Vizitator Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Asadar cum zilele trecute mi-a cazut pe mina doua monitoare LCD ...m-am pus pe treaba si de aici ideea 2 difuzoare foarte mici de LCD o bucata de lemn 4 tuburi 6n6p putina nebunie si la treaba... Alimentarea separata.........e clar ,asadar in asteptarea unui proiect serios ca sa nu-mi pierd antrenamentul imi fac de lucru ,cum se aude '? pai cele 4 tuburi sunt in configuratie SRPP 2 cite 2 legate in paralel triodele interne, tensiune +160V......curent pe f. canal 24mA.....difurile au 16 ohm ....deci nivelul e cca 0,1w in schimb pe iesirea de casti ...sunetul (300 ohm castile )e super....sensibilitate intrare cca0,6V/20Kohm Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Domnule, m-ai l?sat masc?! Felicit?ri! Exist? un domeniu mai rar pe net, al amplifurilor miniaturale cu l?mpi. ?tiu c? ?i skaarj a construit ceva mic. S-ar putea dezvolta ?i aici subiectul, poate mai construiesc ?i al?ii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Asta cu nuca e durere..........de ochi cred si eu am lucrat sub lupa in mare parte... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Mai am culese, dar nu vreau s? poluez aici cu ele. Înc? o dat? felicit?ri, asta e r?bdare de chinez b?trîn care graveaz? poeme pe bob de orez. Link spre comentariu
fcon Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 ...cele 4 tuburi sunt in configuratie SRPP 2 cite 2 legate in paralel triodele interne...Foarte fain, felicitari! Arata super...O variatie a schemei de amplif de casti a lui Ciuffoli? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Interesanta si lucrarea lui skaarj mai ales ca e portabil...sunt si eu curios pt alte detalii...in ce priveste al meu mini..cum am spus alim. va fi in o cutiuta si pe post de stekar...auditiia pe mini dif. e suficienta daca e liniste in camera...oricum pe casti e f buna cu pot. la max nu rezisti mult cei drept am casti de 300 ohm ,puterea fiind direct proportionala cu impendanta sarcini..srpp e clasic ca si schema ...oricum asta e doar inceputul....... pt ca am in minte si eu un altul portabil......... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 da data asta am facum un mini stereo cu ECL84 ca finale....in SE am realizat si trafo iesire pe un miez de 2,7cm 2980 spire primar /116 spire secundar deci pe 8 ohm dupa primele teste am optinut cca 3,8v pe iesire dif la 1khz alimentare 170v pe anodica....si arata asa ....dar inca mai e de tras ,sub lupa .... trafo de retea va fi montat in steker...dupa primele probe ma declar ff multumit ...e incredibil de puternic pt dimensiunile sale...am cca 1,5-2w pe canal...iar surprizele nu se opresc aici va avea si 2 dif. in interior... de 2w fiecare tip cele de LCD... iesire RCA +jak stereo si alte minuni... Link spre comentariu
djbiluta Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Salut, tuburile par a fi ECL85 nu ECL84, totusi ECL85 e mai grasa Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Se pare c? gabriele a intrat în perioada miniatural? a crea?iei. Înc? o dovad? de r?bdare. Bravo! Link spre comentariu
fcon Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 ... mai are de folosit doar tuburi sub-miniatura si apoi nu mai poate trece decat la ... tranzistori!Inca un BRAVO! Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 Nuvistori, nuvistori! Abia dup? aia la trz cu Ge... Link spre comentariu
ioannis Postat Iulie 18, 2009 Partajează Postat Iulie 18, 2009 un mare BRAVO si de la mine!!! sint foarte curios ce dimensiuni are ampliful...... daca cutia are inaltime si latime ca o bateria de 9V, atunci te fericit inca o data, pentru rabdarea ta!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 De febra vacantelor m-am incurcat si cu tuburile ....asa e sunt ECL85 TELEFUNKEN...cum ziceam ,multumesc pt aprecieri ,adevaru e ca zilele trecute a fost ff cald si doar in laborator am aer conditionat ...de acea nu am facut (lucrat) la un amp mai mare pt ca in camera cealalta unde fac prelucrari nu e ...A .conditionat .cutia lui miniamp are 10x7x5 cm si cred ca-l voi produce in... serie pt ca deja am 2 comenzi ...doar sintem in economia de piata... problema e ca l-as proba si cu ECL82 sa vad cum se comporta daca e identic la pini... sa verific......cursa mini continua... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 In sfirsit am finalizat si eu miniampul meu ... inclusiv alimentarea........ i-am pus un ciorap de plastic sa protejez partea electronica .. Dupa cum se vede alimentatorul e mai deosebit in sensul ca furnizeaza 160v pt HT si 6,3v pt filamente ...de asemenea e comandat prin intermediul potentiometrului de volum cu intrerupator al ampului trecindul in stby cu spuneam furnizeaza cca 1,5w pe canal avind iesiri pt boxe dar si separat pt casti putind pilota orice tip cu orice impendanza ,+ difuzoarele proprii de cca 2w fiecare ,asadar mic dar f agresiv de e nevoie... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 O realizare frumoas?, bravo! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum