Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ICD2 Defect :(

Vizitator cipoksan85

Postări Recomandate

Vizitator cipoksan85

Salut am pus mana pe un ICD2, plus un pickit2, dar ICD2-ul este defect (din pacate). Programatorul il puteti observa in imaginea de jos; este realizat pe baza unui pic18f2550 (probabil ca toate ICD2-urile). La conectarea cu pc-ul mi se aprinde led-ul de power, dar Mplab-ul sau softul de la microchip cu care se foloseste ICD2 nu il recunoaste :cry: Ma gandesc ca softul care ar trebui sa se afle pe 18f2550 s-a alterat, cred ca ar fi cel mai convenabil defect, din moment ce placutza este realizata cu posibilitatea de a putea fi programata ICSP. Acum nu prea stiu de unde sa fac rost de acel soft, daca ma puteti ajuta postandu-mi softul... Cu toate ca, ce am scris mai sus este doar o presupunere, care ar mai putea fi cauzele, si daca nu cer prea mult, rezolvarea acestora!!! Multumesc anticipat!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pavcostel

5

• sofian

2

• Liviu M

1

• soulraven

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cipoksan85

Imi pare rau de icd2-ul tau, dar nu intelege de ce spui ca nu ar merge sa-l realizezi cu 18f2550. Eu am icd2-ul original de la microchip, iar daca ei l-au realizat cu acest pic, sunt sigur ca ar trebui sa mearga!!! Daca esti sceptic, am sa atasez o alta imagine mai jos sa te asigur!! 18f4550 este o alternativa la 18f2550, daca vei cauta foaia de catalog a pic-ului tau vei observa ca este descris impreuna cu 18f2550, deci sunt realizate pe o arhitectura foarte asemanatoare. Voi astepta pareri privind rezolvarea problemei, poate voi reusi pana la urma sa-l repar!!

Link spre comentariu

Ce ai pus tu in prima poza nu este un ICD2, ci un PICkit2 Microcontroller programmer. ICD 2 este cu 18F4550, cel putin in marea majoritate a clonelor.

Eu ca sa lucrez cu ceea ce ai pus tu in prima poza (kit original!)http://www.microchipdirect.com/productsearch.aspx?Keywords=DV164120 a trebuit sa urmez cativa pasi simpli:

1. - Instalare MPLab IDE versiunea la zi.

2. - instalarea "Install PICkit? 2 Programmer application."

3. - configurarea MPLab IDE ca sa lucreze cu acesta.

In mare, aplicatia se gaseste si pe site la microchip.

O singura intrebare: ce te face sa crezi ca ceea ce ai in prima poza este un ICD2??

Bafta!

Costel

L.E. - cred ca faci o confuzie: programatorul propriu-zis este PICkit2, iar placuta cu care vine uneori este doar o mini-placuta de dezvoltare! In momentul cand ai instalat aplicatia pentru pickit2 si conectezi la pc automat face update la soft.

Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85

Acu' nu sunt absolut sigur ca este chiar un ICD2, dar din ce am citit chestia mica cu carcasa neagra, pe care am afisat-o in pozele de mai sus este un ICD. De exemplu, conectat la placa ta de dezvoltare, cu acest dispozitiv, poti rula in mplab programul secventa cu secventa, observand rezultatul. Lucrul acesta imi aduc aminte ca l-am vazut exemplificat de un profesor la facultate. In poza de mai jos mai adaug un argument la motivul de a crede ca este un ICD. Astept in continuare pareri referitoare la repararea "jucariei" !!!

Link spre comentariu

Sefu, este PICkit2. O Seara Buna.

p.s. - ICD2 e alta mancare de peste. DACA vrei sa mearga jucaria aceea instaleaza aplicatia de pickit2. SCRIE MARE PE EL! PICkit2! ( cutia neagra, nu placuta) Spun asta din realitate nu din ce as vedea la o catedra oarecare! A, ca este un programator ICSP, asta e altceva. Dar nu e ICD, nici 2 nici 3, ci pickit2.

P.P.S - linkul dat de tine se refera la alt produs, debugger.http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/51553E.pdf

Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85

Bine... trecand peste partea de nelamurire, am instalat aplicatia pickit 2 v2.61 indata ce am observat ca mplab-ul nu il vede si acelasi rezultat negativ si aici!! Imi da "PICkit 2 not found. Check USB conections and use Tools->Checkcommunication to retry" m-am dus in program acolo unde spune el si nimic!!! Deci nu mi-l vede :cry: , ceva nu este in regula cu el. Am verificat cablul usb cu un mp4 player si este ok. Prin urmare am tras concluzia ca s-ar putea sa se fi intamplat ceva cu programul scris in 18f2550, sau si mai rau altceva! Ce parere ai/aveti?

Link spre comentariu

Uita-te pe linkul dat de mine in ultimul post. Apoi daca persista problema pe site la Microchip unde este tutorial si manual de instalare.Trebuie sa rulezi INTAI aplicatia pickit2. Cu conectarea corecta si instalarea de drivere de usb. Daca este functional si setat corect, sistemul va face automat update la ultimul firmware.Intrebarea de baza este ce spune pc ca gaseste pe usb cand conectezi.

Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85

Exact, acest lucru spune tot, pc-ul nu detecteaza nimic (absolut nimic) la conectarea cablului usb, su sunt sigur ca atat usb-ul este functional, cat si cablul de conexiune!! Nu ma pot gandi la altceva, decat la faptul ca "jucaria este stricata". In cazul asta ce propui/propuneti?

Link spre comentariu

In acest caz eu propun sa te informezi mai detaliat de la persoana care l-a avut inainte. Nu sunt sigur ca acest pickit2 merge si fara vreun "target board" conectat. Oricum, daca-l conectezi la usb, ledul power se aprinde, e clar ceva cu el, nu cu usb sau cablul de la pc. Citeste manualul atasat de mine mai sus!.Bafta!Costel

Link spre comentariu

ai firmware din PIC18F stricat si de aia nu il vede windowsdeci v-a trebui reprogramat picul,daca nu il poti programa atunci picul este defect si trebuie inlocuitptr a programa i-ti trebuie alt programatorsi vezi ca il poti programa in circuit(ICSP)pickit2 ce ai tu acolo este si icd dar in nici un caz ICD2,3

Link spre comentariu
Vizitator cipoksan85

La acelasi lucru ma gandeam si eu, programelul din pic sa fie stricat (firmware-ul). Am observat ca merge programat prin ICSP, cel de la care l-am primit, probabil ca a incercat acest lucru, pentru ca are pini de ICSP conectati. Am un programator JDM pe seriala pe care l-am tot folosit si pana acum merge destul de bine. Ma gandeam sa folosesc acest programator pentru al programa, dar.... nu am firmware-ul!!!! Daca m-ati putea ajuta cu firmware-ul v-as fi foarte recunoscator!! :jytuiyu Si inca o intrebare putin offtopic: Cu acest programator pot programa un pic ce nu are bootloader scris in el? Stiu ca iti trebuie aproximativ Vpp=13v pentru a scrie intr-un pic fara bootloader, iar daca are bootloader Vpp tre sa fie cel putin 5v.Corectati-ma va rog daca gresesc. Dak intradevar e corect ce am scris de unde isi ia programatorul 13v cand tensiunea maxima la iesirea din USB este 5v.

Link spre comentariu

+Vpp face programatorul. In manualul atasat de la microchip este chiar schema electrica pe ultimele pagini. Exista deasemenea si o procedura de calibrare a tensiunii in aplicatie. Trebuie facuta pe pc-ul de lucru.Bafta!Costel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări