Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

perpetuum mobile ? ......sau nu?

George(sb)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

18

• MifTy

14

• onep

11

• daniels

8

Top autori în acest subiect

exemple de perpetuum mobile controversate ar fi: Pila lui Nicolae Vasilescu-Karpen, Generatorul N-1 Homopolar al lui De Palma, Roata gravita?ional? a lui Aldo Costa, Motorul cu magne?i al lui Perendev, Dispozitivul cu flotabilitate variabil? al lui Smeretcianski

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Oare ce este atomul ? Oare este un perpetuum mobile ? oare incalca stupidele principii ale termodinamicii conturate de stupidul francez ? hmmm

Corect bravo buna intrebare. "Oare ce este atomul?", oare cum pot eu naviga cu imaginatia, atit de precis, in cit pe principiul lui de funtzionare, sa pot sa il construiesc practic, la o sacra mai mare, si apoi la o scara si mai mare.Scuzatima daca am luato pe ulei. :jytuiyu Cu stima.
Link spre comentariu

exemple de perpetuum mobile controversate ar fi: Pila lui Nicolae Vasilescu-Karpen, Generatorul N-1 Homopolar al lui De Palma, Roata gravita?ional? a lui Aldo Costa, Motorul cu magne?i al lui Perendev, Dispozitivul cu flotabilitate variabil? al lui Smeretcianski

:ras: Nici unul nu functioneaza :ciuda:
Link spre comentariu

Oare 2 magneti care interactioneaza creaza forta ? Oare ce se consuma pentru a genera aceasta forta ?

Nimic.Berea mea sta pe masa. E atrasa de Pamint cu forta F=mg. Oare se consuma energie ca sta pe masa?
Link spre comentariu

Oare 2 magneti care interactioneaza creaza forta ? Oare ce se consuma pentru a genera aceasta forta ?

Mersul linilor de cimp in interiorul unui magnet, nu se pot stabili direct, linile de camp apar la iesirea din capul (capatul) magnetic N si intra in capul magnetic S, iar aceste deplasari creaza in exteriorul magnetilor un cimp format din sarcini electrice de specile electroni si ioni negativi, acest camp persista ca efectul corona, deci in alta forma se manifesta materia cu propietati magnetice.Deci magneti nu au cum sa intre in vrun sistem de constructie a vrunui mecanism perpetu.aaa, poate ceva combinat cu gravitonul sau cu forta centrifuga creata de miscarea planetei in jurul axei sale, dar trebuie sa anulam pe o suprafatza una din cele doua forte (da este bun si numai pe 1metru patrat cu inaltimea de 5 metri), sau cel putin sa ajustam una din forte. Pentru ca daca pe o suprafata de..., cu inaltimea de..., anulam si forta centrifuga si gravitatia terestra, atunci lucrurile pe acea suprafatza se comporta ca inauntrul unei nave situate in spatuil extraterestrul.Cu berea, da este un raspuns perfect asociat magnetului, dar daca pe suptafata sticlei de bere, anulam gravitatia pe o inaltime de 10 metri. Ce se intimpla cu sticla dupe acei 10 metri parcursi?. Sau pe sticla de bere prindem un secment cu lungimea de 1metru, iar capatul celalant al secmentului il prindem pe un ax. Atuci sigur frecarea nu mai conteaza.Cam asa ceva trebuie facut pe sau in jurul unui magnet, suficient si pe o suprafatza si inaltime cit de mica.Va Multumesc. :jytuiyu
Link spre comentariu
Vizitator Yahweh

Nimic.Berea mea sta pe masa. E atrasa de Pamint cu forta F=mg. Oare se consuma energie ca sta pe masa?
Tocmai de aceea hidrocentralele se fac pe rauri si nu pe lacuri ...
Link spre comentariu

:ras: Nici unul nu functioneaza :ciuda:
ai verificat personal, sau zici din auzite??? :dși apropo, nu ne-ai spus: atomul e un perpetuum mobile, sau nu??? :d
Link spre comentariu

Atomul nu e un perpetuum mobile ci e o entitate in sine. Electronul nu e o bila care se invirte in jurul nucleului. Electronii formeaza un nor iar pozitia fiecarui electron nu e definita. E peste tot deodata. Deci modelul in care atomul e o bila mare in jurul careia se invirt bile mici e modelul educativ. Situatia e mult mai complicata. Poti sa iei straturile electronice ca niste sfere concentrice cu nucleul, sfere omogene si stationare. Nimic nu misca in ele. Pe suprafata fiecarei asemenea sfere, electronii desemnati (cu energia specifica) se gasesc peste tot DEODATA. Poti sa privesti straturile de electroni facind analogie cu unele filme "un cimp de forta". Sa nu uitam ca electronul are si proprietati ondulatorii, deci nu poate fi comparat cu piesele mecanice din dumele cu perperuum mobile. Electronul, la locul lui, in atom, e UNDA nu Corpuscul.Atomul nu are nici cea mai mica legatura cu acest subiect iar cei ce incearca sa demonstreze ca perpetuum mobile exista si functioneaza habar n-au cei ala atom. Nici macar cit de mic/mare nu stiu doar datorita faptului ca unitatile de masura pentru asa ceva le sunt necunoscute.Nu am testat practic toate modelele de perpetuum mobile deoarece nu a fost necesar nici sa testez practic ca daca pescuiesc in buda prind pesti sau nu. Metodele mele de experimentare sunt altele.Na, de aia nu nerg instalatiile :rade: ca toti cred ca electronu' e o bila care se invirte.... :ras:

Link spre comentariu

da?atunci explică-le fizicienilor și chimiștilor care fac teoria spinului și a energiei rezultate din ruperea legăturilor dintre nucleu și electroni că se înșeală, că au halucinații...și n-ar fi rău să le explici același lucru și japonezilor... de la hiroshima, nagasaki, și mai nou, fukushima!!! :d

Link spre comentariu

da?atunci explică-le fizicienilor și chimiștilor care fac teoria spinului și a energiei rezultate din ruperea legăturilor dintre nucleu și electroni că se înșeală, că au halucinații...și n-ar fi rău să le explici același lucru și japonezilor... de la hiroshima, nagasaki, și mai nou, fukushima!!! :d

Nu le spun. Ei stiu aceste lucruri, sunt elementare. Energia se elibereaza sau se absoarbe doar cind modifici ceva. (de exemplu rupi legaturi intre atomi sau realizezi legaturi) In chimie se elibereaza sau absoarbe energie cind modifici ceva in norul electronic. Dupa eliberarea/absorbtia energiei se ajunge din nou intr-o stare stabila. Asta se numeste reactie chimica.Ce legatura are spinul? E o proprietate pe care o are orice particula, indiferent daca mai are si alte proprietati ca de exemplu sa fie simultan si corpuscul si unda.Cind modifici ceva in nucleu, de asemenea se genereaza sau absoarbe energie (depinde ce faci) Asta se numeste reactie nucleara.Energiile vehiculate pe aici au directa legatura cu vestita formula a lu' Einstein, unde, in cazul asta m e chiar defectul de masa. Deci, dupa cum vezi, energiile se degaja/absorb doar cind modifici ceva...In orice situatie, energiile eliberate sunt fractiuni din energia stocata in entitatea atom sau molecula.
Link spre comentariu

misa, da eu unul am inteles ca stapanitzi bine ceeace expuneti, deci nu fac nic un fel de aluzie ne la locul ei, daca intrebarea mea nu vi se pare pe dos, si aveti timp si chief sa ginditi, va rog nu va grabiti, vasi intreba. Ce pare aveti despre Fulgerele Globulare, mai mult mar interesa parerea D-tra, cum priviti ca ar fi posibila, (nu neaparat fenomene sau existente ale lor) si mentinerea in forma compacta a materiei s-au sa zicem a masei unui Fulger Globular.Va Multumesc.Apoi am sa va arat rezultatul unui experiment de al meu din 2008, experiment la care efectiv, nu stiu ce mi sa intimplat, or eu am avut un rezultat, or sa interpus ceva pe traiectoria mea, Lucrem la Transmiterea energie fara conductori electrici, experiment in care am utilizat 20 de acumulatori auto a cite 150 amperi pe fiecare acumulator.

Link spre comentariu

Pai incepem cu citirea, scrierea si aritmetica. Doar dupa ce le promovam pe TOATE mergem mai departe. (vezi mai sus ce ai scris)Fulgerul globular nu am avut sansa sa-l studiez. Am auzit doar comentarii si pareri, cele mai multe fara nici un fel de importanta, asa ca inca nu am nici o parere. (din pacate...Tare as vrea sa stiu mai multe despre acest fenomen. Vorbesc de faptul ca vreau sa stiu lucruri adevarate nu povesti)De exemplu ce spui tu despre 20 de acumulatori auto fiecare de 150A e o poveste. In primul rind capacitatea acumulatotilor se masoara in amperi ora ( Ah). Daca te uiti pe ei asa scrie. Daca vorbesti de curentul maxim (de scurt circuit) pentru un acumulator de masina 150A e foarte putin, deci ar fi niste acumulatori foarte prosti...Deci, pe intelesul tuturor, acei 150 sunt OK daca sunt Ah si sunt foarte putini daca sunt A.Trebuie sa te exprimi tehnic corect, altfel nu ne putem intelege !...OK?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări