Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit simplu ndumerire

luciann

Postări Recomandate

Buna ziua, revin dupa ceva timp cu o intrebare d eincepator :P, vreau si eu sa fac ceva si as avea o intrebare, imi puteti da exemplu de un circuit care sa aiba un buton de actionare asemanator celor de la mous-i, adica vine apasat si apoi el revine in pozitia normala, ideea e ca, vreau sal apas, sa se aprinda ledu, iar cand il apas iara sa se stinga ledu, sper ca am explicat cat mai bine, scuzati exprimarea, numa bine ! :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luciann

9

• vio2007

2

• junior

1

• palcu ion

1

Top autori în acest subiect

Vizitator marius90

poy ce vrei tu sa faci e destul de simplu. iti trebuie doar o baterie, un led, si un intrerupator care sa faca ce vrei tu. Nu e nimic legat de schema complicat, doar felul in care legi firele.

Link spre comentariu

Bun, acum vine asa:a)Alimentarea se poate face cu 6V ? ca nu inteleg ce e cu +6, -12, trebuie 2 tensiuni diferite?b)am nevoie asa(ca sa nu ma incurc/fac de ras la magazin :P ) : Led, 2 tranzistori NPN, 2 condensatori a cate 22 microfarazic) 2 rezistente a cate 470 ce? mili, micro? sau ce unitate de masura, iar sub condensatori 7,5 kiloohmi?

Link spre comentariu

a) -primul circuit se poate alimenta cu tensiuni cuprinse intre 6V si 12V(6-7-8-9-10-11-12V)b) -doua rezistente de 470 ohmi ,o rezistenta de 100 ohmi ,doua rezistente de 7,5Kiloohmi doua tranzistoare BC 547sau echivalente,doi condensatori electrolitici de 22microfarazi la o tensiune de 16 sau 25V,doua leduri .

Link spre comentariu

Hai sa va zic mai pe indelete, vreau sa creez un mic "bord" care sa simuleze un bord de locomotiva cu ce am pe acasa, cu siguranta ca nu voi reusi sa fac asa ceva http://www.postimage.org/gx2UwL8J-d61de ... 1b2837.jpg dar am niste ideei cu ce am prin casa.Acum partea de care v-am intrebat pe voi cu ledurile, vreau sa o pun deasupra unor butoane, pentru pantograf, lumini, aerisirea franelor etc..., bun, eu acele butoane si defapt tot ceea ce voi face pentru a o conecta la PC exact cum a facut acest om cu simulatorul lui a facut prin conectarea unei tastaturi, asta ce inseamna, ca daca eu in joc am pe L aprinderea luminilor locomotivei eu voi face un buton pe bordul meu care va fi construit pe o placa de lemn, si voi lega acele 2 fire la corespondenta lor pe acea placuta mica de circuit din tastatura, dar as vrea sa pun un led deasupra butonasului, astfel incat atunci cand apas acel buton ca sa aprind lumina sa mi se aprinda si ledul, de aceea am avut nevoie de acel circuit, dar acuma m-a taiat gandu ca daca eu fac lipiturile la acelasi buton si pentru joc si led-ul de pe bordul meu, acel led nu are nevoie de alimentare separata? daca da nu imi va face praf circuitul tastaturii? daca da, dati-mi alte solutii, multumesc :dans:

Link spre comentariu

Nu are nimeni idee ? ;)) nu de alta dar nu am tastatura de schimb, si nu as arunca banii pe asa ceva, dupa cum gandesc eu nu cred ca ii va placea sa ii dau 6V, voi ce credeti?

Link spre comentariu

vezi ca sunt in magazine si leduri care stiu sa clipeasca singure (adica in led e si un integrat care face clipirea), nu are rost sa te chinui sa inghesui in locomotiva tz-spe piese.

Link spre comentariu

In ce sens clipesc singure? eu vreau ca si cum as apasa pe butonu de la tastatura L sa se aprinda ledu si cand apas iara sa se stinga, intelegeti ? :P, acel om cu simulatorul mi-a explicat astazi ca a fost cu un personal in baia mare, el fiind mecanic, ca pentru a nu da curent si circuitului tastaturii a facut cumva un circuit folosind relee, imi poate explica cineva mai pe indelete?

Link spre comentariu

Aia da :)) dar nu cer luna de pe cer, cer niste explicatii sa imi fac o idee cu ce am de facut/cumparat, nus greu de cap, dar fara explicatii, de unde sa stiu?

Link spre comentariu

caut? mai bine s? cumperi o tastatur? ieftin?, sau sh... sau pe care proprietarul vrea s-o arunce c? nu-i mai merg butoanele, extrage pl?cu?a cu controllerul, noteaz? conexiunile la taste, ?i apoi... o folose?ti pe aia în locul tastaturii curente!!!oricum, un bord ca ?la cere s? nu ai 2 mâini stângi, ?i ceva timp liber.n-am amintit de scule de prelucrat mecanic ?i etc-uri, aka ?uruburi, piuli?e, ?aibe, etc...chestii de genul ?sta s-au mai f?cut... exist? nostalgici de arcade machines, care folosesc tastaturi pentru realizarea binecunoscutului layout cu 2 joystickuri, 6/8/9 pushuri/juc?tor, 2 butoane player 1/player 2, ?i coins...schem electric? nu e grea, dar realizarea mecanic? o s? te omoare, sunt necesare multe m?run?i?uri ca s? reu?e?ti o cutie aspectuoas?...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări