Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru

Putz

Postări Recomandate

Buna ziua.Sper ca am postat unde trebuie...si daca nu va rog sa ma iertati. Am gasit un vu-metru' de la un casetofon de masina si as vrea sa-l pun la un amplificator.Dar cred ca e un amplificator deoarece pe spate scrie 100 watt si are 2 finali TDA 7240.Daca il pot folosi ca vu-metru' va rog sa ma anuntati.Si ca amplificator ar fi bun dar nu ma pricep deloc si are si multe fire. Daca stie cineva va rog sa ma anuntati.Scuze daca am postat gresit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Putz

9

• danzup

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

acela este un amplificator cu egalizor grafic!scoate 100W doar daca este incalzit cu flacara de autogen! :ras:tda 7240 alimentat la 13,5v scoate 20w cu 10% distorsiuni,adica face doar galagie si atit

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Stiu si eu ca nu scoate 100 w :rade: ca ii cat 2 pachete de tigari. Dar il pot folosi ca amplificator (chiar daca are 10 watt :rade: ) sau ca vu-metru' ? (in casa)

stii ce este un vu metru?
Link spre comentariu

Da.Un ansablu' format din leduri si alte piese care se aprinde in functie de frecventa muzicii. Nu?Deci, ce pot face cu el ? (inafara de sa-l arunc sau sa-l folosesc pentru piese) :))

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Da.Un ansablu' format din leduri si alte piese care se aprinde in functie de frecventa muzicii. Nu?Deci, ce pot face cu el ? (inafara de sa-l arunc sau sa-l folosesc pentru piese) :))

construieste un alimentator de 16v/4a si foloseste amplificatorul in casa daca nu l montezi pe masina
Link spre comentariu

construieste un alimentator de 16v/4a si foloseste amplificatorul in casa daca nu l montezi pe masina
Te referi la un transformator nu? Oare nu gasesc unul gata facut pe undeva? Ca la cat e de ,,puternic" amplifu'n-are rost sa-mi mai fac de lucru. Daca stiti ceva va rog sa ma anuntati .Scuze daca va stresez dar sunt incepator. :jytuiyu
Link spre comentariu

Scz daca fac dublu-post dar nu mai merge buntonul de edit.Am gasit un transformator intr-un aparat ce facea lumini defect dar nu este scrisa nici o caracteristica pe el.Se poate aprecia cumva cam cati volti si amperi are?.Daca aveti timp si de mine astept raspuns.Multumesc

Link spre comentariu

Scz daca fac dublu-post dar nu mai merge buntonul de edit.Am gasit un transformator intr-un aparat ce facea lumini defect dar nu este scrisa nici o caracteristica pe el.Se poate aprecia cumva cam cati volti si amperi are?.Daca aveti timp si de mine astept raspuns.Multumesc

La ochi e greu ....Dar il conectezi la retea si masori cu voltmetru pe altenativ cat scoate in secundar .Dupa cum arata nu cred sa-ti duca (in cazul fericit cand scoate intre 10...12V c.a. in secundar) mai mult de cativa wati folosit pentru alimentarea amplificatorului mentionat in thread. Esti constient ca-ti mai trebuie o punte redresoare si condensatori electrolitici de filtraj cel putin 4700...6800uF/40V .
Link spre comentariu

La ochi e greu ....Dar il conectezi la retea si masori cu voltmetru pe altenativ cat scoate in secundar .Dupa cum arata nu cred sa-ti duca (in cazul fericit cand scoate intre 10...12V c.a. in secundar) mai mult de cativa wati folosit pentru alimentarea amplificatorului mentionat in thread. Esti constient ca-ti mai trebuie o punte redresoare si condensatori electrolitici de filtraj cel putin 4700...6800uF/40V .
Da sunt constient ....dar nu stiam valorile.Multumesc mult pt. ajutor.Dupa ce fac rost de toate o sa va anunt. Stiu ca e o tampenie amplificatorul dar nu am de lucru. :rade:
Link spre comentariu

Dar un traf' de-ala cu regulator de tensiune ce merge pana in 12 v nu ii bun?

Daca duce curentul cerut de amplificator e bun.Daca nu duce cel putin 3 amperi nu te sfatuiesc sa-l folosesti .
Link spre comentariu

Am gasit un jaf de transformator cu , care ma jucam eu cand eram mai mic. Il conectam pe la motorase si ardeam leduri :rade: . Oare o fi bun acesta? Ca aparatu' de masura s-o dus dr :sparge:P.S.: Cred ca-i slab dar poate stie cineva (jaf intr-un singur cuvant:)) )P.P.S.:Are si un comutator pentru voltaj si scrie ca duce 12 V dar nu vad amperajul[attachment=0]DSC01162.JPG[/attachment]

Link spre comentariu

Putz imi pare rau dar deja sunt prea multe subiecte despre VU-metre.deja se deviaza prea mult de la subiectul din titlu, oricum nu vad legatura.

Buna ziua.Sper ca am postat unde trebuie...si daca nu va rog sa ma iertati. Am gasit un vu-metru' de la un casetofon de masina si as vrea sa-l pun la un amplificator.Dar cred ca e un amplificator deoarece pe spate scrie 100 watt si are 2 finali TDA 7240.Daca il pot folosi ca vu-metru' va rog sa ma anuntati.Si ca amplificator ar fi bun dar nu ma pricep deloc si are si multe fire. Daca stie cineva va rog sa ma anuntati.Scuze daca am postat gresit.

ai gasit un VU-metru dar crezi ca e amplificator? si scrie 100W cu TDA 7240?-- close --
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări