Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune RS485??

Vizitator CalinMRK

Postări Recomandate

Vizitator CalinMRK

salut...am si eu o dilema...trebuie sa gasesc niste echipamente care sa respecte o schema de comunicatie, numai ca in schema asta am un protocol modbus intre echipamente , iar conexiunea este de tip stea , nodul fiind reprezentat de un "repartitor RS485" , si nu stiu daca chiar exista asa ceva... adica pana acum nu am auzit de conexiune stea la protocolul modbus ... stie cineva ceva in legatura cu aceasta problema? mai jos am atasat si schema de comunicatie ceruta.mersi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• walyd

1

Top autori în acest subiect

Vizitator CalinMRK

o noua abordare .... exista convertor Modbus RTU la Ethernet ... a folosit cineva vreun astfel de convertor ?, pentru ca din cate am inteles exista....

Link spre comentariu

Va salut,da exista convertor 485 - eternet la mine in automatica se numeste convertor HUB -ARCNET si realizeaza comunicatia intre periferice neconventionale(adica tastaturi,complexe alfanumerice cu display inclus sunt folosite de catre MAN ROLAND(utilaje tipografice),iti pot face o descriere si sa iti caut si documentatia de principiu a conexiunilor(atit ni s-a dat si noua de fabricantul utilajului,daca avem probleme le trimitem pe cele in garantie la fabricnntiar pe cele iesite din garantie la un SRL specializat in germania sau in general eu le repar (adica ii las pe nemti fara ciubucuri!! :ras: )si acum o descriere mai amanuntita:1. softul de comunicare este LINUX(pt a nu mai plati alte softuri,2. hubul este de fapt un vechi HUB de internet de pe vremea inceputului internetului la noi in RO3.conexiunea de iesire este un convertor pe 485 4.conexiunile de intrarea sunt pe BNC iar adaptoarele sunt niste hibride ,daca mai gasesti placi de retea eternet acestea sunt echipate cu acest hibrid.acuma pot sa-ti descriu in mare o interfata intre eternet si RS485 :1.intrarea pe mufa BNC-ETERNET cu un modul convertor cu hibrid conectate la un microcalculator 386Sx cu 1Mb RAM si softul LINUX inscris intr-un prom tip PAL 2.Iesirea RS485 printr-un circuit integrat specializat si separare galvanica cu optocuple 3.Sursa alimentare 5V/4A si +/- 15v/0,195AAcesta realizeaza comunicarea bidirectionala cu dispozitivul de comanda si afisare al masinii si un dispozitiv periferic fabricat de alta firma si permite comanda de la distanta pentru reglarea parametrilor inst auxiliare si tot odata monitorizarea tuturor functiilor inst aux.Apropos softurile acestei interfete sunt inscrise in niste PROM tip PAL care le stie numai fabricantuleu chiar acum am probleme cu o astfel de interfata si am sa-ti fac niste fotografii cu placile electronice sa iti faci o imahine cum arata(deci nu am scheme electronice,cind am probleme identific zona defecta,vad ce Ic are in componenta scot data sheeturile si eventual schitez o schema dupa cablaj unde pot si asa le repar,in cazul in care am probleme cu softul sau alte IC necunoscute atunci ma declar batut si il trimit la fabricant .La acesta a aparut o defectiune de genul pierdea comunicatia aux cu monitorizarea-comanda si se putea face numai local (ceea ce este ff greu pt operator pt ca instalatia este desfasurata pe intindere mare si toate comenzile trebuiesc executate in timp ff redus ca saiasa spre exemplu revistelept barbati asa apetisante in coloristica si acuratetea imaginii.)si toata problema este in sursa de 24v/5v separata galvanic,este o sursa in comutatie hibrida si introdusa in rasina.pt fotografiile interfetei daca te intereseaza da-mi o adresa de email ca aici am avut problemecu punerea fotografdiilorsper sa-ti fie de folos cea ce ti-am scrisCu stimaValeriu Diaconescu :ewryt45w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări