Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

metoda imbinare la 45 grade

m4xx

Postări Recomandate

e buna metoda asta la BOXE , nu am vazut nici un proiect care sa die asa ?de taiat se taie cu fierastraul circular...de ce nu se foloseste foarte mult aceasta metoda ? e prea greu de facut ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• m4xx

3

• Shambala

2

• titro

1

Top autori în acest subiect

din punct de vedere estetic ar iesi foarte bine daca se "investeste timp", scule si o mana precisa...adica la colturi tre sa fii foarte atent...si cred ca prin folosirea de PAL melaminat IESE PARFUM...insa la colturi, cand se taie cred ca se cam "frimiceste" PAL-u :wink: detalii ceva ??? ce-i care au facut :d

Link spre comentariu
Vizitator Baken

Nu folosii Pal, daca vrei sa iti iasa perfect imbinarile la 45, foloseste MDF. Acu nu stiu exact daca asta e denumirea lui tehnica, dar din cate am inteles e ceva aglomerat de fibre lemnoase si celuloza, dar din nou nu stiu exact. Avantajul la acest material este ca are o granulatie foarte fina si bine incleiata in asa mod incat nu permite farimitarea materialului. Dar partea proasta este ca e destul de scump, la noi aici in Arad o coala de MDF fiind ceva prin jurul a 800.000 lei pe cand PAL e pe la 150.000 lei. Tu decizi dar daca imi permiti am sa iti dau un sfat> Imbinale normal la 90 si dupa ce ai terminat cutia pune folie pe ea si iti va disparea toate canturile cutiei.Iti arat si cum se face.................:) da mailul tau si am sa iti trimit un pdf in engleza care te va ajuta..........:)

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

daca se taie cu grija si mai ales cu un circular cu panzele ascutite si perfect aliniate sunt sanse ca PAL-ul melaminat/furniruit sa iasa bine. insa are sens doar daca se imbina prin lipire. asta inseamna prese mari, sablon pt. gaurire si timp suficient. si daca ai gresit 1-2mm, alta. oricum va trebui corectat [fie si macar putin] cu ceara.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator djedd

daca se taie cu grija si mai ales cu un circular cu panzele ascutite si perfect aliniate sunt sanse ca PAL-ul melaminat/furniruit sa iasa bine. insa are sens doar daca se imbina prin lipire. asta inseamna prese mari, sablon pt. gaurire si timp suficient. si daca ai gresit 1-2mm, alta. oricum va trebui corectat [fie si macar putin] cu ceara.

PAL-ul melaminat,e putin mai greu de taiat.In general,pentru ai iesi perfect,se foloseste circular cu pinza de pretaiere,pentru a nu rupe melamina,ceea ce e mai complicat la 45°
Link spre comentariu

fara pretaiere nici nu poate fi vorba. sigur ca e complicat, dar daca ii rogi frumos (bere, vin, cola) si daca ai noroc, poate iesi. e bine de facut o proba intai, sa nu-ti strice materialul daca nu sunt bine ascutite sau perfect aliniate panzele.oricum, dupa vreo 3 incercari eu m-am lecuit si nu mai lucrez niciodata cu melaminat. prefer sa lipesc furnir la sfarsit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări