Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accesoriu pentru transformatoare

fcon

Postări Recomandate

Acuma degeaba ne iei cu detalii si costuri de mii de euro , daca faci trebuie sa ai experienta la asa ceva . Pe piata pot fi vazute tavi de cozonaci sau alte obiecte asemanatoare ( cu colturile rotunjite , la astea ma refer ) , cred ca facute prin presare , pe aici prin tara pe undeva , cam la 10 , 15 lei bucata , dar din materialul folosit la una s-ar putea face vreo 10 capace de traf .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

7

• Depanatoru

5

• THOMAS

5

• mișa

3

Top autori în acest subiect

Nici-o grija, daca va costa prea mult, nici nu ma apuc. Deocamdata incerc sa determin cererea pe piata si cu astfel de mesaje nu ma ajuti de loc. Tavile de cozonac sunt facute in serii de sute de mii de bucati pe an. O asemenea matrita ar putea depasi 3000 ... 4000 euro, insa cel ce si-a permis s-o comande si-a facut socoteala ca intr-un an o va amortiza, dupa care pastrind pretul neschimbat profitul va fi mult mai mare. Astfel se explica de ce gasim (foarte rar ce-i drept) pe piata produse de marca la preturi mici. Aceeasi socoteala o face si chinezul...

Da intr-adevar "limba" tolei E16 are 32mm, la E14 28mm si tot asa...

cosmin, stiu de mult timp care sunt raporturile dintre diferitele dimensiuni ale tolelor E+I. Am pus problema insa a specificarii acestora din deprinderea de a masura de 7 ori, pentru a taia odata. Asa dupa cum remarca cineva mai sus, la noi circula inca stasurile rusesti si in special acele tole numite de tip M, care se codifica altfel (au si alte serii de dimensiuni - dar asta este o alta discutie) insa adesea se confunda cu tolele EI. Exista insa si oameni care mai au pana sa patrunda adincimea acestei reflectii.
Link spre comentariu

Pai eu sunt interesat , si cred ca oricine care construieste pe lampi ar fi interesat , dar nu-mi place cand se ajunge la prea multa poveste . Daca ai posibilitatea si vrei fa-o , nimeni nu-ti poate garanta sigur ca o sa-ti acoperi investitia si o sa castigi , asta depinde in primul rand de tine ...Mai sus am sugerat ca ai putea sa cumperi , cum au cumparat si ceilalti , cateva modele de capace , nu prea m-ai inteles , una e sa te iei dupa ce-ti deseneaza unul , altul , si alta e sa-l ai in fata ochilor , eu cel putin asa vad o treaba serioasa ...As mai completa cu sugestia ca daca te apuci , ar trebui sa faci exact ceea ce se vinde pe internet , fara stasuri rusesti si alte complicatii , cum ti-au explicat si ceilalti , tolele standard Exx . Succes !

Link spre comentariu

Asta si vreau, numai ca cineva dintre colegii forumisti care se pricepe la vanzari mi-a sugerat ca cererea maxima de capace pentru toate tipurile de transformatoare se ridica la 200/an.Dupa ce am discutat in mp si cu alti forumisti, am ramas cu alta impresie. Vreau si eu sa vad care este realitatea. pana la urma este numai alegerea mea. Voi inventaria deci mijloacele necesare, si daca voi constata ca in afara de munca pe care o fac personal celelalte cheltuieli sunt acceptabile, ma apuc de treaba chiar la risc. daca insa imi va fi greu sa sustin material proiectul, atunci in lipsa cererii ferme il voi abandona.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Cu ce le tai si indoi ? Ce material si ce grosime ? Daca ai putea descrie tehnica si ai pune o poza cu produsul final ar fi super .

Data fiind pierderea atasamentelor de pe forum, poate intereseaza pe cineva cum arata capacele DIY, de care se face vorbire la inceputul topicului.

Cele din imagine sunt inca nevopsite; dupa vopsirea in negru, se topesc in peisaj, parand "de acolo". Ecranarea este buna; nu am observat diferente fata de cele industriale.

Posted Image

Aici vedeti capace din aluminiu. Acum folosesc tabla de fier de 2 mm, din Obor... Acelasi tip de tabla de fier il folosesc si la toroidale, dupa modelul , stranse cu prezoane, insa fara cilindrul central; va urma...

Intre timp, am mai conceput alt model, care acopera si tolele, nu numai bobina; practic, fata transformatorului este acoperita putin sau complet de tabla, iar pe lateral, piciorusele sunt indoite inauntru, fara sa se vada (din fata) prinderea in suruburi. Totul este vopsit, mai apoi, uniform...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări