Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema SANSUI,model A-E55O

Postări Recomandate

as dori schema amplificatorului SANSUI model A-E550.....problema e ca pe un canal se aude mai tare iar pe celalalt mai incet.....problema e undeva in preamplificare(cred...),deoarece am bagat semnal de pe un generator,direct in intrarea STK-ului,iar amplitudinea era aceeasi pe ambele iesiri.....(vazute pe osciloscop).....multumesc..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• cipriyan123

3

• nelu57

2

Top autori în acest subiect

Aplic? pe ambele intr?ri ale preuri-lor semnal 1Khz de la generator ( în acela?i timp )...?i mergi c?tre ie?ire cu sonda osciloscopului ( dac? ai dou? canale ?i mai bine pentru observa?ie ?i comparare )...comparativ...pe ambele canale ?i vezi de unde nu mai ai egalitate la nivel...form? de und?...( aproximativ ) ?i '' sap? acolo '' ....în?elegi...

Link spre comentariu

maine ma ocup de el....totusi condensatorii par de calitate.......daca astia pe care-i are fac figuri....cam ce se intimpla cu un amplif facut cu condensatori marca ...... :nebunrau: am p-acasa multi conzi cu tantal(de aia romanesti....albastri).....sunt cam vechi,dar are ceva daca bag de astia in locul astora de pe placa...?.......mersi..

Link spre comentariu

Dac? tot ai ''scule'' sau acces la ele...încearc? m?car ( cum ai fost sf?tuit mai sus ) a?a de curiozitate de a identifica cea ce face ca pe acel canal ''s? se aud? mai încet''...m?car a?a de dragul meseriei... f***-i mama ei de '' cizm?rie ''...f?cut? pe genunchi ! :cry:

Dac? te apuci s? schimbi to?i condensatorii crezi c? vei rezolva ceva?...sigur...conform lui Murphy ...cauza...defectul nu va fi de acolo ! :rade:

Despre '' pic?turile '' cu tantal ce s?-?i spun...?i da ?i nu...m?soar?-le capacitatea...curentul de fug? etc...tu hot?r??ti...munca este a ta !

?tiam c? mivarom este '' altceva '' decât o marc? de condensatori ! :nas:

Link spre comentariu

Condensatorii pic?tur? cu tantal sînt în general slabi la izola?ie ?i cu toleran?e înfior?toare, indiferent de firm?, cei române?ti nici nu erau verifica?i, am aruncat pungi întregi. Ceva mai buni sînt cei în corp tubular cu izola?ie de sticl? la pozitiv. Dac? vrei s? faci o treab? bun?, înlocuie?te-i pe cei electrolitici din calea de semnal, cu capacit??i mai mici (0,1...2,2uF), cu cond nepolariza?i cu poliester sau polipropilen? (MPP,MKT,MKS, MKP...), c? au dimensiuni destul de mici, cei de 63V mai ales. Ceilal?i, cu capacit??i mai mari, nu ai de ales decît cu al?ii la fel, sau cu tensiunea mai mare, dar verifica?i la sînge înainte.

Link spre comentariu

am rezolvat(cred...)problema....am inlocuit 2 condensatori electrolitici bipolari de 0.22uF,cu unii de aceeasi valoare de tip mkt...erau pe o placuta de cablaj fixata langa potentiometrele corectorului de ton....dupa primele teste(facute la ureche :rade: ),treaba pare a fi buna...nu mai sesizez diferente intre canale........cand incep iar munca il voi verifica pe osciloscop....pana atunci il mai folosesc asa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări