Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Quasi de 300W

csongore

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csongore

4

• zal

3

• FLORINV69

3

• remus68

3

Top autori în acest subiect

Eu nu observasem,scuze din nou,credeam ca e o omisiune,inca lucrez la tipul asta de capsula cu izolatie din mica,si tipul asta depaseste perimetrul capsulei cu cca 0.5-1mm,ca sa nu mai zic de pasta siliconica,alba,care se vede din avion...altfel,nimic de spus, ca realizare,arata f bine,desi s-a mai spus,si eu cred ca o sa fie ceva probleme cu transferul termic,e cam subtire suportul din aluminiu.

Link spre comentariu

Buna seara si ,,La multi ani '' tuturor! Deoarece problema mea este legata tot de acest amplificator, nu am vrut sa deschid un nou topic cu acelasi subiect.Daca am gresit, imi cer scuze! Asadar despre ce este vorba: mi-am permis sa fac o modificare la aceasta schema, si anume sa folosesc finali npn-pnp in loc de npn. Daca am facut bine sau nu, astept parerile, sugestiile chiar si criticile celor in masura sa o faca! Atasez doar partea de prefinali si finali, de fapt zona modificata.

Link spre comentariu

Schema e corect?, doar la valoarea cond b-c e exagerat?, 220pF e de ajuns. ?i într-adev?r ar trebui rez de ''distribu?ie'' cum zice ?i remus68, care pot avea între 1 ?i 10 Ohmi. ?i mai adaug? 1-2 perechi de trz finali, eventual modific? pe triplet, folosind o pereche 2SA1943/2SC5200 ca prefinali mari, cu rez de 10-22 Ohmi/3W în emitoare.

Link spre comentariu

....da corecta observatia , si ar mai fi ceva , tensiunea de alimentare prea mare ceea ce duce la iesirea din aria de functionare in siguranta (SOA) :da

P?i de asta am zis, mai ales c? nu cunoa?tem datele reale ale trz de pe pia??. E adev?rat c? nu m-am mai uitat la partea de atac, probabil c? la tensiunea aia, ar trebui schimbat?, practic ajunge alt amplif.La +/-60V sînt de ajuns 3 perechi de trz finali comanda?i în dublet.Ar fi necesar? schema, s-o mai vedem o dat?. Înc? o chestie, nu ?tiu dac? e cu un soi de protec?ie încorporat?, dar relee de genul care se vede pe pagina 1, sînt o glum?.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări