Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce amplificator auto necesita acest woofer ?!?

Vizitator C-NyK

Postări Recomandate

• Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BF37

7

• Jimmy

5

• paul14

3

• ari_panterra

3

Top autori în acest subiect

Doua formule simple pt. litraj:1. L*l*h2. L*L pt cub.

Si nu ti se pare aiurea ceea ce ai scris mai sus?In primul rand nu ai spus pentru ce tip de incinta ai scris formulele respective.In al doilea rand volumul se masora in litri(decimetri cubi), daca ne luam dupa formula ta de la numarul 2 avem asa latura inmultit cu latura, deci ne da ceva in metri patrati ceea ce este suprafata unei laturi.Ai uitat sa inmultesti cu inaltimea aria bazei, deci1 pentru paralelipiped avem Lungimea *latimea (bazei)*inaltimea incintei1 pentru cub avem latura la puterea a 3-aAceste dimensiuni sunt dimensiunile interioare ale incintei, dupa ce ai facut calculul respectiv trasformi in Decimetri cubi, adica inmultesti cu 1000 pentru a avea volumul interior al incintei in litri.
Link spre comentariu
Vizitator C-NyK

eu am inteles ce vroia sa scrie el la un 60/35/35 reflex imi da un 70Lalphonso scria undeva mai sus un 40`50l cu port cat de mareacum pt un 40 50 l ar rebui sa am un 50/30/30 daca am calculat eu binese mai pierde din volum dupa realizarea incintei ? ( ma refer dupa ce am incleiat laturile_)

Link spre comentariu

50/30/30 nu e buna , pt ca nu mai poti monta difuzorul calumea in cutie . Ai nevoie de minim 3 cm de-o parte si cealalta a difuzorului , doarece la puterea aia , presiunea in cutie va fi mare si va trebui sa-ti ramana loc pt holsurubiri ca sa intepenesti bine cutia. Deoarece firma producatoare nu afiseaza parametrii TS al acestui difuzor , nu poti calcula o cutie potrivita , ci poti doar sa cauti pe net incinte construite cu difuzoare ca al tau sau cu difuzoare de constructie asemanatoare cu al tau.Daca vrei totusi sa faci cutia de mai sus , nu ai alta varianta la acord , decat sa cumperi un tub de bassreflex cu lungime variabila , sau sa modifici unul fix ( il lungesti sau il scurtezi , dupa cum ti se pare tie ca suna mai bine ). Diagonala br-ului nu trebuie sa fie mai mica de 75mm ( 7,5cm )Spor la treaba !

Link spre comentariu
Vizitator C-NyK

imi cer scuze nu stiui de ce a aparut de 3 ori raspunsulam sa merg pe 60/35/35am gasit un port de 10cm diametru si lungime fixa de 35cmnu gasesc date mai complete pt acest dif deci am sa merg la ghici pserand totusi sa nu gresesc prea tare...nu merg la competitii..deci cativa db in minus nu`i pb zic eucrezi ca merge diensiunea la port?

Link spre comentariu

chiar mai bine , dar cu lungimea trebuie sa incepi de pe la 30cm . Faci cutia ( sau o cumperi pe aia de la Be-loud , care cred ca e mai indicata), pui vatelina pe pereti , montezi diful si tubul de br. si il pui sa cante la o statie de camera ( la un volum nu prea tare ) . Download-ezi un generator de ton si faci un test sa determini frecvanta de rezonanta pe tub ( frecventa respectiva se va auzi notabil mai tare decat restul ), care trebuie sa fie sub pragul de 80 hz. Dupa ce aproximezi frecventa , citind indicatorul de frecventa din program , si daca ti se pare ca rezoneaza prea jos ( gen 15 - 29 Hz ) , mai tai din lungimea bassreflexului care 1 cm pana la frecventa care-ti place tie ( neaparat sa-i dai cateva melodii pe care le asculti , ca sa-ti dat seama de minusuri si cum anume vrei sa schimbi sunetul )Daca ti se pare prea comlicat asa , pune-l sa cante ceva melodii , cateva teste de bas si te mai joci cu lungimea tubului.Mult noroc !

Link spre comentariu

bagi diful in cutie , faci o proba de sunet ,si daca nu are bas suficient o modifici. Pui tubul de Br. pe latura opusa mufei ( sau sus , daca nu are loc )si te joci cu lungimea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări