Vizitator Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Visul da aur(si salvarea noastra) e sa reusim sa transformam masa in energie (si invers)... conform teoriei e posibil ...practic :cry: mai avem (f mult) de asteptatAcest vis nu mai e vis ci realitate, reactoarele nucleare fac acest lucru. Si nu reprezinta nici pe departe o salvare....Acest vis ramine in continuare ....vis pr simplul motiv ca randamentul de transfer e pe undeva la cca 2% in cel mai fericit caz ...di umilele mele cunostinte in domeniu si poate 8-10% pt reactia care are loc in soare da e posibil sa gresesc...si asta pt ca aveam in vedere E=mc? adica cu 1 gram de materie ar rezulta 25 000 000 kWh (= 25 000 MWh = 25 GWh). un ex. pe 2005 consumul total pe glob a fost de ...17 907 TWh daca s-ar fi obtinut prin reactia care caracterizeaza soarele ar fi fost nevoie de cca 716,28 kg di materie...practic o secunda din energia produsa in soare ne-ar ajunge pe pamint cca 6 282 459 anni. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Randamentul nu e nici pe departe atat de prost si oricum intr-un reactor se pierde foarte mult la partea de transfer termic(randamenul final fiind undeva pe la 20-30% si limitare majora dupa cum am spus este transferul energiei prin intermediul schimbatorului de caldura). Doar nu te astepti sa iei o masa de materie si sa o transformi 100% in energie. In urma unei reactii nucleare apare un mic deficit de masa care se transforma in energie, dar transformarea este 100% comfrom principiului conservarii energiei. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 As dori sa fac si eu un perpetuum mobile. Nu stiu cum sa incep. poate imi dati un sfat. Multumesc.Ma gindesc la 2 blocuri de cupru pur intr-un cimp magnetic.... Cuprul va rezona la o anumita frecventa... Link spre comentariu
teslina Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Hmm, interesant. Banuiesc ca in campul magnetic nivelele de energie ale atomilor de cupru se vor despica prin efect Zeeman. Daca separarea nivelelor de energie este suficient de mare, este posibil ca electronii din cupru sa poata fi scosi de pe nivelul lor chiar de catre radiatia luminoasa (ai sa obtii efect fotovoltaic la cupru). Folosind doua coloane metalice, una de cupru si cealalta de alt metal (ideea este ca cele doua metale sa prezinte un lucru de extractie diferit), vei obtine o sarcina diferita pe fiecare coloana si deci o diferenta de potential electric.Sigur, pentru asta, campul magnetic ar trebui sa fie imens. Ma gandesc sa renuntam la ideea de coloane si sa facem montajul folosind discuri de cupru si discuri magnetice intercalate, discurile magnetice fiind de polaritate alternativa. Pentru a creste si mai mult intensitatea campului magnetic, sugerez o grosime foarte mica a acestor discuri, de ordinul micronilor (eventual obtinerea lor prin depunerea unor pelicule de material: cupru, respectiv material magnetic prin vaporizare in vid). Am obtine astfel elemente cilindrice, care expuse la lumina ar genera densitati diferite de sarcina, in functie de metalul folosit.Cred ca am aberat destul. Misa, e randul tau... Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Teslina, nu ai aberat, ce ai zis tu e realizabil. Rezonanta coloanelor apare doar daca sistemul e alimentat la foarte inalta tensiune si la o frecventa extrem de stabila. Ma gindesc la un generator cu sinteza cu LMX2305 ( http://www.national.com/ds/LM/LMX2305.pdf ) Am folosit acest cip si functioneaza foarte bine impreuna cu SA620 (LNA si mixer) http://www.nxp.com/acrobat_download/dat ... A620_2.pdf Pentru cine vrea sa incerce atasez schema si cablajul realizat de mine, ce-i drept pentru alta aplicatie. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 ... da' parc? e imposibil, nu???a?a c? degeaba vorbi?i voi aici!!! Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Parca fizica spunea ca oricarei forte i se opune o alta dar de sens contrar.Adica sa priceapa si cei care la orele de fizica erau la bar orice miscare va inceta dupa un timp datorita contrafortei.Iar timpul este cel necesar fortelor sa ajunga la egalitate.In plus un perpetuum mobile de speta 1 se spune ca genereaza energie la nesfarsit fara interventii externe si fara sa consume energie.Ori eu am vazut in acele filmulete ca la fiecare experiment in parte se utiliza o alta forma de energie(magnetica termica electrica).Daca vrei sa-ti construiesti un motor cu magnet din neodymium si o baterie de 1,5 volti poti sa-l faci sa-ti miste si Dacia(ecologistii te vor pupa dulce pe amandoi obrajii fetei-ca sa nu existe neclaritati-)dar intrebarea cea mai grea este unde naiba pui magnetu' de 2 tone??????Ca o concluzie legile fizicii raman valabile si azi si peste 10000 de ani pt a produce un tip de energie trebuie transformata o alta energie.Tot ce putem noi sa facem este sa aducem randamentul cat mai aproape de 1 si sa visam ca il vom aduce la 1 absolut Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Am reusit sa-mi alimentez laptop-ul fara baterii sau retea Sub fiecare tasta am pus un magnet(ferita, :partyman: :partyman: :partyman: n-am gasit cu neodymiu)care la apasare induce un curent intr-o bobina si care imi alimenteaza laptop-ul.problema este ca trebuie sa scriu continuu ca altfel se inchide si ca laptop-ul a devenit desktop:e prea greu acum ca sa-l mai car dupa mineDa' noi sa fim sanatosi :partyman: Link spre comentariu
Selena Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 "Tot ce putem noi sa facem este sa aducem randamentul cat mai aproape de 1 si sa visam ca il vom aduce la 1 absolut" Involuntar, ai dat apa la moara visatorilor incorigibili. Randament egal cu 1 (de transformare ciclica a unei energii in energie mecanica) este perpetuum mobile de speta II. :a: Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Exact Selena.Ca le-am dat apa la moara sau nu oricum erau deja exaltati de idee.Si cine stie?Nu se zice ca "toata lumea stie ca un lucru este imposibil pana apare un ignorant care nu stie asta si il face"?Poate reuseste cineva sa darame tot ceea ce stim noi din fizica si incepe o noua era pt umanitate(ce ziceai de visatori??) Link spre comentariu
Selena Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 "Am reusit sa-mi alimentez laptop-ul fara baterii sau retea"Asta nu e nimic! Eu, de cativa ani buni, am implantat in pectoralul drept un magnet de la NASA - si la fiecare respiratie imi induce curent intr-o bobina special conceputa, sa aiba radament 1 ( bobinaj fagure -fund de panier), tinuta in buzunarul de la piept (e drept, a trebuit sa-mi modific fiecare bluza, insa a meritat, alimentez fara fir camera de lucru, cu toate uneltele).Mai am in vedere cuplarea discului apometrului (si acela are magnet!) la un alternator de Dacie 1100 - si asta va rezolva si defectul mea de a fi zgarcit cu consumul de apa. In plus, obtin trifazat, pot actiona un strung mai puternic. :pottytrain5: Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Asta cu randamentul 1 mai poate fi acceptata ca idee cand vorbesti teoretic mai ales cu indivizi care isi inchipuie ca obtin energie din nimic Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 "Am reusit sa-mi alimentez laptop-ul fara baterii sau retea"Asta nu e nimic! Eu, de cativa ani buni, am implantat in pectoralul drept un magnet de la NASA - si la fiecare respiratie imi induce curent intr-o bobina special conceputa, sa aiba radament 1 ( bobinaj fagure -fund de panier), tinuta in buzunarul de la piept (e drept, a trebuit sa-mi modific fiecare bluza, insa a meritat, alimentez fara fir camera de lucru, cu toate uneltele).Mai am in vedere cuplarea discului apometrului (si acela are magnet!) la un alternator de Dacie 1100 - si asta va rezolva si defectul mea de a fi zgarcit cu consumul de apa. :pottytrain5: No comments Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Asta cu randamentul 1 mai poate fi acceptata ca idee cand vorbesti teoretic mai ales cu indivizi care isi inchipuie ca obtin energie din nimicp?i energia pe care o sco?i din atom, tot nimic estem... ce, vezi tu atomi cu ochiul liber??? ergo, energia atomic? este o energie extras? din nimic!!! Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 la scara atomica nu se aplica legile mecanicii clasice, acolo se aplica legile mecanicii cuantice, dar intradevar sunt si o serie de dispozitive numite controversate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum