Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema invertor lcd Toshiba

gabiz_ro

Postări Recomandate

De ceva timp a inceput sa-mi faca ceva probleme invertorul de la laptop.

Se manifesta cam asa,incepea sa tremure putin imaginea si cu ceva fluctuatii de luminozitate din ce in ce mai accentuate pana se stingea de tot lumina.Zona din display in care e invertorul era chiar fierbinte destul de tare.Daca mai incercam sa-l fortez putin prin deschiderea-inchiderea capacului uneori se mai aprindea dar pentru perioade aleatorii de la sub o secunda pana la cateva zeci de secunde sau chiar minute.

L-am desfacut sa vad daca ii pot face ceva sau eventual sa-l schimb dar din pacate din ce invertoare mai aveam am constatat ca nu merg la 5 volti la cat `merge acesta ci la mai mult.

Invertorul original alimentat la 5 volti comanda de enable facuta si conectat pe alta lampa ccfl are un consum de aproximativ 120 mA uneori se aude un sunet ca un sfarait din el dar nu am putut localiza exact de unde iar lumina fileaza, aleator face asa mai mult sau mai putin pana se stinge lampa apoi o perioada scurta mai am un consum de aproximativ 70-80 mA apoi consum 0.

Decuplata si cuplata inapoi alimentare si fenomenul se repeta.

Acum e montat iar pe laptop si in ultima ora nu s-a stins dar a filat de vreo doua ori.

In inveror e o piesa (cea mare neagra ) care nu am gasit ce este ,e marcata pe plastic BU-A453T are trei terminale arata ca un condesator smd mare si super lung,

Modelul exact e cel cu galben la transformatoare dar in cealalta foto se distinge mai bine piesa pe care o suspectez.

E conectata direct din al doilea transformator si presupun ca e un fel de dublor capacitiv,daca l-as putea inlocui cu ceva condesatori cam ce valoare si la ce tensiune ar trebui sa fie?

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

3

• florin48

1

• walyd

1

un sfat,incearca cind face figuri si conecteaza daca ai posibilitatea un alt neon de la un alt display de laptop,pt ca defectull-am gasit la lampa neon (CFL) al displayului se dezlipeste sau apare lipitura rece intre firul cere vine de la invertor si conexiunea CFL si din cauza lipiturii reci apare acest fenomen,daca este ceea ce ti-am scris atunci vezi ca neonul se desface numai de la partea de jos a displayului dar cu atentiesper sa-ti fie de ajutor,daca ai invertotul defect trimite-mi sau posteaza aici o fotografie cu el fata cu piese si cit mai aproape de conectorul cablului de date sa vad daca am ceva prin colectie pretul este de 100 ron daca am,despre reparat se poate,dar trebuieste diagnosticat si distanta intre noi sa fie marestima :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In ultimul timp nu prea l-am mai folosit asa intens si nici nu a fost prea cald asa ca s-a mentinut cat de cat in functionare.Am facut proba de atunci cu alta lampa si cu alt invertor la el si concluzia a fost ca invertorul e problema.Cand va ceda voi incerca sa-l repar sau sa modific alimentarea si sa folosesc unul din invertoarele ce le am.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări