m4xx Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 e buna metoda asta la BOXE , nu am vazut nici un proiect care sa die asa ?de taiat se taie cu fierastraul circular...de ce nu se foloseste foarte mult aceasta metoda ? e prea greu de facut ? Link spre comentariu
titro Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 se foloseste metoda destul de mult si nu e nici chiar atat de greu de facut. Link spre comentariu
m4xx Postat Mai 19, 2005 Autor Partajează Postat Mai 19, 2005 din punct de vedere estetic ar iesi foarte bine daca se "investeste timp", scule si o mana precisa...adica la colturi tre sa fii foarte atent...si cred ca prin folosirea de PAL melaminat IESE PARFUM...insa la colturi, cand se taie cred ca se cam "frimiceste" PAL-u :wink: detalii ceva ??? ce-i care au facut Link spre comentariu
Vizitator Baken Postat Mai 27, 2005 Partajează Postat Mai 27, 2005 Nu folosii Pal, daca vrei sa iti iasa perfect imbinarile la 45, foloseste MDF. Acu nu stiu exact daca asta e denumirea lui tehnica, dar din cate am inteles e ceva aglomerat de fibre lemnoase si celuloza, dar din nou nu stiu exact. Avantajul la acest material este ca are o granulatie foarte fina si bine incleiata in asa mod incat nu permite farimitarea materialului. Dar partea proasta este ca e destul de scump, la noi aici in Arad o coala de MDF fiind ceva prin jurul a 800.000 lei pe cand PAL e pe la 150.000 lei. Tu decizi dar daca imi permiti am sa iti dau un sfat> Imbinale normal la 90 si dupa ce ai terminat cutia pune folie pe ea si iti va disparea toate canturile cutiei.Iti arat si cum se face................. da mailul tau si am sa iti trimit un pdf in engleza care te va ajuta.......... Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 28, 2005 Partajează Postat Iunie 28, 2005 daca se taie cu grija si mai ales cu un circular cu panzele ascutite si perfect aliniate sunt sanse ca PAL-ul melaminat/furniruit sa iasa bine. insa are sens doar daca se imbina prin lipire. asta inseamna prese mari, sablon pt. gaurire si timp suficient. si daca ai gresit 1-2mm, alta. oricum va trebui corectat [fie si macar putin] cu ceara. Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 daca se taie cu grija si mai ales cu un circular cu panzele ascutite si perfect aliniate sunt sanse ca PAL-ul melaminat/furniruit sa iasa bine. insa are sens doar daca se imbina prin lipire. asta inseamna prese mari, sablon pt. gaurire si timp suficient. si daca ai gresit 1-2mm, alta. oricum va trebui corectat [fie si macar putin] cu ceara.PAL-ul melaminat,e putin mai greu de taiat.In general,pentru ai iesi perfect,se foloseste circular cu pinza de pretaiere,pentru a nu rupe melamina,ceea ce e mai complicat la 45° Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 fara pretaiere nici nu poate fi vorba. sigur ca e complicat, dar daca ii rogi frumos (bere, vin, cola) si daca ai noroc, poate iesi. e bine de facut o proba intai, sa nu-ti strice materialul daca nu sunt bine ascutite sau perfect aliniate panzele.oricum, dupa vreo 3 incercari eu m-am lecuit si nu mai lucrez niciodata cu melaminat. prefer sa lipesc furnir la sfarsit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum