Vizitator ronix4000 Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 Hello. Stie cineva unde pot da niste gauri rotunde in PAL de 16 mm ,gauri de 25 cm, si 12 cm.....daca aveti vreo idee cum as putea postati sa vad si eu...10x Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 Fierastrau pendular si rabdare :lol: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 Hello. Stie cineva unde pot da niste gauri rotunde in PAL de 16 mm ,gauri de 25 cm, si 12 cm.....daca aveti vreo idee cum as putea postati sa vad si eu...10x Am vazut la ateliere mari de tamplarie un fel de compas...care la un capat are un fel de diblu care se fixeaza intr-o gaura care este si mijlocul cercului, iar la celalalt capat al compasului are fierastraul electric - face gauri perfecte :wink: Cauta si tu ateliere meseriase nu dealea de coltul strazii :? Sau daca nu .... fa cum zice NEXUS Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 Din lipsa de materiale acum o saptamana am dat o gaura pentru un dif. de 20cm folosind metoda "gaura langa gaura" cu bormasina si apoi cu surubelnita sau dalta am taiat cercul. Apoi cu pila sau cu banda abraziva am slefuit. Nu am dat un cerc perfect, dar marginea difuzorului a acoperit imperfectiunile si se vede bine. Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 O scula utila pentru finisarea gaurilor poate fi facuta dintr-un surub de M8x100, pe care se fixeaza un cilindru de lemn de diametru 30-40mm lungime 40-50 mm, gaurit central. Daca nu gasiti asa ceva, puteti pune o bucata de coada de matura. Dupa ce ati fixat cilindrul de lemn pe surub, lipiti pe cilindrul de lemn hartie abraziva granulatie maxim 80, cel mai bine se lipeste cu prenandez... dupa care prindeti partea libera a surubului in mandrina bohrmasinii, si puteti sa va apucati de slefuit...Cu cat diametrul cilindrului e mai mare, cu atat se poate lucra mai usor... dar daca e prea mare bohrmasina nu face fata.... Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 O scula utila pentru finisarea gaurilor poate fi facuta dintr-un surub de M8x100, pe care se fixeaza un cilindru de lemn de diametru 30-40mm lungime 40-50 mm, gaurit central. Daca nu gasiti asa ceva, puteti pune o bucata de coada de matura. Dupa ce ati fixat cilindrul de lemn pe surub, lipiti pe cilindrul de lemn hartie abraziva granulatie maxim 80, cel mai bine se lipeste cu prenandez... dupa care prindeti partea libera a surubului in mandrina bohrmasinii, si puteti sa va apucati de slefuit...Cu cat diametrul cilindrului e mai mare, cu atat se poate lucra mai usor... dar daca e prea mare bohrmasina nu face fata....sau ca sa nu te chinui se poate cumpara ca sunt asa ceva de cumparat direct..(si dinelea care au multe bucati de smirgel,prinse pe un ax central, si care sunt dispuse radial, nu mai stiu cum se numeste)eu presonal, tot cu pendular lucrez, ca imi ajunge precizia..mai ales daca AI RABDARE si insemni bine ce ai de taiat, daca mai ai si maini sigure(sau ai mai lucrat la asa ceva) atunci gaurile ies aproape perfecte, aici vb cele de 15-18"(38-45 cm), ca cele mai mici ies si mai bine..ca la alea mari ma plictisesc pana ajung la sfarsit... Link spre comentariu
Haralambie Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 Eu am o freza Bosch cu care dau gauri in toate incintele, pot da gauri si in metal, pot face si adancitura necesara pt a monta difuzorul flush !!! :wink: Dupa ce strang si niste bani o sa imi iau o vartelnita din aia ce plimba freza pe lemn Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 Din lipsa de materiale acum o saptamana am dat o gaura pentru un dif. de 20cm folosind metoda "gaura langa gaura" cu bormasina si apoi cu surubelnita sau dalta am taiat cercul. Apoi cu pila sau cu banda abraziva am slefuit. Nu am dat un cerc perfect, dar marginea difuzorului a acoperit imperfectiunile si se vede bine.eu am aplicat metoda odata pt un dif de 18" :oops: :oops: Am gaurit si pilit pana m-am saturat... Link spre comentariu
avyrez Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 lol predator esti mandru ca ai bosh javascript:emoticon(':P')Razz Link spre comentariu
Haralambie Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 De ce sa nu fiu mandru.... ???!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Oricum daca nu era tata eu nu le aveam ( sa nu credeti ca tata e tamplar) ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum