Vizitator maon Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Salut am si eu o problema cu o schema de incarcator de bateri cu Pb si cum nu sint un bun electronist sper ca cineva sa ma ajute, economisind trimiterile la Google pentru ca de acolo am luat schema si ceva saemanator inca nu am gasit. As ruga pe cei mai priceputi sa isi dea o parere la schemele atasate si sa ma corecteze daca ii necesar. Problema e ca am realizat circuitul si nu functioneaza tensiunea am setato corect in punctul indicat in schema dar...nomic. va multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator maon Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 si aici schema redesenata Link spre comentariu
Vizitator maon Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Ok s-ar putea sa nu mai fie nevoie de ajutor am gasit siteul cu schema originala si se intelege mai bine,( desi am ceva dubi cit priveste schema). dar daca totusi cineva are vreo solutie mai interesanta o accept cu placere si ii multumesc anticipat. http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
nelu F Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Schema este utilizata pentru incarcarea unui acumulator tip "tampon". Montajul de incarcare se alimenteaza doar din acumulator cand acesta este incarcat peste o anumita limita (sa spunem 15V). La descarcarea acestuia sub o alta limita (sa spunem 11V) se conecteaza releul si se incarca acumulatorul.1) La verificarea montajului (presupunand o executie corecta) ai conectat un acumulator suficient de descarcat ca sa fie declansata incarcarea?2) Daca ai conectat un acumulator excesiv de descarcat nu poate functiona montajul ca sa se faca o conectarea releului pentru incarcare (LM 324 functioneaza bine pana la tensiuni simple de alimentare de 3V, dar releul nu poate anclasa la astfel de tensiuni). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum