Vizitator maddog Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 de-o vreme incoace am prins pasiune pentru tirul cu arcul si fabricarea echipamentului aferent. Din acest motiv vreau sa-mi fac un arzator de pene. Un exemplu gasiti aici: http://www.3riversarchery.com/Product.a ... =36&i=4171 ma intereseaza ce materiale pot folosi pentru forma care va fi inrosita si ce transformator sa folosesc fara sa-mi pun siguranta in pericol. Precum si a instalatie electrice. Cineva mi-a recomandat nichelina. Am gasit o bucata de resou precum si una ceva mai groasa. Link spre comentariu
Laci Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Eu cred ca sarma folosita in filmulet este cupru, este un traf de 2-300W secundarul are la iesire cam 1-2V, similar cu pistolul de lipit. Problema este cum faci secundarul trafului, ori folosesti ceva borna groasa(desigur odata calculezi aria necesara), ori pui mai multe fire groase in paralel.In primul rand calculezi rezistena firului de cupru la rece, si la cald cred ca are 4-500 de grade cand se inroseste(poate mai mult habar n-am ), traful trebuie sa suporte sarcina dar sa nu topeasca firul. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 poate folosi si nichelina intinsa inte 2 suporti, si ii trebuie un traf mult mai mic, de 12 v 2-3 A ar fi suficient Link spre comentariu
Mindware Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Poti incerca cu pistolul de lipit,confectionand diferite anse.Dar daca vrei ceva dedicat,foloseste nichelina.E mult mai rezistenta in timp.Si suporta temperaturi mult mai mari decat cuprul. Link spre comentariu
Vizitator maddog Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 vreau sa incerc cu nichelina dar ma blochez tot timpul la transformator. Si mai ales, nu stiu ce lungime trebuie sa las firul daca vreau sa folosesc transformatorul de 2-3A. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 un traf de 12 V, si nichelina de 0,3-0.5 mm si tatonezi lungimea pana vezi ca nichelina este incandescenta si nu se lasa in jos si nu se-ntinde Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 nu prea merge cu încerc?rile, lorik199, nichelina dup? ce ajunge incadescent? ?i apoi se r?ce?te e casant?, ?i se rupe sau se crap?/sparge u?or... Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 depinde oarecum si de calitatea nichelinei, eu ce am testat a fost maleabila si nu casanta dupa racirepana la urma cu o bucata de nichelina poate face 10-20 sageti si o poate inlocui daca e cazul, si dintr-o rezistenta de resou poate face sigur vreo 20-30 buc de 10 cm(minim)P.S : saptamana trecuta am dedezmembrat un cuptot din anii '80 care a fost folosit foarte mult dar la care a cedat tablaria, dar nichelina de la rezistenta era inca maleabila , nicidecum casantaacum nu stu ce tip de nichelina ati utlizat dumneavoastra , dar eu va spun din experienta ce se intamplat in cazul meu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum