Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

perpetuum mobile ? ......sau nu?

George(sb)

Postări Recomandate

In video, eu nu vad decat un arc electric, vezi sa nu a-mi aduci la cunostinta ca in video se mai vede si un strung, si un generator de inalta tensiune care funtzioneaza pe lampi.Dar daca este atelieru tau personal, stima si respect, no coment, am si eu patima asta, nu pot sa traiesc fara un atelier al meu.Adevarul este ca, constructile pe lampi in funtzionalitate, au ceva al lor mai special si eu unul am o mare pasine pentu constructile pe lampi, apropo in arcul electric ai numai 150mA, cred ca ai mai mult de 150mA.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

18

• MifTy

14

• onep

11

• daniels

8

Top autori în acest subiect

Din nou :ras: :ras: :ras:Cum adica hidrocentralele nu se fac pe lacuri? Toate se fac pe lacuri. Ai vazut vreuna fara lac? Chiar si cele din munti, alimentate cu apa prin tuneluri de aductiune au lac...Deci hidrocentralele se fac numai dupa lacuri :ras:Tot solutia cu psihiatrul ramine valabila...Cine nu crede e invitat sa vada filmele de mai sus.Uite aici o mica realizare a unui mic traf de inalta tensiune pentru mici teste, asa ca chestie, doar de prin carti, fara practica....

ca eu nu am practica aiurea.De aici incepem testele NU? Adica de la ceva ce merge, NU?
chiar NU se fac pe lacuri!!!tu ai văzut vre-o hidrocentrală în mijlocul unui lac???eu nu am văzut decât... la margine, acolo unde lacului începe să i se spună ”cascadă” :rade: ți-am zis eu că e o problemă de comunicare, nu?ei, acum mă crezi???
Link spre comentariu
Vizitator Yahweh

Nu e vorba de lac si rau in sine ,era vorba de ideea pe care,se pare,ca n-ai prins-o .Normal ca se pot contrui oriunde daca se creeaza locul propice,insa a trebuit sa mai fac un post pentru clarificare lucrurilor neintelese.

Link spre comentariu

Sant sigur ca misa glumeste cu hidrocentrale-le lui pe lacuri, mi se pare firesc, oameni mai glumesc, hahaha.Dar tare curios asi fi cum ar putea cineva gandi un proiec funtzional al unui hidrocentrala pe un lac, si mai ales in mijlocul lacului, care sa funtzioneze pe principul hirocentralei (pentru ca de aceia ii zice hirocentrala), interesant este cum lar vede misa ca circuitul apei sa fie numai din acelasi lac.Asta da perpetiu mobil.

Link spre comentariu

Se discuta despre lucruri foarte interesante si este bine ca oamenii se gandesc si la ele. Am venit si eu pe acest forum pentru a-i ajuta cu modestele mele cunostinte. Pentru ca discutiile sa nu derapeze in SF ar trebui lamuriti anumiti termeni: Termenul de "perpetuum mobile" a aparut cu multe secole in urma, inaintea termenului "energie", si oglindea visul generos al omului de a obtine energie mecanica gratuita pentru utilizari practice. Cum toate incercarile au esuat, au aparut escrocheriile (nu ne-am schimbat prea mult de atunci). In secolul XVIII Academia Franceza a interzis luarea in considerare a oricarui subiect legat de "perpetuum mobile" si a adaugat o motivare plina de bun simt ce sta si astazi in picioare. Miscarea perpetua a moleculelor de gaz, a electronilor pe orbite si a fotonilor nu are legatura cu sensul originar al termenului. Principiile de baza ale fizicii, cu care ne-au inarmat cei dinaintea noastra (legile de conservare a materiei, a momentului cinetic, a energiei si a sarcinii electrice, precum si cele trei principii ale termodinamicii), nu au fost niciodata contrazise nici de experienta, nici de fizicienii peste un anumit nivel de pregartire. Din pacate apar mereu noi generatii si pregatirea trebuie reluata la nesfarsit. Termenul de "antimaterie" este putin impropriu. Materia cuprinde in totalitate substanta si undele electromagnetice din Univers. Ceea ce se cunoaste sunt "antiparticulele" , particule subatomice cu unele atribute (sarcina electrica, spin) opuse celor ale particulelor echivalente obisnuite. Li s-a atasat din aceasta cauza prefixul, mai putin inspirat, "anti". Se presupune, iar teoria nu interzice, ca s-ar putea forma antiatomi numai din antiparticule, la fel molecule si corpuri intregi din antiatomi si, de ce nu, stele si galaxii. Antiatomii nu s-au descoperit inca, dar nu este exclus sa fie creati artificial (si "conservati" suficient timp) in urmatorii ani. Toate antiparticulele descoperite au ca origine reactii fizice in materia obisnuita ("materializarea" fotonilor gamma, reactii nucleare) si sunt efemere. Paul Dirac nu a descoperit antimateria, ci a avut curajul sa accepte ambele solutii, una pozitiva si una negativa, ale unei ecuatii patratice.

Link spre comentariu

Nu am spus ca Paul Dirac a descoperit antimateria. si da am spus ca "antimateria lui Paul Dirac" ca referitor la teoria lui si defapt Paul Dirac a fost un teoretician si nu un descoperitor sau inventator, nu mi se pare gresit s-au ca nu se intelege daca asi zice relativitatea lui Einstein. care in realitatea interpretativa ce este o teorie sau o descoperire a unui raspuns la ceea ce este energia.Va multumesc.

Link spre comentariu

Sa revenim la topic (perpetuum mobile ? ......sau nu?). Raspunsul este afirmativ. S-au construit mai multe categorii de perpetuum mobile. Cele mai vechi erau cu actionare manuala (primul era invartit dintr-o camera alaturata printr-un ax bine mascat). Altele, mai noi, merg cu baterii ascunse. Cele mai recente functineaza cu YouTube, si functioneaza bine. Toate au adus foloase materiale inventatorilor respectivi. O categorie foarte raspandita este a celor care au descoperit prin "calcule" ca obtin mai multa energie decat consuma. Unii nu cunosc sursa de energie a unei masinarii, deci aceasta nu exista, prin urmare merge fara energie. Cei mai putin instruiti confunda lejer forta cu lucrul mecanic si cu puterea, sau energia potentiala cu cea reala.

Scepticilor li cere imperativ sa demonsreze ei imposibilitatea oricarui perpetuum mobile. Mai simplu este sa se demonstreze existenta unuia singur. Nu e greu. Reteta este urmatoarea: 1) se inregistreaza in prealabil o cerere de brevet de inventie in care se descrie pe larg modul de realizare a inventiei, astfel incat sa poata fi reprodusa fara un efort inventiv (asa spune legea); 2) se face publica solutia astfel incat cei interesati s-o reproduca; 3) cei care au reprodus-o sa faca publice rezultatele obtinute. Daca acestea sunt pozitive existenta unui perpetuum mobile este demonstrata, iar inventatorul poate sa-si valorifice drepturile. Ca bonus va primi, garantez eu, Premiul Nobel pentru Fizica in valoare de un milion de euro. Ma si mir ca nimeni nu l-a luat inca!

Link spre comentariu

Definiţia Invenţiei (sau descoperirii):Oricine ştie că un lucru este imposibil de realizat. Până apare un ignorant care nu a aflat asta şi îl face.

Link spre comentariu

O alta "definitie": acest "lucru" (perpetuum mobile) o sa fie precis "inventat" peste 1.000.000.000 de ani, numai sa aveti rabdare pina atunci....

Link spre comentariu

Definitii utile:Descoperirea: ceva ce exista dinainte ca cineva sa afle (forma pamantului, natura luminii, cromozomii, America, etc.).Inventia: ceva ce nu exista inainte de a fi fost creat (roata, telescopul, mitraliera, calculatorul, etc.).

Link spre comentariu

In geometria euclidiana suma unghiurilor unui triunghi e 180 grade. Oricine ar spune altceva s-ar face de ris. Cu toate astea dupa aparitia teoriei relativitatii si a geometriei neeuclidiene suma unghiurulor unui triunghi nu mai e 180 grade dar asta fara sa anuleze geometria euclidiana. Doar ca geometria euclidiana a devenit un caz particular al geometriei. Conservarea energiei e o lege de care nu putem face abstractie dar se pune intrebarea daca nu e cumva la fel ca si cu geometria euclidiana. De ce spun asta ? Din cauza ipocriziei oamenilor de stiinta materialisti, spre deosebire de creationisti, care accepta ca tot universul a fost facut din nimic printr-un big-bang dar nu pot accepta ca 1 gram de materie sau un 1joule de enrgie pot fi create din nimic. Acestea fiind parte a acestui univers creat din nimic. Creationistii nu au o problema in privinta asta.Cercetarile oamenilor de stiinta se indreapta mai mult pe extragerea energiei din microcosmos decit pe crearea acesteia din nimic. Se vorbeste de energia punctului de zero. E vorba mai mult de free energy decit de perpetuum mobile in sensul clasic desi e te conecta la o energie infinita si inepuizabila (daca e asa) se cheama tot un perpetuum mobile. Sunt enorm de multe lucruri nedescoperite inca iar legile oamenilor sunt doar niste observatii ale comportarii naturii pe raza noastra de observatie. Natura nu se simte obligata sa respecte legile pe care noi le observam iar apoi le generalizam la tot universul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări