SunShine Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Am si eu o rugaminte. Am observat ca toti de aici sunteti baieti destepti. Eu am luat de pe net schemele de la amplificatorul Qsc USA 1310, 1000 watti pe 2 ohmi. Am dat-o unui electronist in seara asta sa vada daca o poate face. Nu imi permit sa o cumpar pentru ca mai bine de jumatate de piese le detin. (Condensatoare, rezistori, tot felul de transformatoare, finali). Intrebarea mea este care piese ar fi cel mai greu de procurat si care ar fi cele mai scumpe? (In caz ca nu le am). Mai revin eventual cu alte intrebari. Multumesc!Deci sunt egal cu zero in momentul asta. Cine ma ajuta si ma sfatuieste cu ce sa incep il cinstesc! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 14, 2009 Administratori Partajează Postat Iulie 14, 2009 Prima data citeste regulamentul forumului viewtopic.php?f=36&t=2390 - Cand creati un SUBIECT NOU incercati sa alegeti un subiect SCURT si cat mai CLAR, subiectele gen "AJUTOR!!!" sau "NU MERGE !" vor fi sterse imediat. Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 14, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2009 Imi cer scuze pentru incovenienta creata. Nu se va mai repeta greseala. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 stimate domn...5 lucruri sint mai scumpe la realizarea unei puteri zdravene...si anume...cutia , transformatorul de alimentare , filtrajele mari , tranzistoarele finale si radiatoarele...dupa parerea mea , ordinea ar fi urmatoarea...iar lista de mai jos este in ordine descrescatoare a preturilor...1-- transformatorul ---sau transformatoarele , dupa optiune--- de alimentare2-- tranzistoarele finale3-- cutia...si aici ma refer la o cutie aspectuoasa , facuta pe upkant , cu tabla vopsita electrostatic , cu ranforsare , cu vopsire serigrafica... iar nu la 6 bucati de carton lipite cu scoci intre ele... 4-- condensatorii mari de filtraj5-- radiatoarelemai departe , dvs decideti ce aveti si ce nu din ele si ordinea in care va apucati de montajul efectiv al amplificatorului... Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 14, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2009 Hmmmm, cred ca pot face rost de ele... Am inteles ce ma poate costa mult. Merci. Eu am dat schema cuiva si cutia o fac pe comanda. Asta daca e in stare sa faca amplificatorul... I-am spus ca nu ma intereseaza cat ma costa sa o realizeze. Ma pregatesc sa caut tranzistori si alte piese + transformator zilele acestea. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 daca sinteti exact din tirgoviste , cautati-l pe adrian...este un depanator foarte bun ...este un prieten vechi de-al meu...este un tip competent care va poate rezolva problema...daca nu il cunoasteti...va dau eu mobilul lui pe pm... Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Apropo, pentru statia de 1000 w cam de ce transformator este vorba? Ce sa caut exact? Valori daca se poate. Multumesc. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 ca sa te putem ajuta in continuare, ar cam trebui sa postezi si aici schema amplificatorului. oricum, daca statia o sa aibe 2 canale de cate 1KW, ti-ar trebui un transformator de minim 2500W, si aproximez ca tensiunea de alimentare va fi in jur de 75-80V simetric pt 1KW in 2 ohmi. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 atentie mare la componentele de pe placa.......pentru ceva de putere asa mare,foloseste componente originale(tranzistoarele din finali,prefinali,vas,intrare.....)de asemenea si banalii condensatori trebuie sa fie de calitate(nu luati de la ade.....,miva.....)..cu ce tensiuni vei avea de-a face pe placa.....atentie mare la componentele folosite.... Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Vinde Vasile kituri de ipa400. Eu zic sa le iei ca-s gata facute si sutn testate. Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Aici atasez schema completa pentru amplificatorul Qsc Usa 1310 arhivat (format .pdf):[attachment=0]USA 1310 400W 8ohm - 1000W - 2ohm.rar[/attachment] Link spre comentariu
zal Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Eu zic s? începi cu ceva mai simplu, verificat de toat? lumea, pîn? la ?sta e cale lung?. Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Ideea este ca nu o fac eu. Azi m-am interesat de transformator pe la magazine specializate. Cica nu au de putere asa mare. Cred ca am sa ma limitez la un amplificator de 300-400 de Watti. O sa atasez si schema in format .rar pentru ca este mai mare:[attachment=0]400w.rar[/attachment]Eu nu stiu daca e mono sau Stereo... e pe doua cai asta? Fiecare cale cu 400 w?Eu nu ma pricep la piese... Dar as dori daca se poate sa mi se spuna ( eventual cu poze) exact ce sa cumpar de la magazin sau prin piesele mele inclusiv valorile ...Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Uite aici acest amplif, cu cablaj, cum se regleaz?, etc. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=42934&st=0&sk=t&sd=a&start=15 Ptr alte detalii po?i s? cite?ti ?i aici, e un amplif de aceea?i construc?ie: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Prev?d c? va fi greu de terminat. Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Mc mult. Esti un dragut. Trag la imprimanta pozele si lista cu piese si maine incep sa procur piesele. De restul se ocupa cineva (sper )Presimt ca nu va fi usor deloc dar sunt ambitios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum