Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema la aia

Badman

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

34

• costyy86

24

• Putz

15

• vasile eugen

9

Top autori în acest subiect

Al meu este alimentat in gol aproape la 85v, in functie si de tensiunea de la retea si merge de vreo 3 ani si ceva fara probleme.Acum ca a devenit ampliful de rezerva vreau sa vad daca rezista pe 2 ohmi si punte 4 ohmi.

Link spre comentariu

Am reusit si eu sa asamblej si sa fac proba la primul etaj final.Am lasat aproximativ 5 ore si functioneaza foarte bine.Tranzistori nici nu sau simtit sa se incalzeasca cu un volum de circa 25%.Intrebarea mea este ,este indicat sa pun siguranta in primarul transformatorului?As avea nevoie de ceva soft de start?Intreb pentruca in primar am pus o siguranta de 6A/250V in timpul testului,iar boxa care am testat-o era de medii-inalte(cu filtre).Dar in momentul cin am cuplatboxa de bass mi-sa ars siguranta din primarul transformatorului(6A/250V).Finalul este ok.

Link spre comentariu

Pai in ce moment ti-a ars siguranta?cum ai conectat boxa?in timp ce volumul era dat la minim sau cu el ridicat .. in mod normal nu are voie sa arda o siguranta de 6A doar la conectarea difului dar poate ai pus-o inaintea filtrajului deci imediat dupa traf si atunci la incarcarea conzilor se prea poate sa le arda ..Da si tu mai multe detalii ..

Link spre comentariu

Poate cele 2 boxe (cea cu medii si inalte si cea cu bas) sunt de 4 ohmi si la conectarea lor in paralel vine o sarcina de 2 ohmi. Asa s-ar explica consumul destul de mare pt a arde siguranta.

Link spre comentariu

repet din nou: 1.Siguranta este in primarul transformatorului 2. Boxele l-eam conectat individual primul test a fost cu boxa de medii-inalte al doilea test cu boxa de basssi sa ma exprim mai concret,am conectat boxa de bass, volum mic final decuplat de la retea (220V),si siguanta (6A/250A) a ars-o in momentulcind am cuplat alimentarea (de la retea 220V)am schimbat siguranta si am conectat boxa de medii-inalte si si asa functioneaza corectde aceea am intrebat daca este nevoie de soft start si daca este cazul sa pun siguranta in primarul trafului pe ramurile de alimentare a etajului final este logic sa am sigurante

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur siguranta se arde datorita curentului necesar incarcarii filtrajului,procedeaza astfel:lasa dechisa amplificarea fara sa fie conectat nici un difuzor,da volumul la minim si apoi pune diful de bas sau cel pe care-l ai tu si sigur va merge.Atentie ca-ti trebuie un soft start numaidecat ..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări