ohamoha Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Am cumparat un modul bluetooth(BTM-222), dar mare mi-a fost mirarea cand l-am vazut cat de mic e. As vrea sa-l lipesc in circuitul meu, dar e atat de mic ca mi-e cam frica sa nu-l stric.Am cautat un socket pentru asemenea componente, dar nu am gasit.Circuitul meu e pentru incepatori, foloseste ca suport o placa de test din aia cu gauri si pentru conectare folosesc sarme.Am zis sa intreb inainte sa ma apuc sa lipesc, poate aveti niste recomandari pentru lipituri din astea fine.Multumesc mult. Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Parerea mea: Nu-l lipi, ca nu-l mai dezlipesti si dus e. Modulasul este SMD. Cred ca in cazul tau solutia este sa il pui pe o placa intermediara care are paduri ptr modul si trasee care duc la o regleta cu pini. In felul asta il faci "cu pini".Cirip Link spre comentariu
Vizitator pinochio Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 Nu cred ca ai dat o avere pe el,incearca cu un ciocan de lipit de puetre mica 30 w cu virf prelungit (subtire ,fin) si poate si scapa in electronica mai si arzi cite ceva nu dispera. Am cumparat un modul bluetooth(BTM-222), dar mare mi-a fost mirarea cand l-am vazut cat de mic e. As vrea sa-l lipesc in circuitul meu, dar e atat de mic ca mi-e cam frica sa nu-l stric.Am cautat un socket pentru asemenea componente, dar nu am gasit.Circuitul meu e pentru incepatori, foloseste ca suport o placa de test din aia cu gauri si pentru conectare folosesc sarme.Am zis sa intreb inainte sa ma apuc sa lipesc, poate aveti niste recomandari pentru lipituri din astea fine.Multumesc mult. Link spre comentariu
Mindware Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Eu recomand sa faci cum zice Cirip.... Link spre comentariu
ohamoha Postat August 18, 2009 Autor Partajează Postat August 18, 2009 Dupa lupte teribile, am gasit o solutie pentru a ma conecta la modulul ala.O improvizatie teribila, dar singura care a avut si o finalitate.Cu pistolul de lipit foarte subtire nu a mers pentru ca conectorii fiind foarte mici, sarmele se dezlipeau la cea mai mica atingere datorita suprafetei mici de contact. Link spre comentariu
MifTy Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 ... de-aia s-au inventat letcoanele de putere mic?, letcoanele cu gaz, sta?iile cu aer cald... ?i lupele cu iluminare!!! serios vorbind, doar nu la?i modulul ?la a?a acuma... î?i dai seama c? trebuie ni?te lipituri mai serioase...na?pa e c? un letcon cu gaz sau o sta?ie cu aer cald de calitate cost? cam de 2-3-4 ori mai mult ca modulul ?la... a?a c? dac? e?ti doar amator (aka nu sco?i bani din "hobby-ul" ?sta), cam joci în pierdere.?i nu uita cuvântul-cheie: "de calitate"!!!!deci nu orice sta?ie sau orice letcon cu gaz!!! Link spre comentariu
Stefan Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 MifTy cand spui letcon cu gaz la ce te referi, eu lucrez pe teren cu letconul cu gaz dar sigur nu poti sa lipesti modulul ala cu el.e portasol dar varful nu permite lipituri foarte fine, deci un letcon cu varf subtire e sfant Link spre comentariu
MifTy Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 portasol avea ?i mai are ?i modele cu vârfuri fine, caut?!!de?i mi-e team? c? va trebui s? cumperi direct din uk, c? la noi "nu se cere", cic?!!! destul de normal, sunt frumu?el de scumpe... Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat August 23, 2009 Partajează Postat August 23, 2009 @ohamoha, un sfat: Incearc? s? folose?ti si un pic de sacâz atuci când cositore?ti, te va ajuta foarte mult uniformizând lipitura, ?i vei putea cositori ?i componente cu paduri de SMD mult mai u?or. Cu respect, Sergiu Link spre comentariu
Vizitator b_a_cosmin Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Salut . Zimi te rog de unde ai cumparat modulul? ca vreau sa cumpar si eu unu .Multumesc . Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 eu cu asa ceva am reusit sa fac asa ceva probabil nu e cine stie ce pentru cine are o statie de lipit cu aer cald,sau un letcon profi,dar amatoriceste merge nu vreau sa ma dau mare,voiam doar sa arat ca se poate lipi "fin" si cu un artificiu adus letconului clasic tot cu el am lipit si dezlipit (nedistructiv!) multe leduri la telefoane mobile(schimbat lumina tastaturii si displayului) pe vremea cand nu erau in floare astea color sau cu lumina alba,ce-i drept pe vremea aia erau mai greu de gasit decat de lipit Link spre comentariu
89-CEC Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 http://www.plischka.at/blog/?p=28 Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 ce frumos arata asa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum