Den Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Se vede ceva sub ele.Probabil ca sunt izolate cu facatura aia de plastic.Si eu tot din alea folosesc din comoditate,dar transferul lasa de dorit. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Daca vad eu bine, la primii doi din stinga, se distinge izolatia dintre radiator si capsula tranzistoarelor http://img440.imageshack.us/img440/7650/p1060895.jpg Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Eu nu observasem,scuze din nou,credeam ca e o omisiune,inca lucrez la tipul asta de capsula cu izolatie din mica,si tipul asta depaseste perimetrul capsulei cu cca 0.5-1mm,ca sa nu mai zic de pasta siliconica,alba,care se vede din avion...altfel,nimic de spus, ca realizare,arata f bine,desi s-a mai spus,si eu cred ca o sa fie ceva probleme cu transferul termic,e cam subtire suportul din aluminiu. Link spre comentariu
FLORINV69 Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Buna seara si ,,La multi ani '' tuturor! Deoarece problema mea este legata tot de acest amplificator, nu am vrut sa deschid un nou topic cu acelasi subiect.Daca am gresit, imi cer scuze! Asadar despre ce este vorba: mi-am permis sa fac o modificare la aceasta schema, si anume sa folosesc finali npn-pnp in loc de npn. Daca am facut bine sau nu, astept parerile, sugestiile chiar si criticile celor in masura sa o faca! Atasez doar partea de prefinali si finali, de fapt zona modificata. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Eu recomand sa se monteze rezistente de 1R / 1W in serie cu baza fiecarui final, atunci cind se conecteaza mai multe exemplare in paralel Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Schema e corect?, doar la valoarea cond b-c e exagerat?, 220pF e de ajuns. ?i într-adev?r ar trebui rez de ''distribu?ie'' cum zice ?i remus68, care pot avea între 1 ?i 10 Ohmi. ?i mai adaug? 1-2 perechi de trz finali, eventual modific? pe triplet, folosind o pereche 2SA1943/2SC5200 ca prefinali mari, cu rez de 10-22 Ohmi/3W în emitoare. Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 ....da corecta observatia , si ar mai fi ceva , tensiunea de alimentare prea mare ceea ce duce la iesirea din aria de functionare in siguranta (SOA) Link spre comentariu
FLORINV69 Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 multumesc pentru sfaturi! astept in continuare observatii! adevarul este ca am cam exagerat cu tensiunea de alimentare, de fapt ma gandeam undeva in jurul a 60v. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 ....da corecta observatia , si ar mai fi ceva , tensiunea de alimentare prea mare ceea ce duce la iesirea din aria de functionare in siguranta (SOA) P?i de asta am zis, mai ales c? nu cunoa?tem datele reale ale trz de pe pia??. E adev?rat c? nu m-am mai uitat la partea de atac, probabil c? la tensiunea aia, ar trebui schimbat?, practic ajunge alt amplif.La +/-60V sînt de ajuns 3 perechi de trz finali comanda?i în dublet.Ar fi necesar? schema, s-o mai vedem o dat?. Înc? o chestie, nu ?tiu dac? e cu un soi de protec?ie încorporat?, dar relee de genul care se vede pe pagina 1, sînt o glum?. Link spre comentariu
FLORINV69 Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 asta ar fi schema originala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum