 50-100 megaohmi >motor ok.Daca este sub 50 M verifica legaturile si toate punctele fara izolatie sa nu fie umede,cu praf,etc.La orice utilaj cu carcasa metalica este indicat sa se foloseasca impamantarea (legarea la pamant)

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări