Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cu tda 1554q

Son of Sound

Postări Recomandate

Salut

Dupa cum spune si titlul m-am apucat sa fac un amplificator (4x22W 4ohm) folosind 2 circuite integrate tda 1554q. Pana aici toate bune, am facut cablajele, am montat piesele, le-am alimentat si de aici incolo incepe partea "nasoala" ... ambele module au aceleasi simptome: pe un canal imi introduce curent continuu si un canal distorsioneaza.

ps. modulele le-am alimentat dintr-o sursa de PC si am folosit si corector de ton.

Care ar putea fi problema ... sa fie defecte integratele :cry: ???

http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 554Q.shtml

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Son of Sound

10

• md_2910

5

• remus68

4

• albasete

2

Top autori în acest subiect

sa nu uiti sa pui condensatoare pe iesire cand il conectezi in mod 4 x 11W, si ar fi indicat sa-l testezi initial fara corectorul de ton, si sa-l alimentezi dintr-o sursa liniara (adica cu transformator clasic).

Link spre comentariu

Am testat toate cele 4 canale la ambele integrate.Concluzie:pinul 6 merge dar distorsionat pinul 8 nu merge (introduce curent continuu)pinul 10 si pinul 12 merg dar distorsionat asta se intampla la ambele integrate :nebunrau:

Link spre comentariu

cablajele is bine realizate, le-am verificat de mai multe ori ( oricum is niste cablaje simple nu prea ai ce sa gresesti )... dupa multe incercari si tot felul de "smecherii" tot la concluzia asta am ajuns si eu ( is defecte ambele integrate ).Nu se mai face treaba ca pe vremuri !!! :bataie

Link spre comentariu

Ia verifica si cu amplificatorul alimentat dintr-o sursa conventionala, sau dintr-un acumulator, pot aparea ceva bucle pe acolo, mai ales daca semnal ii dai din PC.

Link spre comentariu
Vizitator catalin83

Asa zic si eu...foloseste o sursa convetionala formata dintr-un traf care sa-ti scoata min 4 A o punte de diode si cond filtraj (4700/25 mf).E posibil ca acea sursa de calc fiind in comutatie sa interfereze cu ampliful...dar nu ma prinde mirarea ca sa fie defecte si integratele ...ca la cate petarde de piese sunt pe piata la ora actuala ...bft!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări