Jules00 Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 SalutAm probl cu un dif de 15 tzoli, 350W, 8ohmi in sensul ca imi freaca bobina de magnet. Din cate am vazut eu asta se poate "repara" doar dezlipind capacul central si bobina dupa care relipite in pozitia care trebuie. Vin cu urmatoarea intrebare: cu ce sa dezlipesc/relipesc partile componente ale difuzorului? Daca cineva imi poate sugera ceva adezivi...BTW: nu intentionez sa "forjez" diful! maxim 100W...Mersi mult! Salut Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 Am avut si eu problema asta,la un ''chinezism'' de 10 inch. Am dezlipit suspensia de cauciuc a membranei si spider-ul turnand acolo unde era lipici,cu o seringa, diluant.Si s-a dezlipit singur totul,adik pur si simplu a cazut jos tot echipamentul mobil al difuzorului. Pt centrare am facut un sul de hartie (de grosime ''experimentala'' ) si l-am bagat intre carcasa bobinei difuzorului si piesa aia de fier care se afla in interiorul bobinei.De lipit la loc l-am lipit turnand tot cu o seringa prenandez (sau cum ii spune) acolo unde ii trebuia lipici, si ma credeti sau nu ,il fortez cam la 100 de w (masurati) si inca nu s-a descentrat (si are cam 2 luni de la reparatie).Asa ca daca Jules00 nu o sa forteze la maxim dif-ul respectiv eu zic ca o sa mearga sigur metoda mea.Parerea mea :roll:. Link spre comentariu
Jules00 Postat Mai 18, 2005 Autor Partajează Postat Mai 18, 2005 Mersi...banuiam ca merge cu diluant dar nu eram sigur. Cert e ca ma voi apuca sa-l centrez ca merita...e un dif de chitara (banda larga) cu membrana din carton adus de undeva de pe dincolo. Mi-am facut acum 2 zile si boxa si are un bass de nota 10+ . Ce sa zic...voi proba treaba cu dezlipit/lipit si atunci voi posta rezultatul...A...inca ceva...am vazut la un mester cand rebobina difuzoare ca punea niste table de aluminiu subtire intre cilindrul din interior si membrana, apoi se apuca de lipit...In fine... mersi SalutP.S. Apropo, nu era mai simplu sa desfaci diful cum am zis eu? Nu stiu daca mai reusesti sa lipesti membrana de centrare+membrana principala la fel cum a fost... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 18, 2005 Partajează Postat Mai 18, 2005 Asa stiam si eu ca se procedeaza - cum zice NEMESIS - se scoate toata partea mobila ca e mai uros de indreptat bobina sau rebobinat si apoi montat la loc....cealalta metoda... :? sa scoti bobina de pe membrana ?? e cam greu de pus la loc, trebuie lipita bazat ca acolo e tot cuplu rezultat prin interactiunea curentului electric si campul magnetic (vorbesc de parca nu ati sti.... si eu mare mester :oops: )si daca lipitura nu e buna...risti sa iti plece bobina in sus fara membrana :shock: :shock: si nu cred ca o sa-ti placa :!: Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 19, 2005 Partajează Postat Mai 19, 2005 Cu mare atentie,ar merge si ,metoda aia cu dezlipitul carcasei bobinei de membrana,insa mare atentie mai ales la pozitionarea bobinei fata de membrana.Adik cilindrul pe care il formeaza bobina sa fie perpendicular pe planul format de marginea membranei.La fel de important ,sa ai grija ca partea cu bobinajul sa fie in zona de maxima intensitate a campului magnetic , Adik bobina sa nu fie bagata nici prea mult dar nici mai putin decat trebuie in conul membranei.Cel mai bine iti notezi undeva distanta dintre locul de contact al membranei cu carcasa bobinei,si locul de unde incepe bobinajul.Despre lipit carcasa bobinei (de aluminiu in cazul meu) pot spune ca am lipit tot cu lipiciuri de astea ordinare cum ar fi prenandez sau ''MOMENT''.Stiu ca nu sunt cei mai indicati adezivi dar la mine a tinut (cei drept am pus si din abundenta) si pana acum nu mi-a plecat nici o bobina fara membrana.Oricum e un inceput pt toate :twisted: Eu te sfatuiesc sa nu te complici sa mai dezlipesti si bobina .Eu nu am avut incotro ca ba a trebuit sa inlocuiesc o carcasa de bobina de carton cu una din aluminiu,ba a trebuit sa inlocuiesc o carcasa de bobina deformata etc. Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 20, 2005 Partajează Postat Mai 20, 2005 si eu tot cum a zis Nemesis fac..scot tot afara..si pe uma il pun la loc...ai mai multe sanse ca sa reusesti asa,decat sa desfaci si sa refaci lipitura dintre bobina si con....oricum eu lipiturile di la bobina-con le faceam cu prenadez...si tine.....(la 12 si 15" tine, la 18 nu am bobinat nici unul de 18,asa ca...)mai demult, cand nu aveam rasina speciala care sa tina la temp mai inalte foloseam prenadez si in loc de rasina..si mergea...p.s. si eu tot cu hartie intre dobina si miezul alade fier folosesc,pt ca hartia e mai usor sa o modelezi decat bucati de tabla de aluminiu, si gasesti si hartie mai subtire si mai groasa.. :Dp.s. intre bobina si con la difurile "originale" este o foita ff subtire de hartie.. iar eu cand le rebebinam nu mai puneam aia...foita aia ce rol are..e chiar asa de importanta..??? :?: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 20, 2005 Partajează Postat Mai 20, 2005 p.s. intre bobina si con la difurile "originale" este o foita ff subtire de hartie.. iar eu cand le rebebinam nu mai puneam aia...foita aia ce rol are..e chiar asa de importanta..??? :?:Eu cred ca e pusa acolo ca sa nu haraie difuzorul cand se descentreaza si sa ia foc mai repede daca se incinge :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 23, 2005 Partajează Postat Mai 23, 2005 Eu cred ca foita aia mai degraba tine strans lipite capetele bobinei de carcasa de aluminiu ca sa nu vibreze cumva,dar oricum asta e o parere personala :roll: . Link spre comentariu
Jules00 Postat Mai 24, 2005 Autor Partajează Postat Mai 24, 2005 Hmmm...treaba urata a iesit cu difu...nu l-am reusit centra nici cum. Se pare ca-l voi duce la un meshter care face asta de cand se stie... oricum mersi de sfaturi. Poate cand imi voi face curaj voi incerca pe alt dif mai mic... Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 24, 2005 Partajează Postat Mai 24, 2005 parerea mea e ca centrezi mai greu dif-urile mici alea mari parca merg mai usor...adica eu mai bine centrez unu de 12" decat unu de 8" Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 parerea mea e ca centrezi mai greu dif-urile mici alea mari parca merg mai usor...adica eu mai bine centrez unu de 12" decat unu de 8"Sabin, iti propun un pont :wink: cat iti dau sa imi rebobinezi si mie difu ala de 2 ohmi (12") ???? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum