Son of Sound Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Salut Dupa cum spune si titlul m-am apucat sa fac un amplificator (4x22W 4ohm) folosind 2 circuite integrate tda 1554q. Pana aici toate bune, am facut cablajele, am montat piesele, le-am alimentat si de aici incolo incepe partea "nasoala" ... ambele module au aceleasi simptome: pe un canal imi introduce curent continuu si un canal distorsioneaza. ps. modulele le-am alimentat dintr-o sursa de PC si am folosit si corector de ton. Care ar putea fi problema ... sa fie defecte integratele :cry: ??? http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 554Q.shtml Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Deci l-ai facut in varianta 2x22W. Incearca sa-l conectezi in formula 4x11W si vezi care iesire e cu probleme; verifica si corectitudinea cablajului. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 sa nu uiti sa pui condensatoare pe iesire cand il conectezi in mod 4 x 11W, si ar fi indicat sa-l testezi initial fara corectorul de ton, si sa-l alimentezi dintr-o sursa liniara (adica cu transformator clasic). Link spre comentariu
Son of Sound Postat Iulie 14, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2009 le-am testat si fara corectorul de ton si tot asa se manifesta ... incerc si varianta cu 4x11W sa vad cum sta treaba .... Link spre comentariu
Son of Sound Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Am testat toate cele 4 canale la ambele integrate.Concluzie:pinul 6 merge dar distorsionat pinul 8 nu merge (introduce curent continuu)pinul 10 si pinul 12 merg dar distorsionat asta se intampla la ambele integrate Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Verifica foarte bine corectitudinea realizarii cablajului si daca totul e OK atunci trebuie inlocuite integratele. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 cablajele is bine realizate, le-am verificat de mai multe ori ( oricum is niste cablaje simple nu prea ai ce sa gresesti )... dupa multe incercari si tot felul de "smecherii" tot la concluzia asta am ajuns si eu ( is defecte ambele integrate ).Nu se mai face treaba ca pe vremuri !!! Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 16, 2009 Partajează Postat Iulie 16, 2009 Ia verifica si cu amplificatorul alimentat dintr-o sursa conventionala, sau dintr-un acumulator, pot aparea ceva bucle pe acolo, mai ales daca semnal ii dai din PC. Link spre comentariu
Vizitator catalin83 Postat Iulie 19, 2009 Partajează Postat Iulie 19, 2009 Asa zic si eu...foloseste o sursa convetionala formata dintr-un traf care sa-ti scoata min 4 A o punte de diode si cond filtraj (4700/25 mf).E posibil ca acea sursa de calc fiind in comutatie sa interfereze cu ampliful...dar nu ma prinde mirarea ca sa fie defecte si integratele ...ca la cate petarde de piese sunt pe piata la ora actuala ...bft!!! Link spre comentariu
Son of Sound Postat Iulie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2009 o sa incerc si cu sursa conventionala, dar momentan nu am de unde sa fac rost de traf ... Link spre comentariu
md_2910 Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Arata si tu schema cu TDA1554 pe care ai folosit-o. Link spre comentariu
remus68 Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Ai aici cele doua variante http://www.electronica.ro/audio/TDA1554Q.shtml Link spre comentariu
md_2910 Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 SI voi ati cuplat standbyul la alimentare? Link spre comentariu
remus68 Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... A1554.html Link spre comentariu
md_2910 Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Tot nu mi ai raspuns la intrebare,ai cuplat standbyul la alimentare ca in schema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum