Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controlul incarcari acumulatorelor auto

Vizitator maon

Postări Recomandate

Vizitator maon

Salut am si eu o problema cu o schema de incarcator de bateri cu Pb si cum nu sint un bun electronist sper ca cineva sa ma ajute, economisind trimiterile la Google pentru ca de acolo am luat schema si ceva saemanator inca nu am gasit. As ruga pe cei mai priceputi sa isi dea o parere la schemele atasate si sa ma corecteze daca ii necesar. Problema e ca am realizat circuitul si nu functioneaza tensiunea am setato corect in punctul indicat in schema dar...nomic. va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu F

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Schema este utilizata pentru incarcarea unui acumulator tip "tampon". Montajul de incarcare se alimenteaza doar din acumulator cand acesta este incarcat peste o anumita limita (sa spunem 15V). La descarcarea acestuia sub o alta limita (sa spunem 11V) se conecteaza releul si se incarca acumulatorul.1) La verificarea montajului (presupunand o executie corecta) ai conectat un acumulator suficient de descarcat ca sa fie declansata incarcarea?2) Daca ai conectat un acumulator excesiv de descarcat nu poate functiona montajul ca sa se faca o conectarea releului pentru incarcare (LM 324 functioneaza bine pana la tensiuni simple de alimentare de 3V, dar releul nu poate anclasa la astfel de tensiuni).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări