George(sb) Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 am nevoie intr-o aplicatie sa folosesc niste diode care normal functioneaza la maximum 40v la o tensiune mai mare, daca le inseriez, credeti ca ar rezista la 70v? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 daca e vorba de diode normale sigur se poate...si trebuie luat in consideratie si caderea de tensiune pe fiercare dioda (0,7-1v)....... Link spre comentariu
nelu F Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Daca diodele sunt Schottky pierzi avantajul caderii mici de tensiune in conductie si e mai usor sa folosesti unele ultrarapide.Le poti pune in serie, dar e bine sa pui in paralel pe ele si niste rezistente pt echilibrarea caderilor de tensiune cand sunt blocate. Curentul prin aceste rezistente trebuie sa fie de cateva ori mai mare decat valoarea maxima a curentului rezidual prin dioda (vezi in foaia de catalog). Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 am nevoie intr-o aplicatie sa folosesc niste diode care normal functioneaza la maximum 40v la o tensiune mai mare, daca le inseriez, credeti ca ar rezista la 70v?Da, cu conditia sa le pui rezistente de egalizare a tensiunilor. Problema este in polarizare inversa, nu in pol directa. Datorita diferentei curentilor reziduali in pol inversa, distributia tensiunii este neuniforma, si exista pericolul solicitarii peste tens maxima. Odata ce o dioda a intrat in strapungere, cea de-a doua urmeza sa faca la fel. Link spre comentariu
George(sb) Postat Iulie 9, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2009 multumesc, am sa incerc, rezistente in paralel nuprea am cum sa pun deoarece diodele eu ve-o 20-30 A nu m-am uitat exact in catalog, oricum diodele vor fi si in paralel si atunci va fi de fept media lor si ar trebui sa fie cat de cat ok Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 rezistente in paralel nuprea am cum sa pun deoarece diodele eu ve-o 20-30 A Sincer, nu vad legatura. Rezistentele paralel au valori de ordinul zecilor de K spre sute de K. Important e ca rezistenta paralel sa fie dominanta fata de rezistenta echivalenta a diodei in polarizare inversa.oricum diodele vor fi si in paralel si atunci va fi de fept media lor si ar trebui sa fie cat de cat ok ?? Media cui? Ce parametru? Nu inteleg. Pusul in paralel e alta chestie nerecomandata. Diodele se pun in paralel numai daca sunt din acelasi lot de fabricatie. Altfel, trebuiesc rezistente de valoare mica in serie ptr egalizarea curentilor. Daca nu pui rez si sunt diferente mari intre caracteristici, una ia tot curentul, se arde, apoi daca prima nu se pune in scurt ca urmare a arderii, se arde si a doua. Efectul se vede daca pui 2 leduri de culori diferite in paralel. Unul se aprinde, celalalt nici nu clipeste. Curentul trece tot printr-un singur led. Ideea este aceeasi, doar ca la leduri este mai pronuntat efectul. Link spre comentariu
George(sb) Postat Iulie 10, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2009 diodele sunt din acelasi lot, zilele urmatoare ma apuc de teste asa cum mi-ati spus voi Link spre comentariu
nelu57 Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Salut...dar posibilitatea s? schimbi diodele cu altele cu tensiune mai mare nu exist? ?...Apropoooo...ce aplica?ie este ? ?i diodele ?... Link spre comentariu
George(sb) Postat Iulie 10, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2009 exista, sunt diode din surse atx, vreau sa testez niste scheme de smps, si sa le sacrfic pe astea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum