Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie racire mobila

Vizitator Yanis

Postări Recomandate

Vizitator Yanis

Va salut,Ce solutie de racire mobila si fara un acces permanent la o priza recomandati? Mai exact cum functioneaza acele congelatoare mobile pt vandut inghetata? :)) Ei zic ca "all you need is an electrical outlet to give it the necessary autonomy and you can easily reach all kinds of different places "Va rog sa nu ma injurati in caz ca intrebarea este penibila!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu F

1

• yo9hrb

1

• misuraelectronic

1

• sorinpavel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Unele rulote au frigidere pe baza de propan (butelie de aragaz). Acestea functioneaza pe acelasi principiu cu vechile Fram-uri (cu absorbtie) cu rezistenta (nu cu compresor).Nu stiu daca se comercializeaza curent astfel de frigidere.

Link spre comentariu
Vizitator Yanis

Multumesc de raspunsuri ... am mai batut si eu netu`n lung si`n lat si am gasit un sistem cu butelie de freon:) o sa-i sun maine sa vad daca au exact ce am nevoie si cat m-ar costa instalatia la ei:)

Link spre comentariu

deci...solutia cea mai revolutionara din toate punctele de vedere din lume la ora actuala este RACIREA CU ZGOMOT...este un proiect extraordinar , prin care , simplificat vorbind...undele sonore emise de un fel de difuzor special agita un gaz inchis ermetic intr-un recipient special ...iar din agitatia aia se separa gazul in 2 straturi....unul extraordinar de rece , de vreo minus 80 de grade celsius , daca nu ma insel si care strat rece va raci efectiv suprafata frigiderului...si celalalt strat care este cald... si care strat cald incalzeste un perete al recipientului care este ulterior ventilat exterior ...aceasta inventie de care s-au aratat interesate firme mari din lume , inclusiv NATO...este , deocamdata prohibitiv de scumpa , adica in jur de 10000 de dolari pe bucata....asta pina va intra in productie de serie....si cind pretul va scadea , evident drastic... :da acum , ca sa revenim cu picioarele pe pamint...solutia cea mai moderna aflata in fabricatie si in circulatie curenta la ora actuala la nivel mondial este frigiderul portabil cu ELEMENT PELTIER...!aceasta minunatie se bazeaza pe efectul cu acelasi nume si consta in urmatoarele...se aplica o tensiune de 12v , dc de la bricheta masinii unui element peltier....care este un dispozitiv care arata ca un paralelipiped micut , cu 2 fete ceramice albe , si care are la interior un fel de fagure special construit din seleniu parca plus inca ceva...am uitat ce :nas: acest paralelipiped are 2 fire...unul rosu si unul negru...daca i se aplica cei 12 volti de la bateria auto, se intimpla urmatoarea manevra....una din cele 2 fete se va raci la o temperatura de minus n-spe mii de grade :rade: ...minus 80 , parca....in timp ce cealalta fata ceramica se va incalzi la plus t-spe mii de grade :rade: ...plus 100 , parca...partea rece se pune in contact cu suprafata frigiderului care trebuie racita...iar partea calda se raceste fortat folosind un ventilator la 12 v ,evident...iar caldura rezultata este evacuata afara...

Link spre comentariu

Aveti dreptate aici. Chestia asta se foloseste la racitoarele de apa de la ELLITE iar partea care se incalzeste face apa calda.

Link spre comentariu

Sau, daca nu te impresioneaza volumul, cauti un frigider Fram cu absorbtie (nu conteaza starea rezistentei, important e sa mai aiba amoniac), scoti rezistenta si montezi un arzator mic in locul ei (un bec Teclu). Detalii despre modificare gasesti prin colectia Tehnium. Chiar functioneaza, cand eram student eram singurul cu bere rece in perioada cand se intrerupea curentul la camin :da . Foloseam o spirtiera.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări