Mishu_17 Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Am realizat sursa din atasament , insa am o problema : se incalzeste dioda destul de tare , iar resistenta mai putin . Am claculat valoarea necesara pentru resistenta dupa formula : Rb = Vim - Vz / Ib + Izm , unde Ib = Iom / h21Izm = curentul maxim al zennerului , Vim tensiunea maxima de intrare , Vz tensiunea zennerului , Iom = Curentul maxim cerut , h21 = factorul de amplificare al tranzistorului . Mie rezultatul calculului mi - a iesit 27,422 , iar eu am ales o rezistenta cu valoarea de 27 de ohmi . Va rog sa ma ajutati . Link spre comentariu
junior Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Fara a calcula (la plesneala ) iti pot spune ca o rezistenta aia ar tb. sa fie de circa 330-820ohmi. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Poate ai gresit rezultatul cu un ordin de marime , n-am stat sa calculez , rezistenta nu poate fi 27 ohm in nici un caz , uite aici un exemplu de cum se calculeaza http://my.integritynet.com.au/purdic/power2.html Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Iulie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2009 Multumesc . Am calculat ca ar trebui sa fie o rezistenta de 820 de ohmi , pe care am pus - o iar apoi nu s - a mai incalzit , cel putin eu nu am simtit cand am pus mana pe piesele respective . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum