onep Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Da, am inteles, scuzati daca m-am exprimat gresit, am uitat sa pun (h-ul), sint obisnuit ca in ateliere cind ceream la magazie acumulatori, nu ceream in (EN) si simplu ceream "dami si mie un acumulator de 55 Amperi, sau de 80 Amperi, sau de cat ami trebuiea" si pe la magazine tot asa intrebam, stiu m-am obisnuit prost. Toti cei 20 de acumulatori erau de 12V 150Ah, dintre toti 20 mi-a mai ramas unul, intr-un clipu-ri la minutul 3,50 se vede fara capace (dopuri) la elementi (la vasele in care sint introdusi elementi), probam un grup facut de mine dintrun motor si un alternator. http://www.youtube.com/watch?v=ghI9eLi7OtQ Orcum va multumesc. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Mifty, daca tot esti interesat de subiectul asta, ia uite o chestie: la ora actuala, notiunea de perpetuum mobile nu se mai refera doar a o miscare mecanica. Poate fi si una electrica, magnetica, etc. Astfel, putem zice ca fotonul e un perpetuum mobile. Ce e el? E o cuanta de energie electromagnetica care se transforma periodic din cimp electric in cimp magnetic. Se pare ca fotonul e etern. El moare doar daca de ciocneste de ceva care il absoarbe (nu-l reflecta). Practic el e in continua transformare ciclica. Prin asta el contine o anumita energie. Poti sa i-o furi si atunci moare. La fel si atomul. Contine o anumita energie. Prin reactii nucleare poti sa-i furi o parte din energie. In acest caz rezulta un ALT atom, total diferit, cu mai putina energie in el. Nu are o energie infinita. Chiar stim exact cit e. Daca o luam toata, atomul DISPARE.Notiunea de perpetuum mobile inseamna conservarea energiei (stocarea ei) nicidecum generarea de energie. Chestia cu generarea de energie prin aceste metode a devenit un mijloc de fraiereala.Unele fenomene studiate recent in tehnica supraconductorilor au dus spre niste fenomene gen perperuum mobile inca neexplicate in totalitate datorita (se pare ) a mecanicii cuantice - stiinta inca foarte greu de inteles si inca oarecum necunoscuta. Oricum e vorba de acele perpetuum mobile care doar stocheaza energie indefinit de mult timp, nu genereaza. (cum viseaza unii)De fapt chiar si istoric vorbind, perperuum pobile isi pastreaza energia, nu genereaza suplimentar. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 mdeh... până la urmă avem o problemă de comunicare, vorba aia!!! ar trebui să ne punem întâi de acord asupra semnificației termenilor, pentru că văd că fiecare înțelege altceva pentru același cuvânt... de pildă pomenise cineva de ”Materia Obscura”, și eu am presupus fără să-l mai întreb, că vorbește despre ”Materia Întunecată”, aia care ar ”umple” cantitatea de materie lipsă de le ieșea astrofizicienilor când au calculat câtă materie ar exista în univers... mai clar, s-au apucat să facă niște calcule: adunând masele tuturor corpurilor stelare cunoscute, indiferent de starea de agregare, raportat la dimensiunile estimate ale universului le ieșea un procent destul de mic de materie (și în ”materie” se include și energia radiată de acele corpuri capabile de asta, și energia încă stocată în stele, și etc)... oricum, mult mai mic de măcar 80%... așa că au denumit materia lipsă la apel ”materie întunecată”, pentru că nu putea fi pusă în evidență prin nici o metodă cunoscută... acum mă întreb dacă tocmai la asta s-o fi referit... pentru că, bineînțeles, după ce s-a publicat chestia asta, s-au ivit (inclusiv pe net) o grămadă de teorii ”inthereshante”... apropo, n-am subliniat degeaba fraza aia. ia ghici... de ce-am subliniat-o??? Link spre comentariu
mișa Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Nu avem nici o problema de comunicare. Altii au. Exista terminologie pentru toate aceste probleme. Trebuie doar folositi (si cunoscuti termenii necesari)__________________________________________________________________________Cred ca ai subliniat-o pentru ca e o afirmatie importanta pentru tine.In domeniul asta multe nu se cunosc. Eu prefer sa nu inlocuiesc semnul intrebarii cu speculatii. Prefer sa-l las la locul lui pina la raspuns. Asta nu inseamna ca nu fac si nu admit speculatii...doar ca le las la rangul de speculatii.Oricum, o chestie descoperita, chiar daca nu o cunosti in totalitate merita atita respect incit sa-i dai un nume. Ce e asa mare lucru ca i-au zis "intunecata"? Oricum, fii sigur ca niste oameni de stiinta i-au zis asa. Daca erau politicieni ii ziceau altfel. Link spre comentariu
onep Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Subliniez este o prezumtzie si nu o certitudine, adica este numai aiureala imaginatiei mele. Cu toate ca eu in imaginatie, actionarea Materiei Obscure o vad in alfel, [(ca spectre generate de doua forte, (vine cam asa, imaginatziva un balon mare in care punem apa si mici, mici obiecte echilibrate cu aier, ce acele obiecte sa nu se duca nici in sus si nici in jos, si atunci mai departe imaginatziva acel balon cu peretele exterior elstic, care stringe spre centu lui toata materia, fortza ce, invers proportional fortzei de la mai putin intens spre intens, genereaza si spectre, nu stiu daca pot sa ii zic spectre pe nuantze de energie, asta inca nu o vad clara am foarte multe controverse in imaginatie, mai repede le vad ca spectre pe nuante de fortza care tzine materia agitata intr-o miscare, ce ficare specie de atomi ai materiei cunoscute pina in prezent, indiferent de specia lor, din aceasta agitatzie, li se imprima un pol), iar centru, raspunde prin fortza opusa extremitatzi, ce el centru imprima atomilor celalat pol necesar mentzineri atomilor in starea de echilibru, si daca la un material ii tulburam unul din poli sau ambi poli, acelui material ii tulburam echilibru, bine inteles ca energia degajata este in fuctie de cum si cu ce tulburam o specie. sau un grup de speci diferite de atomi pe care o are acel material in propietatea sa), (sa ne mutam cu imaginatzia in alta parte, adica in partea in care in balon sa inclugem numai sistemul solar, in care care soarele este centrul balonului iar extremitatea este acolo unde se afla, unde aici in funtzie de degradeul spectral se pierde si fortza de atractie, dar existenta fortzei peretelui exista si inpinge spre centru, atunci sensul de migrare al Materiei Obscure eu il vad dinspre perete spre centru (aici acum nu incerc sa includ si fenomenul de curbura al spatziului), centru care raspunde cu o energie migratoare pol(a) si pol(b), sau subpoli(a) si subpoli(b) ai polilor din balonul mare, sau subcatod si subanod, deci acesta energie de raspuns contra materiei obscure, eu o vad dinspre soare spre planete, in care soarele il vad ca pe polu(a) iar palnetele le vad ca pe materie cu miscare ordonata intre polu(b) care polu(b) find extremitatea adica peretele elastic, fortza de emisie energie de raspuns de la polu(a) la polu(b), exista pina cind soarele isi pierde din intensitate, fapt pentru care planetele sint inpinse, dar si atrase de vidul care incet, incet se creaza unde cinva era catod de emisie energie raspuns peretelui elastic.)]. Nu stiu ce se intelege de aici, am scris foarte pe graba sint in intirziere o jumatate de ora trebuie sa plec si la atelier in Torrelodones, daca va intereseaza incerc in alta zi sa o aranjez mai bine. daca doritzi sa stiti ce in alte lini se vorbeste de Materia Obscura, o sa va taraduc de aici, unde este ceva mai restrins http://astroverada.com/_/Main/T_darkmatter.html iar aici este ce sa urcat in Wikipedia, aici este cam multa literatura, mai jos prezinta o proportie in care 74% energia materiei; 22% materie obscura; 3,6% gas intergalactic; 0,4% stele si etc-uri. http://es.wikipedia.org/wiki/Materia_oscura Dumimeca cred ca o sa am ceva timp mai lung Va multumesc. Pasionatzilor cu respect Floander Emil Petre. Link spre comentariu
Vizitator Yahweh Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Pe scurt ... Probabil voi prin Materie Obscura (Materie Intunecata) va referiti la Anti-Materie ... Antimateria exista in protonii,neutronii si electronii unui atom iar 0,5 g de antimaterie poate provoca aceleasi "efecte" ca si bomba de la Hiroshima. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Si mai pe scurt: NU la prima fraza si NU la a doua fraza. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Pe scurt ... Probabil voi prin Materie Obscura (Materie Intunecata) va referiti la Anti-Materie ... Antimateria exista in protonii,neutronii si electronii unui atom iar 0,5 g de antimaterie poate provoca aceleasi "efecte" ca si bomba de la Hiroshima.nu, nu era vorba de asta... de fapt tipul a precizat de la bun început că au estimat în ”materia cunoscută” și ceea ce se consideră a fi anti-materia...Alan Greene a scos anul trecut o carte în 2 versiuni, una completă, cică, și una mai micuță (dar care e și aia greu de urmărit), în care prezintă cercetările din fizică, și ce teorii s-au mai conceput.tipu se cam chinuie să fie obiectiv, mulțumindu-se să expună faptele și teoriile care să le explice teoretic.acum... eu nu am de unde să știu dacă se dau publicității 100% complet toate rezultatele din cercetare, și toate teoriile emise ca să ”pună în ordine” datele obținute... Link spre comentariu
Kreator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Antimateria exista in protonii,neutronii si electronii unui atom. Mai studiaza si intelege notiunile inainte de a scrie...Antimateria exista ca si opusul materiei - pozitron, antiproton antineutron - si nu poate exista alaturi de materie, in acest caz cele doua se anihileaza reciproc rezultand energie pura fara alti compusi reziduali.Fotonul trece "foarte repede" (si continuu) din foton in antifoton, dar asta-i altceva. Link spre comentariu
onep Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Nuuu MifTy, nu te te grabi, tu ai mare capacitate de imaginatie, dar ai si un cusur, te grabesti, te aprinzi repede. Materia Obscura este una iar Antimateria lui Paul Dirac este alta, desi eu antimateria nu am vazuto si nu o vad decit ca, Antimateria este inteligenta pe care o detine o materie, adica noi sintem o materie iar coeficientul de inteligenta care se dezvolta in noi, poate sa dezbine si sa inbine celelante materi, prin utilizarea altor materi, poate sa distruga Meteoritii ca materie, poate sa distruga Pamintul cu toata materia sa. deci cine este in realitate Antimateria, eu vad ca Antimateria este acea forma care poate sa transforme, sa prelucreze din informatile detinute sau socate sau perfectonate de la generatie la generatie, sau poate sa prelucreze si sa transforme prin simpala calite de a gindi, da poate sa transforme alte materi intr-o materie sau invers, dar la fel de bien poate sa si distruga materia or o parte din ea, Atunci cine este reala Antimaterie, atunci cine poate sa dezbine si inbine materi, asa cum le face coeficientul de inteligenta.aaa, referitor la un comentariu de al meu in limba Spañola, da ma refeream la Antimateria lui Paul Dirac, ca raspuns la proiectul Alfa care prin Jeffrey Hangst, explica ca, cu campul magnetic au intins o capcana Antimateriei timp de 1000, (pai asta vine mai mult de un sfert de ora, si nu au decat o amarita de poza, pai da ca la ditamai tecnica lui Cern, nu mai aveu bani si de camere de pozat din mai multe unchiuri, ca de camere de filmat nu mai incape vorba pentru ca alea sint al naibi de scumpe), eu nu cred asa ceva, pentru ca cu campul magnetic nu vad ce mari sau mici capcane poti sa intinzi la Antimateria teoreticianului Paul Adrien Maurice Dirac. Cam asta este in lini mari. si cu comentariu meu vizavi de majestatiatzile sale de la Laburatorul Cern. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Nuuu MifTy, nu te te grabi, tu ai mare capacitate de imaginatie, dar ai si un cusur, te grabesti, te aprinzi repede. Materia Obscura este una iar Antimateria lui Paul Dirac este alta, desi eu antimateria nu am vazuto si nu o vad decit ca, Antimateria este inteligenta pe care o detine o materie, adica noi sintem o materie iar coeficientul de inteligenta care se dezvolta in noi, poate sa dezbine si sa inbine celelante materi, prin utilizarea altor materi, poate sa distruga Meteoritii ca materie, poate sa distruga Pamintul cu toata materia sa. deci cine este in realitate Antimateria, eu vad ca Antimateria este acea forma care poate sa transforme, sa prelucreze din informatile detinute sau socate sau perfectonate de la generatie la generatie, sau poate sa prelucreze si sa transforme prin simpala calite de a gindi, da poate sa transforme alte materi intr-o materie sau invers, dar la fel de bien poate sa si distruga materia or o parte din ea, Atunci cine este reala Antimaterie, atunci cine poate sa dezbine si inbine materi, asa cum le face coeficientul de inteligenta.aaa, referitor la un comentariu de al meu in limba Spañola, da ma refeream la Antimateria lui Paul Dirac, ca raspuns la proiectul Alfa care prin Jeffrey Hangst, explica ca, cu campul magnetic au intins o capcana Antimateriei timp de 1000, (pai asta vine mai mult de un sfert de ora, si nu au decat o amarita de poza, pai da ca la ditamai tecnica lui Cern, nu mai aveu bani si de camere de pozat din mai multe unchiuri, ca de camere de filmat nu mai incape vorba pentru ca alea sint al naibi de scumpe), eu nu cred asa ceva, pentru ca cu campul magnetic nu vad ce mari sau mici capcane poti sa intinzi la Antimateria teoreticianului Paul Adrien Maurice Dirac. Cam asta este in lini mari. si cu comentariu meu vizavi de majestatiatzile sale de la Laburatorul Cern. Cred ca doar un psihiatru ar putea clarifica problemele de aici Link spre comentariu
Vizitator Yahweh Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Antimateria exista in protonii,neutronii si electronii unui atom. Mai studiaza si intelege notiunile inainte de a scrie...Antimateria exista ca si opusul materiei - pozitron, antiproton antineutron - si nu poate exista alaturi de materie, in acest caz cele doua se anihileaza reciproc rezultand energie pura fara alti compusi reziduali.Fotonul trece "foarte repede" (si continuu) din foton in antifoton, dar asta-i altceva.Chiar acum 2 zile am vazut un documentar pe Discovery Science ,si cred ca aia nu's tampiti. Link spre comentariu
onep Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Da misa, cred ca doi phisiatri, unul pentru tine cere stie psihiatria numai din carti, si unul pentru mine cu experienta, cind ai spus "ca berea ta sta pe masa" eu chiar am crezut ca esti bun pe imaginatie si ca ai capacitate de a crea informatie nu numai de a reda ce inveti du pe la altzi, mi-am zis, ia uite un raspuns inteligent si la obiect, dupe ce ti-am cerut parerea la fulgerele globulare, am realizat ca tu traiesti numai din ce ai in memorie, si daca stau sa ma gindesc mai bine eu cred ca tu nu sti de ce "hidrocentralele se fac pe ape curgatoare si nu pe lacuri".Vezi ca capacitatea de memorare si redare sa inlocuit cu calculatoarele. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Din nou Cum adica hidrocentralele nu se fac pe lacuri? Toate se fac pe lacuri. Ai vazut vreuna fara lac? Chiar si cele din munti, alimentate cu apa prin tuneluri de aductiune au lac...Deci hidrocentralele se fac numai dupa lacuri Tot solutia cu psihiatrul ramine valabila...Cine nu crede e invitat sa vada filmele de mai sus. Uite aici o mica realizare a unui mic traf de inalta tensiune pentru mici teste, asa ca chestie, doar de prin carti, fara practica.... ca eu nu am practica aiurea. De aici incepem testele NU? Adica de la ceva ce merge, NU? Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 ... ce ziceam, Mișa, despre comunicare și despre folosirea unei terminologii comune??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum