Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze vechi cu aparate vechi

ctepeo

Postări Recomandate

Deci dup? ce poze am pus b?nuiesc c? a?i în?eles ce fel de poze trebuie s? posta?iMagazin "Romarta" pe la 1958-1959. Se observ? un radio sovietic Riga 10 (în spatele motocicletelor), ceva române?ti "Radio Popular" Roman?a (celelalte radiouri române?ti nu ?tiu ce model sunt) ?i televizoare sovietice Record.[attachment=4]Mag. Romarta cca 1958-59.rar[/attachment]Alte poze - din ni?te filme g?site pe strad? (m? întorceam de la "Intermacedonia" de la P-?a Iancului - îl pierdusem pe 634 (linia tramvaiului 34 era în modernizare) ?i am luat-o acea sta?ie pe jos; pe la baza unui stâlp dau de filme)[attachment=2]scan_011_resize.rar[/attachment][attachment=1]scan_015_resize.rar[/attachment][attachment=0]scan_022_resize.rar[/attachment][attachment=3]Copy of scan_005_resize.rar[/attachment]P.S. Am pus fi?ierul ca arhiv?, pentru c? nu pun eu pozele la rahatul de m?rime 600 x 800

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

16

• Marcel dinulica

11

• feri.visky

9

• Selena

8

Cu mine când eram mic :limb:[attachment=2]Scan1_36.rar[/attachment][attachment=1]Scan1_41.rar[/attachment][attachment=0]Scan1_42.rar[/attachment]

Acuma inteleg eu de unde pasiunea ta pentru telefoane! :da Persoanele necunoscute din pozele alb-negru se pare ca aveau ceva pozitie in societatea comunista deoarece aveau si televizor (Temp-2) si radio ceea ce pentru sfarsitul anilor 50 era ceva. Observati si cit de ingrijit erau imbracati. Interesante poze si buna initiativa, sper ca si altii vor posta poze similare.
Link spre comentariu

Pozele sunt din anii '60. Cred c? ceva de genul 1961-1965. Pe unul dintre filmele g?site înc? scria "A.G.F.A." ("A.G.F.A." Wolfen a devenit "OR.WO." în 1964). Pozele sunt f?cute sigur dup? 1959-1960, pt. c? într-un album din perioada aia, în fa?a blocurilor din?i de fer?st?u dintre !"Intermacedonia" (fostul Restaurant "F?g?ra?") ?i Bd. Ferdinand I (pe atunci Gh. Dimitrov) mai ap?reau ni?te cl?diri vechi în fa?a blocurilor; pe filmele pe care le-am g?sit eu nu mai apar acele cl?diri. Când te gânde?ti c? cineva a f?cut vânt la o buc??ic? din istoria Cart. Obor :smt093

Link spre comentariu

Ai grija sa nu-ti ceara drepturi de autor. :rade:Cu pozitia in societate e relativ.Pe vremea aceea functiona foarte bine institutia imprumutului la CAR. Am avut si televizor TEMP2 si radio Stassfurt fara ca ai mei sa aiba cine stie ce pozitie in societate,tata avea leafa in jur de 800 de lei iar mama era casnica.Nu utati ca in acea vreme kilogramul de carne costa intre 5 si 7 lei si un kilowat 25 de bani.

Link spre comentariu

Laudabila ideea cu pozele aparatelor vechi, poate vom putea identifica si aparate despre care nu stim altceva decat faptul ca au existat...

Atasez o poza din 1929 in care se pot vedea mai multe aparate. Eu il am pe cel din centru, un Radione ss6... Anul pozei "bate" cu cel al anului de fabricatie 1928/1929 al aparatului!

Aparatul poate fi vazut si aici: http://www.radiomuseum.org/collection/f ... visky.html si aici: http://www.retroradio.ro/?x=item&id_p=227

Link spre comentariu

Pozele nu le folosesc în scop comercial. În plus, filmele le-am g?sit pe strad?, ceea ce înseman? nu mai avea nimeni nevoie de ele...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Televizorul din prima poz? este un "Temp" 6:

http://www.rw6ase.narod.ru/t/temp/temp67.html

Televizorul din a 2-a poz? nu-mi dau seama exact ce, dar e unul din primele modele de televizoare române?ti. Sigur nu e V.S. 43-611 (care era în carcas? metalic? - cu alimentare în serie :nebunrau: ), ?i nici nu pare a fi Na?ional V.S. 43-614.

În a 3-a poz? e un E 43-110 sau un E 47-110. Aragazul e de Satu Mare. Radoul a?ezat direct pe aragaz e un Carmen 3.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări