Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere tensiune de la 24V la 5 V

Vizitator Mihai1004

Postări Recomandate

Vizitator Mihai1004

Salutare.Sunt intr-o dilema mare .Am un PLC Modicon M340 si vreau s-ai fac comanda cu unui motor pas cu pas.Problema este ca motorul meu se alimenteaza la tensiune de 5V iar automatul scoate pe iesiri tensiune de 24 V . Cum pot face sa reduc tensiunea la 5 V dar in asa fel incat sa nu depasesc curentul maxim admis de iesirile PLC adica 2A.Motorul meu ia cam acelasi curent cu valoarea maxima admisa pe iesirile automatului.Am incercat cu rezistenta de 10 ohmi bobinata(de putere mare 50W) dar imi reduce total tensiunea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

3

• ADRIAN SARPE

2

• baza

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Administratori

@lorik199 daca nu sti despre ce e vorba te rog macar sa nu induci colegul in eroarePLC-ul nu alimenteaza direct motorul ci el da impulsuri la driver deci ai nevoie de un driver pentru motor

Link spre comentariu

@lorik199 daca nu sti despre ce e vorba te rog macar sa nu induci colegul in eroarePLC-ul nu alimenteaza direct motorul ci el da impulsuri la driver deci ai nevoie de un driver pentru motor

da,asa este ai dreptate Vasile dar,amicul nostru vrea ceva mai ieftin si cu minim de efort;stii ce insemna pentru noi cei care mai vrem si electronica, 20 euro sau mai mult.cred ca tot gogu il poate ajuta,sint destule scheme din care sa aleaga
Link spre comentariu
  • Administratori

alea sunt semnale logice DE COMANDA si nu se pot reduce cu un regulatr de tensiune pana mea nu mai vorbiti ca sa fiti si voi in tema sau sa strangeti posturi pe forum :bataie

Link spre comentariu

Cred ca ai nevoie de un circuit buffer alimentat la 5V care sa furnizeze semnal digital de 5V catre motor si sa suporte o tensiune de intrare de 24V.In principiu s-ar putea realiza simplu cu un inversor MOS de putere. In drena MOS-ului legi motorul alimentat la 5V iar in grila aplici semnal digital de 24V printr-o rezistenta de limitare a curentului. Atentie: majoritatea MOS-urilor de putere au VGSmaxim =20V, ca atare nu uita zenerul de protectie intre grila si sursa.Daca ai nevoie ca semnalul de iesire sa fie in faza cu comanda data de PLC, trebuie 2 inversoare cascadate. Primul MOS nu e necesar sa fie de putere.Succes!baza

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Ce fel de PLC?pe modulul de iesiri nu ai si borne notate cu COM?daca ai aceasta borna, atunci pui cei 5V si PLC iti va scoate 5V pe iesire.Asta inseamna ca iesirile sau grupul de iesiri cu acelasi COM nu va putea fi folosit la alta tensiune.Pentru colegul cu PLC cu iesiri de 2A, ce fel de iesiri ai pe releu sau triac?Daca este pe releul nu se preteaza pentru aplicatia ta, deoarece releul nu va rezista mult comandat in impulsuri cu frecventa ridicata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări