Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consultanta tehnica pt.un amplificator

Vizitator s3xpistols

Postări Recomandate

Vizitator s3xpistols

yelow everybody!!!

m-am gandit sa-mi fac un amplificator intr-o statie micron(rusesca de 2x25w) care e stricata poate stiti despre ce vb.

ca preamplificare si comanda vreau sa folosesc schema de pe site-ul

http://www.micropic.i8.com

:d

Schema de amplificare inca nu sunt hotarat ce sa fac.

1)As face schema lui Vasile dar nu am mai lucrat cu mos-uri (laterali)si mi-e smokina sa nu se parleasca rpd ca am auzit ca is cam fragile si te intreb pe tine Vasile sau csl1131 ce sanse am sa ard finalii la lipire sau in timpul functionarii?! sau mai bine zis ce sanse am sa imi iasa schema?!

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... u&start=90

2) fac schema cu tip 147 tip142 puse cate 2 de fiecare ,si zic ca poate am sa am 120w ,dar nu ma multumeste asta :roll:

3) ma duc si cumpar stk de 2x120w de la rus si gata cu problemele pana se arde stk-ul :cry:

Alimentarea nu va fi o problema :

toroidal de 300va

filtraj 2x10.000mF

ca radiatoare voi folosi 4 coolere de proc de 2.5g care vor forma in final unul singur (prinse bine +multa pasta siliconica)

Ei si ce parere aveti?! Banii nu sunt o problema!!! cred :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

4

• Sharky

4

• roby_m

3

• GigiZ

1

Top autori în acest subiect

dintre cele 3 variante care ai zis tu..cred ca prima e cea mai buna...nu cred ca ai sanse ff mare ca sa arzi mosurile.. ele sunt sensibile, dar nici chiar asa...poate le arzi din cauza ca le incalzesti prea tare..asta da(daca nu ai mai folosit siocanu de lipit :d ), iar daca asa e, le bagi in apa rece inainte sa le lipesti....am zis ca asta e cea mai buna varianta pt ca nu gasesti stk-uri originale... iar pt ca lateralii nu se compara cu bipolarii...totusi nici una din cele 3 scheme care ai zis tu nu au protectii la scurtcircuit..deci daca faci scurt cand amp-ul are volumul dat tare...o sa ai surprize neplacute...(eu stiam ca stk-urile nu au prot la scurt, iar cea cu mosuri nu are protectie, iar la cea cu bipolare nu cred ca va avea..desii nu ai dat si schema..)oricum mosurile suporta cel mai bine abuzurile... mult mai bine decat bipolarii...(pt ca nu au second breakdown)

Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu'

:lol: :lol: :lol:

Mama ce scandal a mai fost si cu schema asta la subiectul Cheap 100 to 150 Watt Amp (ceva frumos). Daca tot ai sa vrei sa o faci pe asta atunci vezi ca a pus GigiZ un link cu o varianta care arata si suna mai bine ca asta.

http://web.tiscali.it/audiofanatic3/Tipo/Stato_solido/pic_finaliSS/100W_TIP142_147.jpg

Uite si o schema de protectie numai ca tre sa mai adaugi vreo doua rezistoare in emitoarele tip-urilor:

http://users.swing.be/edwinpaij/short_circuit_protection.htm

:lol: :lol: :lol:

Link spre comentariu
Vizitator s3xpistols

multumesc mult pentru tot baieti :d

M-am hotarat ce voi face.pt ca am mai cautat pe ici pe colo m-am mai consultat cu niste baieti si am ajuns la concluzia :

1)Schema lui vasile desi ar fi buna e foarte riscanta ...mos-uri ....cica trebuie scurtcircuitate piciorusele la lipire...bagate in apa....ansa pistolului de lipit data la impamantare ....

2)Schema cu tip-uri pur si simplu nu se merita sa fie facuta la cati watii scoate real si asta fara sa dai capat ca atunci se incinge

3)Stk-ul sa zicem ca ar fi piratat si nu se merita efortul :!: :wink:

Asa ca am gasit solutia finala

http://www.sound.westhost.com/project68.htm

voi folosi bipolari dar mai vreau niste pareri dar sa-mi ziceti in romana:

?! cum adica la 3V/us se inneaca sau cum exact e treaaba asta ... frecventa de taiere m-am uitat eu si ar fi acceptabila pt finali

Altceva ar mai fi...in legatura cu diodele alea pot sa pun schema pusa de voi aici

http://users.swing.be/edwinpaij/short_c ... ection.htm

sau nu e buna aici?! :d ar trebui un montaj simplu tip superdioda parca asa?! :d

sau ce sa fac ?! :d

Hmmm.... iar probleme....!!!

Daca va binevoi cineva sa ma lumineze putin ii voi multumi daca nu ... schema va ramane asa... deci ma bazez pe voi :d meseriashii

Mentionez ca mai mult de 150w in 8ohmi nu voi baga si ca alimentarea va fi de +/- 50v c.c si schema va fi pusa intr-un subwoofer :wink:

Link spre comentariu

protectia aia care ai zis tu e cam buna..da mai tre sa calculezi exact valoriile la rezistente... asta in functie de ce schema faci pana la urma...

si aia p68 nu am vazut la ea superdioda care sa regleze curentul in fct de cat de cald ai radiatorul...

la mosuri LATERALE nu e nevoie,pt ca ele se regleaza singure..dar la bipolari si la mosuri VERITCALE(de ex irf-urile) trebuie asa ceva...

la puterea aia daca vrei bipolare te sfatuiesc :

http://users.ece.gatech.edu/~mleach/lowtim/

dar probabil e prea bun amp-ul

sau dece nu incerci un M250... eu ala l-am alimentat pe la 52V si scotea cam 140W@8 ohmi..spun cam,pt ca nu am osciloscop cu care sa masor exact...

aaa...si din 50V fix, NU scoti 150W@8 ohmi..pt asta eu cred ca o sa trebuiasca sa mai urci putin alimentarea..dar cum ai probabil de 50V traf....

oricum daca vrei pt sub, si sa il pui la 50V si bipolari M250 ti-l recomand...

sau ala cu mos a lu vasile...

si nu pui 4 perechi de finali.. 2 sau in cem mai rau caz 3 ajung..si prea mult..si are gata facut protectie la scurt, si mie cel putin imi merge ff bine..

aaa..si mj-uri originale gasesti cu 120.000 bucata..de la alfa si onega..daca stii magazinul...

Link spre comentariu

am lipit si eu mosuri si nu am scurt-circuitat picioarele (desi nu e mare lucru sa pui niste sarme pe ele) si nici pistolul nu are impamantare si pana acum nu am reusit sa stric nici unul.Iar faza cu bagatul in apa e daca ai mana nesigura cand lipesti si ti prea mult pistolul pe piese..Dar daca lipesti cate un picior, stai sa se raceasca, apoi treci la urmatorul nu o sa ai probleme. E valabil pt orice piesa.Problema e ca cu 50V nu ai cum sa scoti cu mosuri 150W..si nici cu bipolari ..desi cu astia te apropii mai mult.schema lui Vasile e mult mai simpla deci cred ca ar fi mai bine sa te apuci de ea..ai mai putine sanse sa gresestiNu stiu daca se merita sa te complici si cu limitarea. Adica din cate am inteles ampliful o sa fie pt un subwoofer, deci o sa stea inchis si nu are cine sa umble la iesiri si sa ti le puna in scurt.Sa nu cumva sa uiti de protectia la CC ..sa nu ramai fara dif..

Link spre comentariu

schema lui Vasile e mult mai simpla deci cred ca ar fi mai bine sa te apuci de ea..ai mai putine sanse sa gresestiNu stiu daca se merita sa te complici si cu limitarea. Adica din cate am inteles ampliful o sa fie pt un subwoofer, deci o sa stea inchis si nu are cine sa umble la iesiri si sa ti le puna in scurt.Sa nu cumva sa uiti de protectia la CC ..sa nu ramai fara dif..

pai cu limitarea daca e..bine..daca nu e ..asta e....(daca o sa stea in cutia la sub...pt ca nu are cum sa faca scurt...,asta daca nu ti se strica dif-ul...)iar protectia la cc nu stiu cat de mult trebuie si aia... pt ca in general un dif rezista indeajuns de mult ca sa sara sigurantele(asta daca sunt bine dimensionate pt puterea la acel dif)

Dar daca lipesti cate un picior, stai sa se raceasca, apoi treci la urmatorul nu o sa ai probleme. E valabil pt orice piesa.

asta daca nu poi sa lipesti relativ repede..daca stii cum sa lipesti poti sa lipesti toate piciorusele odata... :wink:
Link spre comentariu

A..si ce am uitat sa spun in leg cu protectia la cc..poti sa cuplezi intarziat difurile ca sa eviti pocnetul de la incepute drept ca sar sigurantele...dar daca diful a fost forjat bine inainte e deja cald, si pana sar sigurantele alea se poate sa sara diful.Ca sa nu mai vorbim la ce tortura mecanica e supus, la 50V in 8 ohmi trec pe acolo cam intre I=50/7=~7 50/5=~10A, aia au sa genereze o forta destul de mare, care va intinde bine de tot suspensia(cu un BL de 15N/A ies peste 100N)...ceea ce nu va fi prea placut pt dif..Si intotdeauna nu strica o protectie in plus, mai ales ca nu e prea greu de facut...

Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu'

Pe langa ce s-a spus mai sus mai adaug si eu ceva: stai linistit cu mos-urile; ce ai auzit tu scurtcircuitarea picioarelor si ansa la impamantare e veche de tot.Acum toti producatorii de mos-uri au protectii integrate in ele care te scutesc de tot stresul. Protectiile sunt de tipul unor grupari de diode zener in anti-serie pe grila si in cazul in care nu au asa ceva atunci producatorul le distribuie cu terminalele scurtcircuitate clema respectiva indepartandu-se abia dupa lipire; dar nu am auzit de asa ceva decat din spuse de la un prof. de-al meu de la faculta si eu zic ca e sigura faza pentru ca omul lucreaza o gramada cu convertoare de putere si mai toate au mos-uri.

Link spre comentariu

tocmai am desfacut un 2sa1302 ...scrie htc pe el ...zici ca-i original ...luat de la Trioda noastra (D) :!: :wink: si e un mare mare fals cu toate ca arata binisor asa ca ai grija ce faci cu bipolarii astia sa nu ai surprize la sfarsit...mai bine citesti si tu putin aici

http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=1932

VOi pune 2 img ca sa vezi cum arata

Parerea mea e sa faci schema cu mos-uri sau schema M250 a lui csl1131

Link spre comentariu
Vizitator s3xpistols

Salut :cry:

Baieti imi vine sa innebunesc.... :shock: CONCLUZII :

1)Pe tranzistori risc sa iau niste counterfit-uri si sa iasa un kkt

2)pe integrate la fel

ce dreq sa mai fac??!!! :?:

nu mai fac nimic :!: :!: :!: si vorbesc serios

Multumesc mult pentru ca ati incercat sa ma ajutati. :wink:

M-am ingrozit de cate esuari dezmembrari povestiti voi pe aici...

concluzia e ca nu se merita sa dau niste bani aiurea ...mai bine ii beau ,si cand am sa am bani suficienti am sa-mi iau un amplificator sony.. sau cava de firma care sa indeplineasca tot ce vreau eu atunci voi fi supersatisfacut si gata cu povestea asta...pana atunci.. :roll:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări