Vizitator Savage Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 am pe o masinuta un motor alimentat in circuitul lui la 5.5V, cu o rezistenta de 2.2Ohm. daca il leg la baterii direct de 7V ar folosi peste 3A; as vrea sa-l leg la L298 dar ce tensiune ar iesi daca la intrare ar fi cea de 5V TTL si 7.5V la cealalta intrare? (fiindca probabil mai foloseste si el ceva din voltajul ala). sunt motoare de dc si vor merge in continuu, deci conform datasheetului trebuie maxim 2Amp am 8 diode 1n5822; vor proteja ele circuitul? daca as pune un rezistor de vreo 4ohm la sens pin ar proteja circuitul?ar mai avea nevoie asa si de diode? in cel mai rau caz o sa pun in paralel motorul, folosind toate iesirile pt. un singur motor. si are cineva vreo schema pt. conectarea unul pic + l298 + 2 motoare dc? pe net se gasesc multe cu l297+l298 dar eu vreau fara 297 Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 pai vezi in datasheet, la Source Saturation Voltage si la Sink Saturation Voltage. In aplicatii am vazut ca ei recomanda rezistenta de sense de 0.5 ohmi. deci, de exemplu pentru un curent de 1A, ai: 1.7+1.6+0.5 = 3.8V pierdere in cel mai rau caz. scazi din 7.5 si vezi cat ramane... Puterea disipata o sa fie 3.3W per punte in cazul asta, deci aproape 7W pentru tot circuitul, deci e nevoie de radiator maricel. 1n5822 nu sunt bune, trebuie diode rapide, citeste in datasheet. Link spre comentariu
Vizitator Savage Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 dar daca pun diodele, e protejat circuitul?si din datasheet la pagina 15 am vazut de 1n5822; Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 11, 2009 Administratori Partajează Postat Iulie 11, 2009 eu pun de obicei diode BYV27/200 dar sunt cam scumpicele Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 dar daca pun diodele, e protejat circuitul?si din datasheet la pagina 15 am vazut de 1n5822;in care datasheet, ca are doar 13 pagini.... ? da un link. Link spre comentariu
Vizitator Savage Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 da.. greseala mea. m-am uitat eu pe 2 lucruri deodata; trebuie sa folosesc si un lm2576 si in datasheet explica foarte pe larg si cu multe exemple ce componente pot fi folosite. la lm2576. dar chiar si pt. l298 s-au mai gasit persoane care sa le foloseasca astfel de diode http://books.google.ro/books?id=jlvlZrA ... t&resnum=4 asadar, chiar daca le folosesc si motorul ala de masinuta cere mai mult de 3A, va fi protejat circuitul? nu trebuie performanta, doar sa mearga. Link spre comentariu
Vizitator Savage Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 de ce se pun acele diode? ce previn ele? daca motoarele nu trag mai mult de 1.6A de ex si l298 poate da 2A (curent continuu constant) mai e nevoie de diode? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 18, 2009 Administratori Partajează Postat Iulie 18, 2009 Scrie in specificatiile integratului la ce folosesc acele diode Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum