Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu rezolutia la un monitor sau placa video

Mishu_17

Postări Recomandate

Am un monitor CRT Relisys , de 17 inch , setat la rezolutia de 1024 X 768 , care de o vreme cand ies din jocuri , unde rezolutia e de 800 X 600 , imaginea se vede cam aiurea , datriata faptului ca pe marginile ecranului apar niste portiuni negre , care de obicei nu sunt acolo . Apoi revine la normal , scotand un sunet . Va rog sa ma ajutati .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

3

• bmwh548

2

• indy666

1

• dragos2009

1

Top autori în acest subiect

Ai putea da un exemplu de joc si sa mentionezi restul configuratiei?Cred ca problema nu e de fapt o problema, placa video face trecerea de la o rezolutie la alta mai tarziu, probabil dupa ce iesi din joc mai dureaza cateva secunde pana jocul se inchide complet, se sterg datele de pe spatiul de cache si schimbarea rezolutiei e putin intarziata de lucrul asta. Si eu mai pateam in jocurile pretentioase, la mine s-a rezolvat cu dezactivarea swapului (nu recomand sa faci asta decat daca ai o cantitate serioasa de memorie...minim 2Gb).

Link spre comentariu

Ma joc Battlefield Vietnam , rezolutia in joc e 800 X 600 X 32 @ 60 Hz , placa video e GeForce 7300 GS (512 MB) , am 1 GB de memorie RAM . Driver - ul de placa video l - am instalat zilele astea , deoarece nu aveam versiunea cea mai recenta .

Link spre comentariu

Atata rezolutia cat si refreshul sunt diferite probabil (apropo ti-as recomanda un refresh de 85Hz, sub aceasta valoare ochii tai nu se vor simti prea bine pe termen indelungat). Jocul nu e chiar nou, din ce imi aduc aminte 7300GS nu a existat si in varianta AGP (doar GT), dar inclin sa cred ca e mai degraba motivul pe care ti l-am descris mai sus. Ai putea incerca si cu un alt monitor (tot CRT), dar nu cred ca e cazul.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Nu mai am NVidia de ani buni, dar parc?-mi amintesc c? erau ni?te set?ri în drivere care sunau ceva în genul "Force xxxx resolution in full screen 3D". Sau a?a ceva. Încearc? s? alegi în felul ?sta o rezolu?ie decent?.

Dar... sînt cu marius90 aici. Monitorul pare a fi pe duc?, cump?r? un alt monitor, sînt destul de ieftine acum ?i po?i g?si unul foarte decent chiar ?i în rate, caz în care dai bani pe lun? cam cît ai da pe bere/sucuri/cafea/?ig?ri/whatever vreme de 2 zile. Cred c? merit?, m?car ?i pentru faptul c? un LCD consum? mult mai pu?in ?i e mai comod decît un CRT. Bine... n-ai aceea?i calitate la culoare, da' nu cred c? deranjeaz? mai ales c? n-ai pomenit de aplica?ii la care calibrarea de culoare s? fie necesar?... :pandaci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări