Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect amplificator auto

csongore

Postări Recomandate

Proiectul se afla in fazele de inceput se compune din:

- 4x DYI200 redesenat dupa schema lui sorteh dar numai cu o singura pereche de finali si e adaugat si o protectie la scurtcircuit.

- 2X convertor push-pull conventional DC-DC de 300W

(sau Push-Pull simetric cu transformatoare matriciale cu riplu zero de intrare,nu necesita filtre LC la intrare randament de nebatut, nu are pierderi de nesimetrie, randament>95%)

- se mai pune niste filtre active

sper sa am timp sa termin

Daca puteti sa-mi recomandati niste radiatoare bune?

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

3

• Mix

2

• csongore

2

• Dj_Dog

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

daca tot vrei sa obtii randament bun foloseste in locul lui DYI200 amplificatoare in clasa D. pentru masina zic eu ca e foarte important randamentul. cu amplificatoare in clasa AB pierzi aproape jumatate (sau chiar mai mult) din puterea consumata din baterie. asta e doar o sugestie. in vara asta imi fac alt amplificator auto dar partea audio de putere o sa fie tot in comutatie ca si sursa si sper sa obtin randamentul undeva aproape de 90%(fata de cel de dinainte cu aprox. 68%). toate cele buneedit: disiparea termica este mult mai mica, spatiul ocupat deasemeni mai mic(poti folosi SMD-uri) si in plus sunt circuite integrate specializate cum ar fi IRS2092(datasheet-ul pe google :dans: ) chiar m-ar interesa daca sunt persoane care vor sa il realizele, sa avem ce discuta...

Link spre comentariu

Convertorul are multe avantaje fata de Push-Pull conventional - Riplul de intrare zero -Nu necesit? filtre LC la intrare ?i dac? se pun numai de valori mici -Se elimin? pierderile de comuta?ie din cauzei nesimetriei primare. - permite folosirea transformatoarelor matriciale -tensiunea pe tranzistoare nu trece nici odata peste 2UaConvertorul am executat in doua versiuni :100 si 200W(pt. licenta)

Link spre comentariu

interesanta schema, doar ca, cablajul nu prea seamana deloc cu schema postata de tine, si pare a fi mai mult cablajul unui convertor push-pull. oricum, cablajul l-ai realizat frumos, si merita incercat. :da

Link spre comentariu

in schema de sursa nu ai trecut tensiunile gresit? inversat tensiunea de iesire (42 V) cu tensiunea de intrare (12 v)....ar fi bine sa rectifici schema cu notatia corecta....

Link spre comentariu

eu zic ca nu sunt gresite tensiunile. uita-te la numarul de spire ale primarului fata de secundar. se aduna cele 2 bobine de pe primul mos(40 spire) din raport reiese 14.2v in secundar, cu feedback reducand la 12v

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări