naminator2003 Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Am si eu o problema cu un multimetru Mastech MS8221B. Nu mai masoara corect pe rezistenta (ohmi), arata total aiurea. In rest merge bine, Voltmetru AC,DC, ampermetru AC, DC. Cand dau pe calibrul 200 ohmi, arata 0 ohmi cand fac scurt intre sonde, dar cand maresc calibrul la 2000 sau 20k de exemplu nu mai indica 0 ohmi, ramane pe infinit, si in general rezistentele masurate sunt eronate.Are cineva o schema de la el? Mastech MS8221B , cu B, ca C am gasit si eu.Pe langa acesta mai am un multimetru DT9205A, care are cam aceeasi problema, la care i-am gasit schema undeva pe net, dar nu am reusit sa-i dau de cap. Cu el am avut proasta inspiratie sa masor tensiunea de pe bobina de inductie la o masina dacia 1300, care am auzit ca e cam 15 kV, si cred ca l-am dat dracu, desi inauntru nu pare nimic facut scrum.Atasez si schema, poate mai are cineva acelasi model si are nevoie. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 mersi de schema dt-ului, eu am unul care se comport? dubios la m?surarea rezisten?elor mici, ?i la tranzistormetru... cu schema în fa?? poate am ?anse s?-l mai folosesc pe toate rangurile Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2009 Oke, np, dar ai grija ca difera numerotarea rezistentelor din schema fata de cele de pe placa, scrise cu silkscreen. Si mi se pare ca unele blocuri lipsesc.Totusi, la Mastech-ul ala sper eu sa il pot repara, dar nu gasesc schema nimic. Poate doar sa ma apuc sa masor aiurea pe acolo sa vad ce nu merge. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 teoretic, dac? are cam acelea?i facilit??i cu dt-ul, ?i e bazat pe acela?i ic, schema ar trebui s? fie identic? mai mult de 90%!!!...mai ales dac? e alimentat tot din 9 vol?i, nu din alt? tensiune...cea mai nasoal? component? e comutatorul de ranguri... aproape imposibil s? faci probe cu multimetrul demontat, c? se desface ?i comutatorul ?la cu ocazia asta... ?i cum placa e dubl? fa??...?i dac? apelezi la ?trapuri lipite, la final trebuie s? cure?i fludorul ?la la meserie dac? vrei s? mai mearg? comutatorul... ?i mai ales s? nu pierzi pe undeva bilele ?i arcurile alea afurisite!!! dac? ai baft? ?i comutatorul e "clasic", nu tinichele pe o roat? de plastic, cu traseele direct pe cablaj, e bine... dar nu cred asta!eu l-a? folosi ca voltmetru/ampermetru de panou... scapi de multe probleme a?a... ?i b?nuiesc c? exact asta o s? se ?i întâmple cu dt-ul meu dac? nu reu?esc nimic... Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 La mastech comutatorul are mai putine pozitii decat la DT9205A, si se mai alimenteaza si la 4,5 V in loc de 9V. E cam diferit, dar mi-e greu sa gasesc scheme pe net pentru el...La DT9205A e vreo rezolvare daca schimb componentele active? eu le-am masurat dar nu au nimic... Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 eu a? b?nui comutatorul... ?i cum nu prea ai cum s?-l schimbi...?i e nevoie de r?bdare de chinez b?trân s? vezi care e problema la comutatorul ?la... Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2009 Am masurat astazi mai toate piesele din mastech si am gasit ca intr-adevar era un termistor cu un picior rupt, care abia mai facea contact.Aproape 90 % cred ca e termistor, scrie si R langa el, (PTC probabil), fiindca e in capsula verde, scrie ceva pe el, si arata ca o picatura mata (cum sunt condensatoarele de tantal, deci nu e disc).Fara schema nu pot sti ce fel de termistor este, dar ma batea gandul sa-l inlocuiesc cu termistorul din DT9205A, care arata la fel, dar nu scrie nimic pe el. Acolo el face parte din circuitul de masurare ar rezistentelor, si ma gandeam ca poate s-ar potrivi...Sa vedem, o sa-l inlocuiesc maine sa vedem cum e... Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2009 Am inlocui termistorul din Mastech cu cel din DT9205A. La rece nu aveau chiar aceeasi rezistenta, din cate am reusit sa masor prin contactul ala prost, dar acum merge si Mastech sa masoare rezistente. Eu zic ca masoara destul de bine, l-am comparat cu alt multimetru mic, si arata cam la fel... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum