kripton Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Christos a inviat !In mod normal ( daca aparatul ar functiona ) trebuie sa "simta " bine schimbarea gamelor , la actionarea comutatorului de unde si ( asa cum spune @ selena ) sa receptioneze undele scurte ( daca bobinele acestei game sunt intacte ) . In caz ca nu receptioneza nimic ( nici nu este zgomot pe uus ) defectul poate fi in etajele de FI , de obicei condensatorii de tip placheta de 47 si 22 nf . In nici un caz sa nu se rotesca miezurile bobinelor , eventual se va curata potentiometrul semireglabil pentru Raa . Se vor verifica acesti condensatori, cu mentiunea ca ar trebui verificati toti , chiar daca se va gasi unul dubios . Link spre comentariu
md_2910 Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Asa cum am mai spus si mai inainte radioreceptorul nu are antena de ferita cu bobinele aferente.Totusi eu speram sa functioneze pe UUS chiar daca nu are aceasta antena de ferita,dar nu functioneaza. Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Tot ce am scris mai sus este valabil fara bara de ferita , am tinut cont de acest lucru . Aceasta are legatura numai cu functionarea aparatului pe UL si UM .Daca nu este (bara ) , aparatul trebuie sa functioneze pe celelalte lungimi de unda , respectiv US si UUS . Daca nu functioneaza nici pe acestea , exista un defect care nu are legatura cu lipsa barei de ferita ( cu bobinele de pe ea ). Trebuie efectuate verificarile mentionate mai sus iar daca va functiona pe US ( cel putin ) se rezolva si cu bara . Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Din ce vad eu in schema aparatului Royal(incalcita schema!), L101 si L102 ar cam trebui sa fie la locul lor, macar sub forma de strap, bara de ferita poate lipsi, dar nu si bobinele...pe unde mai ajunge MF 10,7MHz in AFI, daca L101-L102 lipsesc? Se poate sa ma insel, dar ar merita sa incercati cu un strap in loc de bobinele acelea. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 din practica am observat un lucruunele aparate de radio ,indiferent se model sau an de fabricatie,nu functioneaza pentru ca se scurtcircuiteaza paletele condensatorului variabilin ultimul timp numai de asa ceva am avut partetoti ghiolbanii baga mina in ele si le stribma,ori invirtesc de butonul de acord pina indoaie paletele condensatoruluiverifica si condensatorul variabil,in special sectiunea de la oscilator Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Bobinele L101 si L102 nu sunt pe bara de ferita . Acestea se afla la intrarea in blocul UUS si sunt bobinate una in interiorul celeilalte .scurtcircuitarea lor, sunteaza semnalul provenit din antena .Frecventa intermediara de Io,7 Mhz ajunge in baza lui Tz 201 prin contactul 5a-6a (c204 -R202 ) care este inchis cand clapa de UUS este apasata . Schema este data de producator cu radioreceptorul conectat pe UM . Pe bara de ferita se afla bobinele L204 -L2o7 si L205-L208 Link spre comentariu
md_2910 Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 YTS ALIVE Am gasit tranzistorul AC181 prajit,pe US deja prinde cateva posturi straine ,printre care si unulfrantuzesc,dar pe UUS nu prinde nimic ,nici macar postul pastelui Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Pe UUS nu se prinde dacat un zgomot de fond daca aparatul functioneaza pe aceasta gama .( depinde si de zona geografica ).Antena pentru gama de UUS are alta borna de intrare , separata de celelalte game de unda . Link spre comentariu
md_2910 Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Am oprit calculatorul si modemul,pentru ca eu am internet wireless si am facut din nou proba.PeUS prind foarte multe posturi,dar din pacate nici macar unul romanesc,iar pe UUS surprize surprize ,am prins KISS FM de doua ori si din pacate doar atat,dar sunt multumit tinand cont ca nu prindea nimic tot e ceva. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 YTS ALIVE Am gasit tranzistorul AC181 prajit,pe US deja prinde cateva posturi straine ,printre care si unulfrantuzesc,dar pe UUS nu prinde nimic ,nici macar postul pastelui o sugestie care este valabila pentru toata lumeaAC181 banuiesc ca este in etajul finalorice reparatie se incepe de la coada spre capse verifica in primul rind sursa de curent,etajul final AF,demodulatoarele,amplificatorul FI,oscilator,partea de acord,eventual amplificatorul de RFcel mai bun ex este al dvdegeaba cautati in partea de RF ,radioul nu putea reda nici un post pentru ca defectul a fost in etajul final AF Link spre comentariu
Selena Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Pe unde scurte vei auzi in romaneste doar la anumite ore, programe apartinand altor natiuni, adica Radio China International si altele (din ce in ce mai putine...). Sau invers, Radio Romania International in limba romana: http://www.rri.ro/art.shtml?lang=2&sec=240&art=30686 In ultimul caz, este un noroc sa receptionezi in bune conditii, din diverse cauze: antenele au azimutul spre "alte zari", undele sunt trimise peste Romania (adica noi suntem in zona de tacere d.p.d.v al reflexiei ionosferice), simultan pot emite pe aceleasi frecvente si alte posturi, care vor asurzi emisia noastra etc. Totusi, eu am prins de multe ori, este ca la pescuit, depinde de vreme si de capriciile venirii undelor dinspre sus catre tine (iti da satisfactii...). Banda de unde ultrascurte este 65-73 MHz, deci nu vei prinde direct posturile actuale, doar unele "urme", datorita principiului superheterodinei, care lasa sa treaca, cu atenuare, si alte frecvente. Link spre comentariu
md_2910 Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 DA ,asa este domnul viobio,dar ma apucat entuziasmul asa dintr-o data si am uitat saverific si tranzistorii Se mai intampla cateodata,mai sunt si sarbatorile ,mai vin prieteni si rude in vizita si am pierdut firul Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Da , asa este , am scapat din vedere lucruri elementare , asa e uneori , bine ca nu s-au produs erori cu urmari, insa . Daca totusi s-a ajuns aici cu bine, in schimbul unei adrese , aveti o bara de ferita cu bobinele originale de la acest aparat . Succes ! Link spre comentariu
md_2910 Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Astazi am curatat carcasa,am demontat si fata de plastic,le-am spalat pe amandoua si le-am sters cu dizolvant atzipildurile pe care le avea pe ele,i-am inlocuit panza neagra din fata difuzorului si am lipit-osi am slefuit carcasa de lemn cu smirghel fin.Urmeaza sa-i dau cu lac Link spre comentariu
mihailp Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Cred că Modern a fost cel mai performant r.r. românesc cu tuburi el., dar a avut şi un frate scump la vedere - şi la propriu şi la figurat: combina Orfeu.Aceasta conţinea şasiul de Modern, dar avea doar trei difuzoare, dintre care unul cu diam. mare, de 12 W.Ap. de radio se bascula spre exterior, iar în partea de sus era un... magnetofon Sonet Duo (funcţionează şi astăzi cu toate piesele originale).Zic că era scump pt. că a fost o serie f.mică şi a costat în jur de 7000 de lei în 1965 _ Tata la cumpărat în primul rînd pentru mag. şi se putea cumpăra în rate, dar şi recepţia era pe măsură - nu mai vorbesc de Europa Liberă etc., dar la prânz recepţiona perfect Deutsche Welle Koln - alte vremuri!La vară voi merge la casa părintească şi voi posta nişte poze.Până atunci lucrăm la Oberon! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum