jean Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Am si eu cateva aparate mai vechi. O parte din ele pot fi vazute aici. http://dfi57.blogspot.ro/2011/09/aparate-electronice-vechi.html Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Salut,E drept ca sunt "cateva" dar amestecate cu vre-o "cateva" aparate optice. Ar fi mai indicate poze separate si desigur, admirate ... eventual la sectiunea tranzistorizata deoarece nu se vede nici unul cu lampi . Mai mult, topicul face referire numai la aparate care se vad in poze vechi . Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2013 În "Revista construcţiilor şi materialelor de construcţii" nr. 4/1962, vol. 4 se găseşte pe coperta 2 această reclamă[attachment=0]Revista constrcutiilor si a materialelor de constructii nr. 4 pe 1962 vol. 4 coperta 1 interioara.rar[/attachment] Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Salut, E combina "Fantezia" S-604 A2. compusa din aparatul de radio propriu-zis si pick-up , montat in cutia de sub acesta. Ori, notiunea de "radio cu pick-up" implica un pick-up incorporat in acel radio, ceea ce aici, nu este cazul . ... si una reala , la cateva minute dupa primire. Multumesc inca o data expeditorului: http://i40.tinypic.com/e6vpkw.jpg Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Felicitări pentru achiziţie.Deci erau un radio şi un pick-up separate? Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Felicitări pentru achiziţie.Deci erau un radio şi un pick-up separate?Salut,Aici, problema fiind un pic mai delicata, voi amana putin, din lipsa de timp dar totodata am interesul gasirii unor poze ( daca exista pe undeva ) de la Targul International de Bunuri de Larg Consum , anual , la "Bucur-Obor" (nu-s sigur daca este intocmai corecta denumirea ), TIBCO, 1977, cu standul romanesc radio-Tv . Evident, nu-i nici o graba. Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Deci erau un radio şi un pick-up separate?Salut,Da , cum reiese si din poza, in spatiul dedesubt este montat un pick-up de tip GE-56 cu 3 viteze si doua ace comutabile. La acea vreme aveam doar "Bucuresti - 500" ( unele variante) echipat cu pick-up in configuratia cunoscuta azi, unde mecanismul este incorporat in aparatul radio. Tot cu pick-up , este si radioreceptorul "Verdi" S-593A, fabricat la Radio Popular ( aparat rar) in 1959, tot in configuratie mobilier . In pliantul "Fantezia" si reclama de mai sus, este clar ca aparatul este cu pick- up dar si acesta este incasetat ca mobilier. In aceasta situatie, in 1960 , o data cu S-606 A, chiar producatorul il numeste pe acesta "combina".(pe S-606A) Acesta denumire s-a adoptat de-atunci pentru toate radioreceptoarele tip mobilier,echipate fie numai cu pick-up, fie cu mai multe accesorii, atat in identificarea cotidiana cat si in documetatia de transport, vanzari etc, nefiind totusi un standard strict. Denumirea, este foarte sugestiva mai ales la "Traviata", care prin definitie este un radioreceptor cu pick-up ; si unde, prin "radio Traviata " se intelege una , iar prin "combina Traviata" , alta. O particularitate intersanta la "Fantezia cu pick-up" deci a "combinei Fantezia " este aceea ca radioreceptorul este complet detasabil de partea inferioara in care este pick-up-ul; cele doua piese sunt pur si simplu suprapuse, intr-un locas special, fara nici un fel de imbinare. Interconectarea se face prin cabluri . Mai mult, radioreceptorul , cand se utilizeaza pentru redari discuri, se poate alimenta dintr-o priza electrica situata in caseta inferioara . Priza este alimentata prin cordonul de retea de la pick-up. Acest mic artificiu ofera posibilitatea alimentarii ambelor aparate prin acelasi cordon , fara nevoia unui stecher sau prize multiple. Link spre comentariu
gaby57 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Un radio cu renume http://img841.imageshack.us/img841/5167/ahjs.jpg Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Asa e... Urmariti evolutia la replicarea unor aparate tip "Konteschweller"... Link spre comentariu
bebelik Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Un radio neidentificat dintr-un film romanesc, nu mai retin acum titlul filmului dar am sa aflu si sa revin cu informatia. Link spre comentariu
ciprivw Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Un Orion prin anii '60, sursa: pagina facebook Fotomaramures Link spre comentariu
ciprivw Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Alta poza interesanta, probabil tot anii 60 sau 70, aceeasi sursa de mai sus Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Prefer o sursa directa, un link... adevarat... Ce zici ciprivw? Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 In timp parintii mei au avut un Bicaz, Victoria si un Darclee, am cautat in albumul de familie dar din pacate nu am gasit nici macar o singura poza cu aceste aparate.Singurul aparat functional care se mai gaseste la ora actuala in posesia mea de pe vremuri apuse e S631T pe care il folosesc zilnic dimineata...la barberit... intre 5 si 5:30 Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Au fost: Bărbierul din Sevilia, Bărbierul din Siberia iar acum avem şi Bărbierul din Sibiu. Ar trebui să-mi fac timp o dată să restaurez un radio Panasonic din 1966, care mulţi ani mă bolînzea cu muzică patriotică dimineaţa cînd mă pregăteam de plecare la muncă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum