Vizitator TheOne Postat Mai 20, 2005 Partajează Postat Mai 20, 2005 nu are perfecta dreptate !! ampermetrele nu pot masura varfurile de curent consumate !! si faza cu sigurantele este o mare tampenie ! daca sunt "SLOW BLOW" atunci poti sa pui si mai mici ca nu se vor arde usor deoarece muzica este facuta cu varfuri in general scurte Link spre comentariu
habarnam Postat Mai 20, 2005 Partajează Postat Mai 20, 2005 daca sunt "SLOW BLOW" atunci poti sa pui si mai mici ca nu se vor arde usor deoarece muzica este facuta cu varfuri in general scurte daca masori varfurile, ajungi sa masori puterea PMPO :lol: . pt rms ( si cred ca asta va intereseaza) , merge destul de bine metoda cu ampermetrul, si cu uitatul la sigurante. si oricum nu apar varfuri asa de ascutite la alimentare. pentru aia s-au inventat condensatorii.Haideti sa va spun o chestie si mai pesimista despre sigurante: Pe langa ca randamentul amplifului este de max 70% trebuie calculat si randamentul sursei de alimentare care e 80% in cel mai bun caz. Si daca mai luam in considerare ca siguranta e calculata (de obicei) pt 10% suprasarcina, ajungem la o putere totala a statiei de: P= (14,4*amperajul sig) * 50%dar tensiunea nu va fi de 14,4 :cry: . La curentii aia si lungime a firelor de 4-5 m (de la baterie in portbagaj) tensiunea este undeva in jur de 13V.deci puterea pe canal este: Pc=(13*amp sig) * 0,5 / nr.canaleOricum nu trebuie sa va deceptionati in urma acestui calcul. nici amplifurile de firma nu au puterea scrisa pe ele. si nici o masina nu poate alimenta un amplif de 1600W RMS. Facand un calcul rezulta:puterea consumata= P / 60% = 2600Wcurentul este = Pcons/Vbat = 2600/14,4 = 185Aun alternator obisnuit poate genera 80A. In cazurile fericite 100 :roll: trecand peste problema cu alternatorul puterea consumata de la motor este de 3,5 cai putere (2 faruri de 100W consuma 0,25 CP si se simte)Si daca ignoram si problema asta, mai trebuie disipati 1000W :twisted: (sa luam in vedere ca iarna incalzim o camera in 2 ore cu 1000W).Asa ca eu va propun sa va uitati cu mult scepticism la o statie pe care scrie o putere mai mare de 500W RMS in total... :evil: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 21, 2005 Partajează Postat Mai 21, 2005 Acum sa punem problema si pe partea cealalta.....la ce ma intereseaza pe mine cati A consuma si cati W are daca mie la masina imi dardaie tabla pe masina de nu stii ce-i aia, si imi tremura sucu` in sticla de 0.5 pusa in suportul de pe bord ???(am la Dacia asa ceva ca mi-am pus eu :P)Ca doar eu am luat statia ca sa ascult muzica in masina - nu sa masor cati A consuma si sa ma framant ca nu are putere :? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 nu e vorba ca noi stam sa testam amplificatoarele .... dar era vorba de cat de mare era teapa.... faza cu sigurantele nu e sigura....daca statia are siguranta de 50 A nu inseamna ca o sa de-a putere pe masura....e cam suspect sa vezi un amplificator de 4x500w in general.... dar mai ales pe o statie asa de mica ca aia... eu zic ca nici 500w in total nu poate da debiteze pe boxe.... mai bine te-ai uit macat dupa un magnat sau ceva la mana 2-a (firma cunoscut) decat sa te complici. ca imi omori si bateria si alternatorul si mare lucru nu iese. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 ca imi omori si bateria si alternatorul si mare lucru nu iese. Nu omor nimik - boxa aia de 150 W pe 4 ohmi era facuta varza de la bass (si nu erau distrosiuni - cum zicea cineva mai sus), casa imi duduia bazat si statia consuma in jur de 6 A :shock: atat indica ampermetrul de pe sursa de alimentare - si asta era maximul care il atingea cand bassuia, si cred ca la sunetu ala in masina... :shock: ...e cam suficient si consumul nu e mare ca sa omoare bateria sau alternatorul :wink: Link spre comentariu
Swat Cat Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 bine...dar poti sa faci si tu o masuratoare pe firele de la boxe??? ce tensiune ai si sa zici ce impedanta ai pe boxe Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 22, 2005 Partajează Postat Mai 22, 2005 bine...dar poti sa faci si tu o masuratoare pe firele de la boxe??? ce tensiune ai si sa zici ce impedanta ai pe boxe Am sa masor maine dupa-amiaza cand ajung acasa.....ca acum :( nu prea am chef de mesterit Boxa e pe 4 ohmi Link spre comentariu
Paollo Postat Iulie 25, 2005 Partajează Postat Iulie 25, 2005 prin ce formula se afla puterea amplifului daca stii cati volti ai si rezistenta? si tensiunea se ia cea maxima sau medie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum