Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare auto pt niste sateliti

AlpHso

Postări Recomandate

Nu e prea subiectiv titlul dar o sa incerc sa fiu mai explicit aici.Deci mi-am pus in masina un subwoofer mtx de 15 inch, in portiere difuzoare jl audio , in spate niste difuzoare coral, ca amplificator am un Harman/Kardon de 4x50w(4 ohm) sau 4x80w (2 ohm) +1x300w (2ohm).In masina nu vreau sa-mi mai pun nimic pt ca sunt foarte multumit de cum se aude. Problema e atunci cand vreau sa ascult muzica de afara pt ca, cu porbagajul deschis pe o raza de vreo 40 m vibreaza toate ferestrele vecinilor si se aude basul perfect insa mediile si inaltele lasa de dorit. O solutie ar fi sa iau doi sateliti adevarati si sa-i conectez numai cand merg la vre-o distractie ceva dar atunci ar insemna ca imi mai trebuie o masina sa-i car pt. ca nu mai am loc deloc in porbagaj. De aceea vreau sa-mi fac doua incinte tip coloana pe 2 ohm compacte si nervoase pe medii si inalte cu mai multe difuzoare ce prefer sa fie auto pt ca le iau cu 2 euro bucata indiferent de difuzor sau masina din care il scot.Cu tweterele sunt din start hotarat, o sa le folosesc pe alea de prin audi, seat, VW. ce sunt pe neodium si au bobina destul de bine lucrata. Cu difuzoarele de mid-bas vreau cateva sfaturi ca pe langa putere si dimensiuni reduse vreau ca difuzoarele sa aiba si ceva SPL.Maine o sa revin cu o poza cu porbagajul si locul in care vreau sa amplasez satelitii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlpHso

3

• BF37

2

• liviu

1

Top autori în acest subiect

In usa de la porbagaj nu pot pune nici o boxa, masina e un golf 3.

Cam asa m-am gandit eu sa construiesc satelitii, sateliti pe care nu-i voi purta tot timpul in masina ci numai la diferite ocazii.

Posted Image

Ca mid-bas ma gandesc la difuzoarele alea din audi ce au vreo 12-13 cm diametru, bobina pe suport aluminiu si suspensie cauciuc.

Totusi astept parerile voastre.

Link spre comentariu

ideea cu plafonul nu e prea buna pt ca e facut dint-un fel de carton presat, ar fi o solutie sa fac unu din fibrade sticla cu resina dar nu am nici timp si nici chef sa ma complic pt ca e mult de munca.Cea mai buna solutie pe care o vad e sa-mi fac doua colone de mid-bas +,,tiwtere,, pe care sa le folosesc ocazional.Nu a lucrat nimeni cu difuzoare auto originale ca sa-si dea o parere?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator vasilica_20

cand o vibra geamurile la vecini pe o raza de 40 m din difuzoru ala .o sa ma fac popa , mai ales la 300 de watti cat zici ca are difuzorul. plus difu care il ai u nu cred ca e de 15 ci de 12 in fine . am si io mtx ca al tau si are membrana crapata specificatiile membranei spune ca este din aluminiu parca , daca imi aduc aminte bine si este plastic casant

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

mi se pare mie , sau vorbesti aberatii, cu chestii de genu, tweetere din audi sau mai stiu eu ce alte masini , cu bobina nemteasca?mai mult ca sigur , ca nu intelegi ce inseamna sunet. sa nu te superi pe mine , dar eu cred ca,la cat de mult iti place bassul , indiferent de ce boxe o sa folosesti , o sa ajungi la acelasi rezultat ,. . nu merge treaba , imi deschid portbagajul , imi prezint wofeerul si luminitele si gata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări