Nucleu Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Salut! recent am construit si eu o masina CNC cu controlere cu L297, axele filetate au pasul de 3mm.As dori sa configurez Kcam astfel incat ceea ce executa pe ecran sa fie scos de cnc la aceeasi scara, de ex i-am dat la: tabel setup/depths/Travel 0.25 mm si in realitate urca aproape 1 cm!Ar putea sa imi spuna cineva cum sa il fonfigurez??? Link spre comentariu
teleflyer Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Salut! recent am construit si eu o masina CNC cu controlere cu L297, axele filetate au pasul de 3mm.As dori sa configurez Kcam astfel incat ceea ce executa pe ecran sa fie scos de cnc la aceeasi scara, de ex i-am dat la: tabel setup/depths/Travel 0.25 mm si in realitate urca aproape 1 cm!Ar putea sa imi spuna cineva cum sa il fonfigurez???Salut,vezi ca la table setup/axis ai casuta steps/mm sau inch. Nu stiu cati pasi au motoarele tale dar daca au 200 pasi acolo ar trebui sa fie 66.6 pasi pentru 1mm deplasare. Cred ca asa ar trebui sa mearga. Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2009 Salut! Mersi de sfat.....in casuta de care spuneai imi scria 4000 si am scris 66.6 dar acum motoarele se misca foarte incet...ca si in micropasi...! mai trebuie setat ceva?? :cry: Link spre comentariu
teleflyer Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Salut! Mersi de sfat.....in casuta de care spuneai imi scria 4000 si am scris 66.6 dar acum motoarele se misca foarte incet...ca si in micropasi...! mai trebuie setat ceva?? :cry:Acum corespunde ce comanda kcam cu ce executa cnc-ul?Vezi ca mai jos in stanga ai feed rate in mm pe minut. Poti sa pui o valoare convenabila si sa vezi daca merge. Si mai jos ai maximum feed rates. Daca vrei ca una din axe sa mearga cu viteza mai mica poti sa setezi o valoare mai mica decat la feed rate pt axa respectiva. Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 13, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2009 nu am mai incercat sa frezez cu ea...deoarece mergea foarte incet.... dar data urmatoare o sa ii dau un test si postez raspnsurile sper sa fie ok Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 14, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2009 Am facut setarile ca in poza atasata...! si in autocad am facut un patrat cu latura de 10 mm si travel am pus tot 10 mm ...ei bine...patratul a iesit cu latura de 5mm si travel tot la 5 mm! Link spre comentariu
externvero Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Dubleaza valoarea "Steps/mm". Link spre comentariu
teleflyer Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Dubleaza valoarea "Steps/mm".Salut,asa se obtine efectul dorit,totusi de ce nu merge cu setarea initiala,am calculat gresit? Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Normal calculul este corect... Motoarele au 1.8 grade deci 360/1.8 =200 si axele sunt de 3mm pe pas! deci 200/3=66.6 Link spre comentariu
externvero Postat Iulie 15, 2009 Partajează Postat Iulie 15, 2009 Daca ai calculat corect numarul de pasi... atunci, este posibil ca, controlerul sa fie in "Half step" mode. Vezi circuitul aferent pinului 19 de la L297 , inverseaza starea (probabil trebuie sa il conectezi la masa) si vezi ce se intampla cu aceleasi setari... Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Da....chestia asta am neglijato...am facut pe computer o simualre a circuitului cu ceva vreme in urma..si cand jumperul nu era pus mergea in half step.... maine voi pune jumper pe pinul ala si am sa il incerc asa! Sper sa fie ok...! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 15, 2009 Administratori Partajează Postat Iulie 15, 2009 am facut pe computer o simualre a circuitului cu ceva vreme in urma... pe naiba Se vede ca nu ai citit instructiunile driverului http://www.hi-end.ro/pdf/motoare/1axa297V19.pdfStii una din legile lui Murphy ? CAND ORICE TENTATIVA DE PUNERE IN FUNCTIUNE A ESUAT CITESTE INSTRUCTIUNILE Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 15, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2009 Nu prea le am eu cu cititul instructinulor... dar se pare ca asta ii baiul..maine probez... Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 16, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2009 Salut! Am pus jumper si se pare ca problema a fost rezolvata...! Am avut niste instructiuni mai veche ale controllerului salvate in computer in care scria ca trebuie sa pun jumper daca vreau half step si cred ca asta ma derutat... in ce a pus Vasile aici este scris corect!Acum CNC-ul a scos o minunatie de patrat cu latura de 10 mm ! Multumesc userului teleflyer si externvero si nu in ultimul rand laui Vasile Daca va fi cazul revin si cu alte neclaritati... Link spre comentariu
Nucleu Postat Iulie 18, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2009 Din eagle se poate exporta fisiere pentru CAM! Dar nu iese la scara ...ma refer din soft... adica daca un patrat pe grila din kcam este 5mm pcb-ul exportat din eagle cu CAM processor (gerber_RS274X) iese in jumatate dintr-un patratel... (ma refer la schema de statie de lipit a domnului wolf din EAGLE).Ceva sfaturi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum